Jaký ořech pro kazetu Shimano 12s

4 nepřečtené
  • Mrosconi

    Ciao,

    potřeboval bych poradit jaký ořech mohu použit pro kazetu 12s 11–51 (10–51) tak aby mohla být na 12mm ose a upnutí bylo pomocí šroubu?

    Budu stavět trike s předním pohonem a potřebuji vytvoit pomocnou osu s vícekolečkem. Nemohu na to použít celý náboj, protože i ten nejtenčí je zbytečně široký a zavazel by. IOřech bych rád zašrouboval to válečku, který bude sloužit místo náboje a bude na něm i řemenice i osazení do ložisek.

    Ideáln by byl takový jako na obrázku, ale to je jen pro 10s kazetu.

    Věděli by jste prosím o něčem? Mám CNC frézku, tak si ledacos umim vyrobit sám, ale čím více komponentu koupim originálních, tím rychleji budu jezdit.

    Díky

    0 0
    • Kouba_2005  

      Od 11z začínají kazety Sram a Sunrace na klasický MTB ořech, který je stejný pro 8, 9, 10 a 11 pastorků. Ten cos našel by tedy měl fungovat i pro 12s.

      0 0
      • Mrosconi  

        Díky Kubo a prosím ještě debilní dotaz… Ořech je tímto závitem pevně zašroubován a drží jen na to mzávitu? Celý volnoběžný mechanizmus je jen a jen v ořechu. Tedy když to pevně zašroubuji do připraveného válečku, bude to fungovat. Ptám se blbě, protože jak se tak koukám, každý ten ořech je jiný. nejen drážkami a délkou, ale především typem toho uchycení k náboji. Popravdě je mi jedno zda to bude ořech s pevným šroubem a nebo takový ten průchozí do kterého se dává šroub ala triba se závitem.

        Díky

        0 0
        • Vilém  

          Ten na levem fotu se sroubuje jen do tela naboje, ten pravy drzi v naboji ten mnohohran a sroubem je to jisteny.

          Pro tve ucely by byl idealni ten levy, bylo by to min prace. Taky by to chtelo orech, ktery je z naboje s lozisky, tzn ne z Shimana, ten by situaci zase komplikoval nutnosti pouzit na prace strane kulicky a konus.

          Takze potrebujes orech, ktery samotny beha na kulickach a konusech, ale do prave misky se lisuje lozisko. To pouzival treba author ve svych nabojich (v originale asi nejaky Joytech ap).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.