• cerezu

    Ahoj bikeři

    Jedu na čtyři dny na dovču konkrétně Penzion u raka, můžete poradit nějaké konkretní trasy – pokud možno co nejméně asfaltu. Výchozí bod Souš (Desná).

    Díky

    0 0
    • ZuzicK  

      Co nejméně asfaltu, co nejvíce terénu (podle toho Monstra v profilu)? :-) Na sever od Desné je to pěkné vpodstatě všude. Vypíchla bych obzvlášť parádní technický dlouhý sjezd z Jizeky do Desné po MTZ a následně ČTZ. Nahoru nejlépe asi po cyklo 3019 k Protržené přehradě a pak po 3020 na Jizerku.

      Dále je hodně technická pěkná Černá Studnice, ČTZ od Vrchůry a ŽTZ z Muchova, ale tam už to bude s poměrně velkými přesuny po silnici.

      0 0
      • cerezu  

        Díky, jsme takova RB rodinka…

        0 0
      • MlokCZ  

        Do těch přesunů na hřeben z Černé Studnice vloží třeba Tanvaldský Špičák a sjezd po zelené lesem vedle lanovky (tak to jezdíme z Kořenova, což bydlí hned vedle).

        Ten hřeben může dát i 2×, jednou jak jsi psala a podruhé to vzít celé po červené až do Tanvaldu (pár metrů tam potlačí, ale ten konec červené je taky pěkný).

        Z dalších má blízko třeba Štěpánku a sjezd po zelené.

        0 0
        • cerezu  

          Tak to vypadá, že si to pěkně užiju už se těším v Jizerkách jsem ještě

          nebyl.

          0 0
      • vlk123  

        Prosím můžeš upřesnit. Na kole jsem po M z Jizerky nikdy nejel, ale šel pěšky. ZJizerky na Souš je to pěkné, ale ze Souše až do Desné to byla snad asfaltka a pak široká štěrkovka mezi chalupama? Je to tak nebo se pletu?

        0 0
        • ZuzicK  

          Nene, od Souše jsem myslela po červené podél Černé Desné z Jizeky do Desné po MTZ a následně ČTZ.

          0 0
    • mandel  

      Taky jsme tam nedávno byli. Z desné doporučuju na protrženou přehradu, dále po žluté na jizerku a pak se dostat na žlutou co vede na smrk, ze smrku je pak super sjezd po modré, ale je tam zakaz kol.

      0 0
      • MlokCZ  

        Ze Smrku může i povelené věci a to modrá a následně zelená do Polska, kde si hned může dát zelenou přes Stog Izerski a to nejlépe opačným směrem (tedy ze Smrku když se dojede na rozcestí pod Stog, tak to objet severně po asfaltu a zelenou přes Stog se zase vracet zpět na to rozcestí mezi Smrkem a Stogem).

        0 0
    • vlk123  

      Tak za sebe ještě přidám Tanvald – Podspálov a zpět údolím Vošmendy třeba na Štěpánku. Jinak jak se tu psalo okolí Tanvaldského Špičáku, Černé Studnice, Císařského kamene. Ale to je spíš okraj Jizerek. Tam se mi líbí víc než ta placka kolem Jizery. Taková tématická vyjíďka je „Rozhlednový“ okruh s vynecháním Smrku: Tanvald – Štěpánka – Špičák – Bramberk – Slovanka – Královka – Výšina – Proseč – Císařská – Petřín – Studnice – Tanvald. To je na celý den. A přidat k tomu jěště Smrk a Ještěd tak to by bylo asi dost maso!

      0 0
    • Beeda  

      Sous nebrat, chcije a chcije:-)

      0 0
    • cerezu  

      Díky za rady a návrhy, nejpěknější trasu vyhodnotím… :-)

      0 0
    • cerezu  

      Ještě poprosím o návrh trasy Desná-Souš na Nové M.p.Smrkem (singltrack. Díky

      0 0
      • mr.antik  

        Červena pak tušim modrá na jizerku. Pak néjak na smrk přes polsko, z hlavy nevim. Po modre ze smrku k červenymu buku, je zakazana. A jseš tam. Jestlipak budeš mit naladu kroužit po singltracku, to nevim :-)

        0 0
    • camlost  

      pěkné svezení bylo od Raka nahoru kolem v.n., pak doprava po ŽTZ. odbočit na 3018, napojit se na ŽTZ, pak na ČTZ a do Harrachova.

      pokračování směrem k severním sousedům, v Jakuszycích doprava, stále ČTZ. zajímavé stoupání. Orle.

      dojeli jsme kousek za brod (zbořený most), pak jsme to otočili, abychom jej projeli ještě jednou :-). a pak klasicky před Orle doprava a po ŽTZ do Jizerky. sice tam byl zákaz jízdy na kole, ale risknul jsem to – výjezd to byl parádní.

      odtud už se k Rakovi nějak dostaneš (nebudu popisovat naši trasu, protože by to vypadalo, že zásadně jezdíme zakázané úseky).

      z polské strany jsou Jizerky úplně jiné. mnohem syrovější.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.