• vojta2004

    ahoj všem

    byl někdo z vás na jihlavský 24hodinovce náhodou s foťákem a mám něco veřejnýho na skouknutí?

    díky

    0 0
    • RudyCZ  

      Určitě, snad ti to k něčemu bude. (:

      http://rudy95.rajce.idnes.cz/Jihlavska_24/

      0 0
      • capo  

        Jakým objektivem je to braný prosím? Pěkný fotky…

        0 0
      • vojta2004  

        díky, ty už sem viděl přímo ze stánek jihlavy ;) pěkný fotky

        0 0
        • RudyCZ  

          Díky moc, kluci. Sem rád, že se líbí.

          Je to focený nikkorem 18–105mm AF-S DX ED VR f/3.5–5.6G a tělo N D90. :)

          0 0
    • Jery01  

      No na to, kolik profi fotografů tam bylo, tak moc fotek není… :(

      0 0
      • vojta2004  

        to je pravda, kolikrát sem viděl že mě fotili někde „v akci“ a nebylo to kapesním foťáčkem a nikde nic :(

        0 0
    • karliner  

      Nevím, účast partiček „veselých kop“ na skládačkách mi přijde na seriozně se tvářící události dost mimo. Myslím, že by se spíš hodily na podobné taškařice ale to ať si posoudí organizátoři zda jim to stojí za to a účastníci, jestli se další rok do Jihlavy přihlásí..

      0 0
      • McBlacky  

        to byla nějaká kategorie pro členy hudebních skupin co hráli v pátek. Na startu s nima byl rozhovor, půlka vylitá, druhá zhulená, spát šli prej v 5. ale na trati jsem si jich pak už nevšimnul. Každopádně jsem to moc nepochopil.

        On z toho pořadatel dělá víc než sportovní událost takovou akci pro Jihlaváky stylem, uděláme milion kategorií, každý dostane bednu (viz 6 a 12 kategorie, kde byli 1–4 soutežící). Vážně se to rube jen ve 24h solo M,Ž 12h M, 24H 2M a zbytek mi přišlo dost o ničem sportovně.

        Příští rok na to serem, pokud to nebude MČR jak to Matěj zhodnotil, je nás tam škoda :)

        0 0
        • BEnY23  

          kategorie skládaček byla čistě pro lidi co to chtěli objet na skládačce s kapelama to nemělo nic společnýho. Dohromady jich jelo 6 a jeli jen první kolo, takže nikoho z profi závodníků se to myslim nedotklo :)

          btw. týpek co to na skládačce vyhrál měl čas okolo 30 min předjel i dost lidí na MTB :D

          0 0
          • McBlacky  

            tak díky za doplnění, já tam poslouchal ty rozhovory před startem, tak se mi to asi slilo.

            Kapely ale jeli taky a naloženo měli podle hlasu fest.

            BTW. předjet dost lidí na MTB nebyl problém. Celkově mi přišlo, že v Jihlavě bylo dost tragické pole. Proti třeba Liberci nebo Bystřičce, kde mi přijde, že lidí bez fyzičky a techniky jede jen málo. Místy mi to připadalo jako cvičení v pochodu s kolem jak do kopce tak z kopce, nebo v ostrých zatáčkách…

            0 0
            • karliner  

              Na tu 12 jsi si nějak při focení zasedl :-)))

              0 0
              • BEnY23  

                Tak zrovna týpek s 12 jel Solo 24h tak neni divu že je unavenej. Jinak jak jeli kapely nevim ale hlasy po ránu neměli úplně ready :) No my taky něměli hlásek jako konipásek páteční kalba se docela povedla a nakonec z toho nebyl špatnej výsledek :)

                0 0
              • McBlacky  

                to nejsou moje fotky :)

                ale prvních 6 hodin to takhle vypadalo standartne, ten druhej kopec jsem i několikrát bezel, tam se muselo nalítnout plnej abys přelít kořeny a pak řadit a težkej kopec dorazit ve stoje. Většina se bála to napálit a rovnou slezla :(

                0 0
                • Jery01  

                  Já se hlásím HRDĚ k číslu 30, jak je na fotce. Bohužel když narazíš na blbce při výjezdu, tak už ti nic jiného nezbývá než tlačit.. Teda zbývá, ale zbytečně to stojí moc sil. Byla to moje první 24 hodinovka a závod jsem si užil, i když jsem musel tento kopec občas vyšlápnout pěšky :)

                  0 0
                  • miche  

                    Někteří zde nechápou, proč se do těchto akcí „serou“ hobíci a nadšenci (kteří pak brzdí ty supermany), já třeba zase nechápu, proč se 10 a víc hodin povalovat v depu, když jsem se přihlásil na 24 hodinovej „závod“ :-))))) Neber si to Jery01 osobně!!! :-))) Já jen jak ses navezl na ty „blbce“, jsem na tyto ataky trochu přecitlivělej, sám si vzpomínám na moje první cykloakce a hold, občas člověk v nevědomosti nebo neschopnosti někoho přivře nebo zablokuje … někde se to ale člověk musí naučit, jseš mladej, měl bys to chápat. :-))

                    0 0
                    • Jery01  

                      To víš, že to chápu, proto taky píšu, že jsem si to užil :) a dole píšu, že to byla moje první 24 hodinovka, takže jsem nevěděl do čeho jdu… Nepočítám se mezi ty supermany co letí 30km/h průměrnou rychlostí a mají techniku na výbornou, ale zase ne mezi hobíky v teniskách co snáší schody. Chtěl jsem si to zkusit, tak jsem si to zkusil a třeba do příště (jestli nějaké bude) zlepším svůj čas v depu :) když jsem v noci zjistil, že nemám sílu ani zmáčknou Jesenku, tak jsem to hold vzdal a šel si lehnout :)a samozřejmě nevíš, co jsem v depu dělal, takže slovo „povalovat“ si myslím není na místě :) ale to taky neber jako atak.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        Jihlava je na solo hodně těžká trat, možná nejtěžší co jsem měl možnost jet. Takže teď už ti přijde všechno pohoda.

                        0 0
                      • miche  

                        V klidu, jseš mladej, máš všechno před sebou, je super, že jsi se do toho pustil, jen prostě nepoužívej termín „blbec mi zatarasil cestu apod.“ … víc respektu prostě. A co jsi dělal v depu je mi jedno, jen jsem si rejpnul. :-))))))))

                        Zábavný bylo, jak nějakej chrťák na nás pořvával u hradeb (jak se nesly kola do těch schodů), ať pohnem, že přece nemáme ty kola tak těžký :-))) Moc zábavný třeba pro mě nebylo, když mě málem sejmul nějakej machr v cílovce posledního kola. Kudla já byl 19:50 hod. v sedle … celkem prošitej, moje reakce byly na nule, uhybal jsem prostě pomaleji …

                        Ale nejvíc stresu bylo u těch dřevěných schodů (v pohodě takovýdle věci sjíždím, ale prostě s vidinou 24 hodin na kole, jsem to scházel, mám svoje záda rád a zrakvit se jak ta baba na videu na ČT jsem nechtěl, prostě jsem zastavil, ohlédl se a počkal na mezeru), to že tam kdejakej hobík vlítl těm lepším, to mě taky zarazilo a zamrzelo, myslím že jim o sekundy nešlo.

                        0 0
                    • McBlacky  

                      tak jsou hobíci a hobíci.

                      Mě by to ale nevadilo, kdyby k tomu byla připravená trať. Třeba Beroun byla trať i pro uplný hobby, Bystřička v dobách kdy je sjezd jel po široký cestě až k depu tak ta tuplem.

                      Jihlava je technicky místama náročnější ale hlavně je moc krátká. 20minut pro špičku (robocopa Bartizala a jeho 17,30 nepočítám :)) na okruh to je limitní pro půlku lidí co tam letos bylo.

                      0 0
        • miche  

          Hurá, o jedny chrťáky co kolem mě lítají celej den 3× takovou rychlostí a křičej zleváááá a zpravááá, bude míň :-)))))))

          A teď vážně, kategorie na 6 hodin se mi taky ekluje (prostě jde o to tu akci uživit a nalákat mladé … ale je to nahraně … těch prvních 6 hodin bylo o držku celkem).

          0 0
          • BEnY23  

            Souhlas že 6hod už je moc resp. málo :D

            0 0
          • McBlacky  

            nejezdím 24h od úplných začátků. myslím první byla v roce 2005, většinou jezdím teamy, ale jel jsem i solo.

            Dřív se jezdilo jen 24h a bylo méně kategorií. Pak se přidalo 12 a ted 6, přidal se 8členný team…

            Ve finále to vypadalo, že každej jede v 6 a 12 na bednu, jinde se kategori normálně slučovali a byla smůla když třeba 2mix na 24h sloučili s 2M na 24h, ale tak to má být, když není alespon 5 účastníků.

            Pokud chceme dělat výlet pro širokou veřejnost (a vydělat prachy), proč ne, ale pak musí jedno kolo trvat řekněme 40 minut pro chrty a 60 pro průměr v solo, aby se rozprostřeli na trati.

            Nás to taky nebaví se tlačit a řvát abychom mohli jet, navíc často jsme dost riskovali, že vyletíme neoptimální stopou ven. Přeci to ale nepojedeme krokem, když jsme přijeli závodit ne?

            0 0
            • miche  

              Hele, jet družsvo a nechat se vystřídat nebo jet sólo je podle mě „podstatnej“ rozdíl. Narážet na to, že na tédle trati někdo tlačí do kopce, nebo se vysílením motá někde v zatáčce, není moc fér.

              Je to ale všechno o ohleduplnosti a slušnosti, pomalejší jako já musí respektovat letícího Kozáka a ty zase bys měl respektovat to, že si tam třeba já dokazuju, že sem dobrej :-)

              Vem si, že to taky není nic extra když po 20 hodinách v sedle kolem tebe proletí někdo čerstvej t 4–8 člennýho družstva … odpočatej, najeto pár kol …

              0 0
              • BEnY23  

                hlavně všichni závodí ve stejných podmínkách, takže i když se ti někdo plete pod kola nedá se na to vymlouvat že sem prohrál kvůly tomu…

                0 0
            • Jery01  

              Chápu závodění, i zleva a zprava, ale když na tebe někdo ječí už z dálky HEJ HEJ HEJ HEJ UHNI LEVÁ, sotva tě předjede už řve na dalšího 200 metrů před tebou, tak nevím, zda je ten dotyčný v pořádku :) Dalo se říct normálně, ne řvát na lesy. Můj názor..

              0 0
              • McBlacky  

                já osobně jsem zařval jen párkrát dvakrát a to u schodů, jinak jsem rezignoval a spíš v tichosti letěl okolo. Bylo to i bezpečnější, místo klasiky: jedu z leva a uhnul mi doleva…

                Jak píšu nahoře letos to byla chyba pořadatele, že neprodloužil trat. Já nemám nakonec nic proti slabším. Je to 24h závod a kategorii solo 24 respektuju a zrovna v Jihlavě obdivuju, já bych do toho nešel na téhle trati. Na druhou stranu, aby jezdili teamy lidí, kteří si při tom vypijí několik bas piv, vína i panáky – to je podle mě mimo.

                0 0
                • Jery01  

                  Tak zařvat někdy určitě, ale tohle na mě bylo celkem moc :) trať byla i tak skvělá, asi chápu neprodloužení, dalo se to všude objet :) a já jsem třeba v noci sám uhýbal na stranu, když jsem viděl, že jede někdy rychleji. No tak to je jasný, mělo by se tam jet hlavně kvůli kolu, s partou můžou někam na výlet :)

                  0 0
                  • jonti  

                    V noci po pulnoci to bylo docela v pohode, to uz asi jezdili jen lide co umeji aspon trochu jezdit. Rychlost na kazde trati se neziskava tolik extremni rychlosti ve vyjezdech nebo sjezdech, ale hlavne plynulou jizdou s minimalizaci brzdeni a akcelerace a prave tomu nemoznost predjizdeni velmi prekazi.

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Rychlost na kazde trati se neziskava tolik extremni rychlosti ve vyjezdech nebo sjezdech, ale hlavne plynulou jizdou s minimalizaci brzdeni a akcelerace…

                      Ty jsi můj člověk :-)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        já tam mezi řečí čtu -kudla pořád- ale jinak já to vidím podobně, zatáčky co nejvíc na max a co nejlepší stopou – radši křoví než brzda; terén radši skočit nez brzdit; schody letet…

                        0 0
            • camlost  

              Blacky, promiň, ale nějak si protiřečíš.

              Na jedné straně se ti nelíbí 6hodinový závod, na druhé straně jedeš 6hodinovku (24 / 4 = 6). Přičemž ty navíc střídáš po cca 2 kolech, tj. před dalším úsekem máš možnost asi hodinu regenerovat. Čili v tvém podání jde jen o sérii relativně krátkých sprintů, zatímco jednotlivec jedoucí 6hodin dá nějakých… 100 a víc km v kuse.

              Sice chápu, že tě na trati brzdí pomalejší a že člověka nebaví dělat si každých pár metrů místo pokřikem na pomalejší, ale na druhou stranu tady srovnáváš nesrovnatelné.

              Silácké řeči typu „tady je nás škoda“ se dobře říkají – hlavně v pozici někoho, kdo 3/4 závodu leží ve stanu a popíjí Cinzano. (psáno s nadsázkou)

              To samozřejmě nic nemění na tom, že jezdíte skvěle a každý z Vás mě kdykoli zařízne s prstem v nose, ale připadá mi, že tentokrát jste hodně mimo realitu.

              Kromě toho, dát sem pro srovnání fotky jednotlivců z 24H, to je fakt úlet. :-)

              0 0
              • McBlacky  

                tak trochu jsem čekal, kdo do toho začně rýpat a dost rozmýšlel, jestli to sem budu psát. Ale ok. V něčem máš pravdu, v něčem ne.

                6 a 12 hodin zahustilo trasu na prvních pár hodinách neskutečně.

                Samozřejmě, já a kluci se mnou jedu jinou kategorii, a jak jsem psal, já solo respektuju a nikdy až do letošní Jihlavy jsem s tím neměl problém. Jak tady z mého komentu doufám vyznělo, já vinu dávám z větší části na pořadatele. Když chtěl, aby v prvních 0–12ti hodinách jelo mnohem více lidí, měl udělat podmínky. Neudělal.

                Fotky jsem sem dal protože jsem je našel v jedné galerii, tlačili tam běžně i lidi na 12h a teamy na 24h. Sám bych dost možná ten první výjezd chodil, kdybych jel solo. Zase to je ale spíš chyba pořadatele, dát tak těžké silové xc výjezdy na 24h trat – stejně jako schody k penzionu. To by podle mě na vytrvalostní trati být nemělo. Sám jsem solo jel, víc co to obnáší a jak se člověk cítí, bohužel moje klouby nejsou v takovým stavu, že vydrží 22–23 hodin závod typu 24h.

                silácké řeči byly spojeny s tím, že letos nebylo s kým závodit (na rozdíl od lonska) a to nás i trochu mrzelo, protože si ti z toho vytratí celkem podstatná složka. Celkově koncept Jihlavy je víc do zábavy než závodění a podle mě tomu bude odpovídat složení jezdců a konkurence. Proto budeme na příští rok zvažovat účast, jet to relativně bez stresu na win o tři kola, to nás fakt nezajímá. Navíc porazit nás je samozřejmě úplně snadný. Lidí co na to mají je ranec, možná z nich půlka vypadne protože neumí jezdit 24h, ale pořád zbyde dost lidí na pár družstev hobby. Takový by nás zajímali na trati, prostě nějaká výzva a cíl.

                0 0
              • jecnak  

                Ja si myslim, ze pravda je nekde uprostred, respektive si moc nerozumite. Problem vidim stejne jako Blacky, ze se poradatel snazi podbizet siroke verejnosti a jede se na stejne trati ve stejny okamzik prilis kategorii, ktere nemaji nic spolecneho. Pak bohuzel dochazi k tomu, ze nabuzeni hobici v teniskach se za kazdou cenu drzi par kol v prednich mistech a dopada to tak, ze letaji pres riditka, v prudsich vyjezdech tlaci a na rovinkach a kde to moc nedrnca jedou jak zbesili a nebezpecne klickuji mezi ostatnimi. Mne osobne je celkem jedno, ze se nekdo zrakvi, pokud s sebou nevezme nekoho jineho. Poradatelum by to ale podle me jedno byt nemelo.

                Sam jsem jako solo na 24 nemel s predjizdenim mym a nebo jinych problem. Spis vidim problem u poradatelu, ze nikdo z nich v te tlacenici na startu nevystoupil a neapeloval specialne na 6h a 12h a teamy, aby jezdili bezpecne a ohleduplne a popsal treba i bezne zvyklosti pri predjizdeni, uvolnovani stopy tlacicimi atd. Poslouchat misto toho duchaplnou hlasatelku jak se pta na teleci otazky mi prislo hodne mimo.

                0 0
                • BEnY23  

                  druhý odstavec naprostý souhlas… !

                  0 0
                • camlost  

                  Napsal jsem asi 50stránkový komentář :-), ale po stisku Odeslat se objevila bílá plocha a… nic.

                  Teď zrovna nemám čas to psát znovu, nehledě na to, že jsem dobrých 90% už nejspíš stejně zapomněl, tak to prozatím ponechám bez reakce.

                  Třeba se ještě ke svým HLUBOKÝM myšlenkám dostanu. ;-)

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Pro tento případ (před odesláním závažných sdělení) nabarvím text na modro a zmáčknu Ctrl+C :-)

                    0 0
    • Vozataj  

      Přidej si ofiko Jihlavskou 24 MTB na facebooku. Dávají tam postupně odkazy na alba.

      0 0
    • McBlacky  

      U nás na blogu report z Jihlavy

      http://www.mtb-blog.cz/…18–19–5–2013

      snad nikoho neurazí, že jsem tam dal fotky z alb na webu pořadatele. Je tam uvedeno odkud jsou.

      0 0
    • Internaut  

      Momentka z Jihlavy.

      0 0
    • 4fitness  

      myslím, že tohle tady ještě nepadlo a jde o pěkné fotky : http://p-hamis.rajce.idnes.cz/…vska24_MTB/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.