ahoj… chci si koupit krapek zastaralé kolo s pevnou osu 135×12 a bojím se že pokud by mě klekl náboj, tak nový moc neseženu… Myslíte že bych tam mohl pak prásknout ofrézovaný nebo osoustružený novatec 142×12???
ahoj… chci si koupit krapek zastaralé kolo s pevnou osu 135×12 a bojím se že pokud by mě klekl náboj, tak nový moc neseženu… Myslíte že bych tam mohl pak prásknout ofrézovaný nebo osoustružený novatec 142×12???
třeba tohle? http://www.koloshop.cz/…2x12-mm.html
S tím že bych ty krajní vložky trochu ubral???
to nepůjde, to ti bude kazeta (nejmenší pastorek) drhnout o patku rámu
Ale prd.
Na kazde strane je naba zapustena 3,5mm do patek, poloha pastorku je furt stejna.
já bych se klidně obešel i bez posledního pastorku… a nebo na straně kotouče vložku ubrousím víc… Sem tam se v eshopech ty náboje dají najít, ale stojí většinou trojku, čtverku a bůh ví jestli to maj skladem…
A vyjde ti tam kotouč do třmene brzdy? to by mohl být taky problém…
ubrousím adptér :-D
spíš by mě zajímalo jestli to někdo už zkoušel…
Jestli by nebylo jednodussi vzit verzi 135/10 a tu prevrtat na 12mm.
nerozumím… bude to na té pevné maxxle ose… http://www.spoke.cz/…e-lite-rear/#…(CZ)+Produktov%c3%a9+inzer%c3%a1ty+(PLA)&utm_content=V%c5%a1echny+produkty&utm_term=
No proste provrtat v koncovkach vetsi diru. Zda to ale jde, zda je v ose dira dostatecneho prumeru, to nevim, jen teoretizuju.
Stejne tak tezko rict, zda by u toho novatecu 142/12 slo zkratit o 3,5mm koncovky. Co koukam, tak nejsou na ose nasunute, jako treba u DT nebo Hope, ale nasroubovane. Tim zkracenim by z koncovek zmizely plosky na povoleni koncovek, coz by nemusel byt takovy problem, ale otazka je, zda by nebyl zavit osy prilis dlouhy.
Náby 135×12 a 142×12 jsou v podstatě stejné, jenom mají jiné koncovky. Rozteč rámu je těch 135 a osazení náby se 142 je o 3,5 mm zapuštěné v rámu (pro jednodušší namontováni kola). Být tebou bych koupil nábu, která umožňuje jednoduchým přehozením koncovek měnit tuhle rozteč ( něco ala tohle )
tyto redukce NEJSOU součástí balení! :-(
kde je tam mají?
Ve stejne kategorii shopu, je to sada osy a koncovek. Jeste levnejsi variantou by byla naba Force 4v1, coz je totez.
Otazkou vsak je to co jsem psal vyse, zda to pujde zkratit, nebo prevrtat.
Já dávám jen příklad! Snad si to dohledáš, ne? ;-) Nebo u náb ala Hope pak koupíš jakékoliv koncovky. Jinak není problém koupit tu 142×12 a o 3,5 mm z každé strany ubrousit. Jsou to stejné náby, jenom mají širší koncovky.
Kamarad to tak delal s Force 4v1 (nevim presne jak se to jmenuje) a je to bez problemu. Jen osoustruzil 3,5mm z kazdy strany.
Ahoj,
konkrétně Novatec D772 je pro 12/142, 12/135, 5/135 uplně stejný. Jen měníš osy. Osy mám všechny, náboj taky, kdybys potřeboval.
Povedlo se? Řeším teď zrovna to samé.
Taky budu asi pořizovat kola s nábou 12×142mm a budu je chtít předělat na 12×135 – nemáte s tím tedy už někdo zkušenost..?
Díky
Ja vozim DT 350 na 135×12. Nic na tom neni.
Hope 2 pro Evo jde predelat koncovkami.. koncovky na 135×12 prodavam na bazaru, zbyly mi doma a nepotrebuji
Už jsem to tady psal nedávno, Novatec 882, 772 případně Force 4v1 má normálně koncovky i na 135/12. Někomu tady z BF jsem to ted zapletal. Myslím že tam kity na 135/12 ještě nějaký mám.
Mám dotaz na Fulcrumy Red Power. Redukce na širší osu je bez problémů. Já bych ale potřeboval obráceně. Zkoušel jste někdo tyhle náboje předělat ze 142 135 (Rychloupínák) ??
stačí jiné koncovky
mockrát díky. Neměl by si prosím odkaz (nebo part number) konkrétní kocovky? Co jsem zatím našel, tak na rychlo upínák jsou redukce jenom pro přední osu (15 mm)
Maji to v katalogu KITFCRAQR.
Skvělý, díky. Moc mi to pomohlo.
kdyby někoho zajímaly různé konverze u kol Fulcrum, našel jsem toto
bohužel to vypadá, že budu ještě potřebovat konverzní kit z 142 na 135 a pak teprve ten tebou jmenovaný. Nebo se pletu?