Jízda z kopce Tacx/Rouvy/Zwift/...

20 nepřečtených
  • HWSpeedy

    Zdravím, jak zvládají aplikace pro virtuální trénink jízdu z kopce? Vím že Rouvy jede například serpentiny bez jakéhokoliv zpomalení, což není moc reálné. Jak to mají ostatní aplikace?

    0 0
    • Fofrník  

      Tacx v kombinaci s app Tacx Training jede hodně blízko realitě, čili prudké klesání i zrychluje, mírné klesání zpomaluje. Nemám ale moc zkušeností napříč appkama. Mohu porovnávat pouze Tacx Training (za mě nejlepší ve všech běžných parametrech), FulGaz (nestabilní streamy – sekání, občas přestane počítat stoupané metry, atp.) a internetem to stopro není. Chtěl jsem hlavně reálnou kameru, ne „videohru“ a taky trochu výběr alespoň zpevněných komunikací napříč přírodou, protože MTB.

      A pak pár jednotlivých zkušebních jízd na Rouvy a Zwift. Ty mě nenadchly už na prvních kilometrech.

      0 0
    • rejdy  

      Zwift rovněž bez zpomalení, takže zatáčky 80+ jak ve zrychleném filmu…

      0 0
    • HWSpeedy  

      Doplňuji, Tacx Training Desktop App jezdí zatáčky také bez zpomalení. Tak to zatím vypadá, že nikdo tuto věc nemá ošetřenou aby se to blížilo realitě. Takto člověk sjede nějaký kopec tak, že profíci v reálném sjezdu mají daleko horší průměrnou rychlost. To je škoda, jsem zvědav zda s tímto někdo příjde.

      0 0
    • VojtaXY  

      a co RGT?

      0 0
    • VlastaBilek  

      Zdravím, to já mám opačný problém. Při jízdě z kopce mi aplikace Tacx Training zastaví. Už jsem kvůli tomu odstřelil BCOOL. Přece, když jedu sešup, tak nemusím šlapat, jedu na gravitaci. Jde to nějak nastavit? Díky.

      0 0
      • Milkis  

        Domnívám se, že zatím to nastavit nijak nejde. Samotné video trasy je jen doprovodným vizuálním souborem. Všechno ostatní vyplývá z obsahu dalších přídavných souborech logicky propojených s tím co je aktuálně na videu. V těchto souborech jsou údaje o ujeté vzdálenosti, o sklonu vozovky, o povrchu vozovky atd. Teprve s těmito údaji aplikace může pracovat a podle nich reagovat (pozn. zkuste si otevřít v nějakém textovém editoru soubor GPX s nějakým záznamem trasy)..Např. jízdu po nerovnostech, kterou v Tacx lze simulovat, lze i zčásti či zcela potlačit, avšak u některých videí aplikace na změny terénu nereaguje vůbec, protože prostě nemá potřebné vstupní údaje. A to samé platí i pro jízdu z kopce. Buď jsou údaje nutné ke zpomalení před zatáčkou nebo o jízdě v klesání nebo nejsou. Nejsou-li tyto údaje a watty a frekvence šlapání klesnou po určitou dobu na nulu může dojít až k zastavení jízdy. I proto při jízdě z kopce alespoň trochu točím pedály. Stále je to jen trenažér a nikoliv reálná jízda na kole.

        0 0
        • VlastaBilek  

          FulGaz mi z kopce v pohodě jede. Wahoo, dokud fungoval, taky.

          0 0
          • Milkis  

            Ani jeden z těch programů (FulGaz, Wahoo) nepoužívá videa z TACX, neboť ty jdou spustit jen v jeho aplikacích. Tedy proč by to nemohlo jít, pokud videa a soubory užívané těmi programy mají potřebné údaje např. o klesáních či zatáčkách. Jinými slovy, problém není ve funkčnosti samotných trenažérů TACx, ale ve videích a další souborech, které používá k simulaci reálné jízdy.

            0 0
            • VlastaBilek  

              Omlouvám se, ale to jsem nepochopil.

              Jde mi o to, jestli jde nějak nastavit, aby Tacx Desktop nezastavil z kopce, když přestanu šlapat. Což je proti fyzice, že.

              Když jen malilinko točím pedály, takže stejně jedu úplně stejně na gravitaci, jako když si sednu na stehno, abych dal zadnici volno, tak to při „minitočení“ jede dál. Je to jen o nastavení, že když leze z trenažéru úplná nula Wattů, tak to za 5 sekund zastaví. Při 1 W ne. Grandiózní pí…píp!

              Ve FulGaz to z kopce jede, ve Wahoo RGT to šlo taky. BCOOL to neumí, to mám potvrzeno z jejich supportu. Další jsem zatím nezkoušel., mám teď z poukazu volno na Tacx-u. Tak jsem začal tam. A zklamalo mě to. Jestli to nejde tam, půjdu zkusit zase další aplikaci :-(

              0 0
    • Tonyph  

      Aplikace ( App ) pro virtuální trénink jízdy z kopce se liší v přístupu k simulaci terénu. Například:

      Rouvy: Realisticky simuluje terén, včetně serpentýn.

      Zwift: Zaměřuje se na tréninky a závody s simulací terénu podle profilu trati.

      TrainerRoad: Poskytuje strukturované tréninky s odrazem terénu.

      The Sufferfest: Kombinuje tréninky s realistickou simulací prostředí.

      BKool: Umožňuje vytvářet vlastní trasy s různým terénem.

      Výběr závisí na osobních preferencích a požadavcích.

      0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.