Jde udělat z CL kotouče INTL??

38 nepřečtených
  • RabbiTBiker

    Zdravím všechny , řeším tu problém chtel bych si koupit cride na intl , protože již k centr locku nemám duvěru , ale nechci kupovat nový kotouče páč tyhle jsou takřka netknutý. A jelikož jsem zkoumal jak je CL kotouč konstruován tak jsem přišel na to ,že je přidělán 6-ti nýty (teda alespon ty moje LXkový kotouče), a tak by mně zajímalo jesti když bych to odvrtal , tak jestli bych se dostal na INTL( 6-ti děr standart )… díky za rady :)

     
    0 0
    • kubad  

      kup si nové kotouče a nevymýšlej nesmysly – nejde to

      zajímalo by mě co máš s CL za problém

      0 0
    • Dav...1  

      Nevidim jediny duvod proc to menit mam XT na CL. A ta vule tam je u vsech (sice ja ji nepozoruji) resilo se to tady vubec to nevadi. Proste nereste kraviny :D (no jinak ty diry si nejak promeř mozna to sedet bude mozna ne – kazdopadne myslim si ze by to bylo zbytecne)

      0 0
      • RabbiTBiker  

        vis co , já mam na tom kole který jezdim cmaxy St na 6ti díru a kdyby se náhodou při nejakym pádu nebo kdekoliv jinde posraly tak chci mít náhraní kola , a proto jsem chtel koupit ty cridy na 6ti díru abych v tomhle případě jenom přehodil kotouče, kazetu , nahodil kola a jede se dál … Proto řešim tuhle sračku s odvrtánim nejtu atd..... Vypadá to , že to jeste nikdo nezkoušel podle toho co zatim pišete , ale jinak diky ;)

        0 0
        • Dav...1  

          Aha no muzes byt prvni :D

          0 0
        • Smazaný účet  

          a když změříš šuplerou ty rozteče těch nýtů a děr na náboji tak z toho poznáš jestli by to šlo nebo ne, ne?

          0 0
          • RabbiTBiker  

            to sice jo , ale ted mi momentálně jde o to ,že mám u sebe jenom jeden bike , a tenhle problém řešim na tom druhym , ale myslim , že se snad ptám na správnym místě ne?? Každopádně to asi zkusim ...... Asi budu první no ;)

            0 0
    • Marccoo  

      Kup si dva adaptéry,ale pozor příjdou tě víc jak nový kotouče.Myslím že šetříš na špatném místě a vymyšlíš kraviny

      0 0
      • mar_tin1  

        aké adaptéry? on nechce namontovať 6-dierový rotor na CL náboj (na to existuje adaptér), ale presne opačne, chcel by použiť CL rotor na 6-dierový náboj. a to jednoducho nejde. alebo si to myslel tak, že by adaptéry použil v prípade „poruchy“ cmaxu, keby chcel prehodiť klasické rotory na CL crossridy?

        rabbitbiker: kúp nové rotory (najpodobnejšie tým LX budú staré XT SM-RT75), alebo nemeň systém a kúp CL kolesá. trochu by bolo pomohlo keby si napísal, aké brzdy máš na druhom bajku. ak shimano, tak by som sa zariadil tak, ako píšem.

        0 0
    • Hornet  

      Cena kotucov zacina niekde pri dvoch stovkach, to ti stoji za to riziko? ked to mas len taky „zalozny“ bike, tak by ti to mohlo stacit, ja by som to tiez neriskoval taku upravu…

      0 0
      • RabbiTBiker  

        mno , za riziko mi to nestojí !!!! Chci jezdit bezpečně , proste jsem řešil jenom to když bych  ty nejty odvral tak jestli tech 6der má stejnej prumer jak klasickej 6ti děr....... Páč to by bylo levnější jak 200,– za kotouč , neřešil bych tehle pár stováků , kdybych ted nepřišel o nouta , mobil a peněženku když mě vokradli… :(

        0 0
        • Vilém  

          Tak proc si tu roztec nezmeris? nebo aspon prilozit normalni 6ti derovy kotouc na ten centrlock a pokud to na sebe bude sedet, tak ubrousit, pokud ne, tak koupit jinej.

          0 0
        • Hornet  

          To je fakt blbee :-(, sak urob si trebars paierove sablony podla kotucov ( z tvrdsieho papiera ) a porovnaj si, ci to bude sediet, ak jo , tak vyskusaj :-)

          0 0
          • Grinch  

            Huh, to je zas inteligentni dotaz…vsici ti radi co a jak a fut blbeee jak vantrok…za dva kotouce das tak 300–400 – tyden nebudes hulit a chlastat a mas to zpatky a nemusis se crcat s kotoucema… myslim ze KAZDY kdo ma dvoje kola tak je ma komplet a nedela jak sulda…

             

            NAVIC – ty chces prehazovat na zalozni kola aj kotouce? a premyslel jsi??? kdyz tyhle odvrtas a budes je mit na 6i diru tak jak je das zpatky na HLAVNI kola na CL??? koupis si adapter co?

             

            rikam, utrat za dva socka kotouce – zalozni kola se stejne  moc nepouzivaji…

            0 0
            • RabbiTBiker  

              ne tak ne hlavní kola mám právě 6ti děr , a ty druhý jeste nejsou právě mi nekdo radí at na to seru a koupim proste CL kola, když mám Cl kotouče , mno to je jedno , tohle pak nejak vyřešim až bude čas!! ted řešim trochu jinej problem ..... Tak založim jinou složku , jinak díky za rady , bud zkusím nějaké apliklovat , a nebo koupim proste jiný kotouče , zatim díky  :) MOC!

              0 0
    • jurasek  

      Ja se sem vetru se svym dotazem…doma na kole mam Center Lock…nyni jsem upgradoval na lepsi kola, ktera maji INTL system.Staci mi jen koupit nove kotouce nebo mam ocekavat i jine investice?…

      0 0
      • Blade  

        Stačí kotouče.

        0 0
      • Lister  

        pokud chceš použít stejný průměr kotouče tak žádné další investice.

        Mohl bys teoreticky přechod využít i k upgradu na větší průměr kotoučů a pak by to chtělo i nové adaptéry (nebo možná jen jeden adaptér, záleží co máš za vidlici).

        0 0
        • Lister  

          beru zpět… v případě přechodu na velké kotouče potřeba nákupu obou adaptéru bez ohledu na uchycení na vidlici – nějak mi po ránu nefuguje mozek :-)

          0 0
        • jurasek  

          chci stejne prumery jako predtim tzn. 203/180

          0 0
          • Lister  

            aha, takže ty už máš pořádné kotouče :-)

            Tak jen koupíš nové a máš vymalováno…

            0 0
            • jurasek  

              parada diky…libi se mi Formula R1 kotouce nebo HOPE v podobnem stylu(barevny unasec)

              0 0
              • jurasek  

                jeste by me zajimalo, jestli nema nekdo zkusenost s pilovym kotoucem na LX brzdach…mozna divna kombinace, ale upgrade probiha postupne:)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.