• kesu

    mam trochu problemy se zadama a tak premejslim ze bych si koupil paterák kdybych si pri nejaky blbosti rozbil hubu.Problem je ze se mi nechce mit ho celej den na sobe kvuli par skokum na zaveru vyjizdky a tak sem si nasel tohle www.hudy.cz/article.asp?… co si o tom myslite?je to srovnatelny s normalnim paterakem?a i ten paterak je to vubec k necemu?

    0 0
    • Biker jak Pes  

      Pokud máš problémy a bojíš se o záda, tak si ho kup. Já jsem ho dostal a používám ho na snowboard, tam je neocenitelný. Na kolo jsem to ještě nezkoušel, ale nemusí to být špatné. Navíc jak popisuješ, že ho nechceš celý den vozit, tak si klidně kup ten s batohem. Ale myslím si, že kdybys měl normální a seděl by ti, tak ho nebudeš cítit. Na snowboardu ho taky moc nevnímám… ;))

      0 0
    • Manas  

      Jako jestli chces vic prasit tak paterak se neda nicim nahradit. Ovsem tohle je takovy vychodisko z nouze, nevim jestli to bude funkcni vic nez normalni batoh. Rozdil proti pateraku bude ale znacnej, samotnej paterak ti dost dobre kopiruje zada, tohle se muze celkem dost posunout, preci jen je to vetsi hmota a plocha.

      Ale nezkousel sem ho, jen soudim podle obrazku.

      0 0
    • JMT  

      jezdim na lyzich s normal paterakem a de to, ale na xc to musi bejt hnus, n dh/fr poho

      0 0
    • RUMcajs  

      Inu, jesti jezdis s batuzkem pravidelne, tak muzu jedine doporucit. Nebudes ho „zapominat“ doma, coz je nesporna vyhoda. Oproti klasickemu pateraku ci veste tam asi bude rozdil v pohodli.

      0 0
    • JudyN15  

      Ať nezakládám nové téma :

      Potřebuju na Enduroserii pořídit páteřák a nevím jaký – nikdy jsem páteřák nejezdil.

      Každopádně jezdím vždycky i s batohem…

      Buď páteřák bez plastového krunýře – příjde mi jako lepší varianta, když budu mít na sobě ještě i batoh :

      http://www.hatchey.cz/…line-56.html

      A nebo klasiku s plastovým krunýřem :

      http://www.hatchey.cz/…ed-x-27.html

      A ještě – měřím 180cm, ale raději bych páteřák menší, aby mi tak nevadil na zádech – raději tedy velikost „M“ u té první možnosti?

      Díky za pomoc

      0 0
      • in4mator  

        Já bych šel radši do tvrdého plastu, jenom pěna se mi zdá málo i s batohem. A takové ty „chytré“ materiály jsou na mě zas moc drahé. Ale nezkoušel jsem nic v akci, jenom staticky, taky průběžně vybírám. Líbil se mi jeden Dainese (s plastovou mřížkou, takže větrání asi dobré), ale měli skladem jenom vyšší (=dražší) model, takže zatím nic…

        0 0
      • Smazaný účet  

        A co přímo batoh s páteřákem? Camelbak Kudu 12/18l myslím.

        0 0
        • Tehu  

          Nebo Evoc fr trail ;) jezdim ho jak v zime tak ted na jare a pohodlicko.

          0 0
      • Breakpain  

        Dovolim si podelit se o zkusenosti z MX.

        • paterak s plastem je do terenu lepsi, mensi sanci, ze tim projde ostrypredmet …
        • s batohem uz moc nepoznas, jestli je to chytra pena nebo oplastovanej
        • na lyzich jezdim s oplastovanym a batohem a nevnimam to … zvyknes si,pokud musis
        • ontegrovany v batohu je lepsi nez dratem do oka, ale vetsiniu to sedi jakopraseti na texh zadech, chce to zkusit … pokud to chces resit serioznes maximalni moznou mirou bezpeci jdi do solo chranice, ktery aretujes.primo natele a vyberes si odpovidacjici velikost. Nerikam, ze to je k nicemu v tombatohu … jen to neni pro kazdeho a muze to byt docela nepohodlne podelsi jizde.
        • pokud penu, pro lepsi pohyblivost, vybirej ty „chytre“ s pametovym adeformacnim efektem, vyplati se to. Pojme to docela hodne …
        • pokud chces pojistit krcni pater … Leatt Brace (pak je otazka, zda nevzitkrunyr, ale to je lepsi asi na bike park … na kole jsem v tom nesedel).

        Tak si to nech projit hlavou a popremyslej, co je pro Tebe optimalni volba ;)

        0 0
        • JudyN15  

          Díky za vaše reakce!

          Já právě na konco minulé sezony koupil Camelbak Mule NV a nechce se mi dávat docela bombu za nový KUDU i když mi to pořád vrtá hlavou…

          Vypadá to teda asi tak, že si zajedu do krámu v bikovém oblečení i s batohem a vyzkouším obě možnosti páteřáků a uvidí se.

          Říkám si ale, že když budu mít batoh, tak by mohl stačit i ten pěnový páteřák…

          No uvidíme a každopádně díky!

          0 0
          • File12  

            Taky řeším, to samé. Koupil jsem Hawg NW a ted měnit za kudu se mi nechce. Ale určitě nedoporučuju plastový páteřák a na to batoh. Je to něco jinýho na sjezdovce kdy máš několik vrstev a tady kde máš jen dres mezi tím. A tyhle batohy stejně nemaj takovou plochu aby ochránili.

            0 0
          • goofy  

            Otázkou je, jestli jenom chceš splnit pravidla enduro série, nebo i sebe chránit. Pokud myslíš vážně i tu druhou věc, tak bych šel do plastu, případně těch paměťových pěn. Pokud dobře sedí, tak páteřák po chvíli na zádech nevnímáš. Sice se člověk potí, ale to se potí i pod batohem…

            0 0
        • Atilla  

          Evoc sedí perfektně, kryje celá záda, drží a funguje. Už jsem s tím nějakou tu tlamu hodil a nikdy nebyl problém. Na enduro vozit plastový páteřák by mě mohlo, to nevozím ani v parku.

          0 0
          • Breakpain  

            Tak ja jak uz mam plno veci z moto, pouzivam to i jinde, jestli bych to tak delal, kdybych je nemel … nevim ;) …

            Kazdopadne na lyzich se taham s lokty, koleny, paterakem a prilbou.

            Na kole jen prilba, ale nejezdim enduro … spis maratony …

            0 0
            • Petr L2  

              Jsem na páteřák zvyklý ze SNB a myslím, že pokud má opravdu něco ochránit, tak nemá smysl vymýšlet nějaké skoro varianty, nebo vylepšené batohy a použít chránič složený z pevných segmentů. U různých pěn a měkkých variant nevěřím, že páteř spolehlivě ochrání. Ne vždy člověk spadne na rovnou plochu. Vozím IXS a ani nevím, jestli je to MX, nebo MTB verze a vpoho, jde hlavně o zvyk.

              0 0
              • Atilla  

                Viděl jsi vůbec ten páteřák co je v batohu? Ten toho potlumí víc než nějaký levný plast za pár korun. Ochrana dostatečná- potvrzená certifikací. Vozím to i v bikeparku a nikdy nebyl problém. Jestli někdo chce vozit na enduro páteřák a na tom batoh proč ne, ale já bych se v tom potit nechtěl ani za nic. A jestli něco má smysl, tak to není páteřák, ale chránič krku. Protože záda mě z tlamy nikdy nebolely, za to na krku mám potrhaných svalů až dost.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  To mě se většinou zablokuje lopatka, protože neumím pustit řidítka :D Vždycky si myslím, že to ještě vyberu :D

                  0 0
                  • Atilla  

                    Tak když máš ještě čas přemýšlet, tak to je pohoda:) Mě se spíš stává, že jedu až moc hrot(ke svému skillu) a pak najednou žeru hlínu:)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Dřív na fullu jsem jezdil s integralou a taky byla neustále plná hlíny :D Poznalo se, že jsem cyklista, ale místo much byla hlína :D

                      0 0
          • Tomáš  

            Souhlas.

            0 0
      • arny71  

        Ten Hutchey s plastem stojí 1300 Kč. To je v poměru k účelu – ochrana páteře – ZADARMO. Prostě nakluš do obchodu, vyzkoušej si různé segmentové typy do 2 000 a co ti nejlíp sedne, to ber.

        Na tu pěnu bych se na kole v terénu nespoléhal. To určitě funguje perfektně na sjezdovce, kde padáš do sněhu. Pád na obrubník, šutr, tvrdej kořen, to je ale něco trochu jiného.

        0 0
        • saintjv  

          Dovolim si nesouhlasit s tvrzeni o pene. Uz jsem si nekolikrat namlel drzku. Mam tuhle penu na kolenou a i ostry kamen to podrzelo a na koleni ani sram… Jinak jsem nekolikrat padal a na bagl NW Hawg a do kamenu a nikdy jsem necitil nekomfort nebo ze by to nepodrzelo… Ale pokud je paterak povinnosti tak te peny bych se opravdu nebal.

          0 0
    • hanzak  

      Trochu to tady zase oživím.

      Je vlastně nějaký rozdíl mezi páteřáky na SNB a kolo? Jsou nějak zateplený, měkčí,…?

      Právě sháním a třeba ve sportissimu mají i docela široký výběr, ale vše jako lyžařské

      https://www.sportisimo.cz/pateraky/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.