• pavelr

    Mám od loňska přilbu catlike compact a je tak skvělě odvětraná, že s ní pod 10° nemůžu jezdit. Molitanový ucpávky otvorů se neosvědčily. Na netu jsem zatím narazil akorát na bell metropolis, ke který se dá dokoupit zimní set. Máte ji někdo nebo víte o nějaký špatně odvětraný přilbě, která by se dala vozit od podzima do jara? Dík.

    0 0
    • Lister  

      Pokud vím tak někdo vyrábí obal, kterým se dá přetáhnoput celá přilba aby do ní nezafukovalo, ale výrobce ti bohužel neřeknu.

      V každém případě bych nekupoval novou helmu ale šel spíše tímto směrem.

      0 0
    • Jogador  

      Pod helmu mám od cykloscheinu takovou čepici, je tlustá ani ne 1. milimetr, tak ji nemusim ani zvětšovat, a ještě mi vní zima nebyla a to jezdim i v mrazu…

      0 0
      • pavelr  

        Vozím pod přilbou čepice moiru trio nebo plyš, příp. kuklu pingu, ale všechny jsou z materiálů, které profouknou.

        0 0
        • Jogador  

          Jo, moira je profukavá, mám ho taky, ale ten cykloschein je takový neopren neprofukový…

          0 0
        • MlokCZ  

          Není problém vzít něco s neprofukem na přední straně, jako třeba tahle. Narozdíl od těch teplejších od Moiry není tak tlustá a není třeba mít o tolik větší helmu. Od Moiry vozím jen tu úplně nejtenčí, když je kolem 10–12st.

          0 0
    • hribik A1  

      ja som v zime pouzival take sedliacke riesenie, ze pod prilbu som proste natiahol tenku usanku bez brmbolca a o tu trochu prilbu vzadu povolil. osvedcilo sa to, tuto zimu to tak spravim zas :-)

      0 0
      • lacco  

        Je to možno blbosť, ja mám v chlade pod prilbou staré šiltovky bez šiltu. Tenkú a hrubšiu, obmieňam podľa potreby, investícia žiadna -inak boli nevyužité, nie je to vidno a účel to splní.

        0 0
    • Krocan  

      co zkusit ňákej šátek na hlavu?:-)

      já ho vozim furt(asi před měsícem sem ho nasadil poprvý a už nikdy bez něj:-)

      normálně si dám pod přilbu šátek a od tý doby nemám absolutně žádněj problém s tím že by mi byla zima na hlavu:-)

      0 0
      • pavelr  

        Protože mi chybějí nějaký ty vlasy, vozím vždy čelenky, šátky nebo čepice. Catlike compact je ale řešená tak, že nesedí na hlavě, mezi ní a hlavou je mezera, kterou proudí vzduch. Co ji mám, tak při chladnějším počasí mě začíná bolet hlava, příp. se mi spuští něco jako migréna. U předešlý přilby mango take-off se mi tohle nikdy nestalo. Jako jediný řešení vidím pořídit si do chladnějšího počasí další přilbu.

        0 0
        • pepek  

          Já jsem dříve zalepoval některý ty díry zespodu lepicí páskou

          0 0
          • Janes  

            Mám tu největší přední díru přelepenou skoro celou samolepkou, a pohoda. V chladu mám pod tím čepičku Mizuno.

            0 0
    • wenc  

      Zkus nějakou tu tankovou čapku:D:D

      No já osobně vozím pod helmu kuklu a spokojenost…

      0 0
    • jonti  

      Napada ma obalit helmu potravinovou foliou. Ta by tam mohla drzat a nebude to ani prilis divne vyzerat.

      Inak ja toto s Giro Monza neriesim, proste staci ciapka pod helmu.

      0 0
    • roud  

      Neřešil bych jakou přilbu ale co pod ní celej rok i v zimě vozím silniční bell sweep R…

      0 0
    • Smazaný účet  

      tady si určitě vybereš http://www.a2armory.com/…shields.html a navíc budeš za kinga! :-)

      0 0
    • roc.ker  

      Jednoznačně doporučuji pořídit čapku z neprofuk materiálu (Windstopper, No-Wind). Nemusí být ani zateplená. Mám čapku z windstopperu a absolutně bez problémů. Při jízdě Ti hlava topí, takže nepotřebuješ zateplovat. Potřebuješ aby i ledový vítr nechladil hlavu.

      0 0
    • jan 2  

      Opět musím do nebes vychválit přilbu Uvex supersonic GT, má velký rozsah velikosti, pod ní v pohodě dám kuklu a jsem v pohodě.

      0 0
      • Lister  

        To zálěží jakou zvolíš velikost a jak máš velkou hlavu – nic tlustšího než čepici typu moira duo pod ní nedám, o fleece čepkách s membránou si můžu nechat jen zdát.

        0 0
        • jan 2  

          Tak to teda máš pořádnej meloun na krku ( bez urážky ), já mám tu přilbu velikost  57–63 nebo tak něják, hlavu mám taky jak dýně a pod ní dám v pohodě kuklu nebo čepku. No a to se dá tuším ještě sundat to polstrování a to je snad i další rezerva.

          0 0
          • MlokCZ  

            Ne, má koupenou správnou velikost přilby. Ty máš oproti tomu moc velkou, protože samotnou ji musíš příliš stahovat, když tam máš takovou rezervu. A takhle nastavená helma drží při pádu výrazně hůře, protože sama o sobě je výrazně větší než hlava a drží pouze na těch stahovacích mechanismech, což není dobře.

            Já bych takhle příliš velkou helmu nikdy nekoupil, to jedině mít ty helmy pak dvě (na léto a zimu).

            Já pod helmu také nic tlustšího nenacpu, i když mám o malý chlup větší rezervu než Lister, takže nacpu tu Kalas fleecovou s membránou na přední straně (ale ta je jen nepatrně tlustší než Moira duo, třeba Moiru plyš tam nenacpu ani náhodou), ale to už to mám povolené vše úplně na doraz a je to tak tak.

            0 0
            • MlokCZ  

              A o absolutní velikost hlavy vůbec nejde, já mám třeba tu menší velikost u Uvexu (52–58) a právě cíleně vždy vybírám, aby helma neměla žádnou velkou rezervu a pásky byly utažené co nejméně (ideální by bylo, kdyby helma sedla zcela povolená, ale to už sehnat nejde, na to se dělají ty velikosti moc po skocích).

              0 0
            • xaver  

              Mlok a co … ;)

              zažalovat výrobce, že se ta přilba nechá tak utáhnout.

              Nezlob se, ale když se pohybuješ v rozmezí nastavení výrobce, přijde mi to o.k. Mám jen 56cm ale musel jsem koupit větší přilbu, protože jsem měl problém- na šířku, mne všechny tlačily, viz. thread z minulého týdne. Ale když jsem ji musel utáhnout nadoraz, prostě jsem ji nebral.

               

              K původní otázce, já bych zkusil třeba moirovou čepici, du, tenonká a je velmi, velmi příjemná,  a kdyby mi tam ještě táhlo – obyčejný noviny. Mezi čepici a přilbu. Noviny jsme používali léta a imo to dělaj profíci před sjezdy dodnes, pod dres na prsa. Můžeš mít pokaždý čistý a večer s nbima zatopit ;).

               
              0 0
              • MlokCZ  

                To uvidíš při pořádném pádu na hlavu (samozřejmě ne že bych někomu něco takového přál, takže doufám, že to nikdo ověřovat nebude), jak moc je to ok, když je příliš velká. Ty řemínky neudrží vůbec nic (jediné, které něco málo udrží jsou ty pod bradou) a když je pád blbě z boku, kdy je velká síla působící na strhnutí přilby z hlavy…

                Mě stačilo, když jsem viděl, co mi to udělalo s přilbou, která mi seděla dobře a byla jen s minimální rezervou větší (ten jediný řemínek pod bradou, který něco udrží, tak tam to přervalo přezku a ta síla pásku mi zlomila čelist, helmu na hlavě mi to ale naštěstí udrželo a pravědpodobně díky tomu jsem ten pád přežil, helma byla samozřejmě na kousky – a dostala ránu větší i v jiném místě než šel ten první náraz, který se mi ji snažil shodit z hlavy, tedy kdyby po tom prvním na hlavě nezůstalo, tak bylo zle). Od té doby si dělám při zkoušení vždy test, jak moc drží na hlavě při síle působící z boku snažící se helmu strhnout. A rozdíl mezi větší se staženým upínacím mechanismem a menší s povoleným je dost velký.

                Jinak ale ať si každý pořídí co uzná za vhodné, mě to může být jedno, ale rozhodně mi to při nutnosti většího utažení toho mechanismu ok nepřijde. A v tvojem případě si menší pořídit nemohl, když tlačila, to je pochopitelné.

                0 0
          • Lister  

            mám tu menší velikost – v tom to asi bude :-)

            Je mi tak akorát, seděla nejlíp z těch 20 typů co jsem zkoušel. Jediné co jsem musel udělat, bylo vyndání těch molitanových vložek, které jsou na temeni – s nima mi přišla málo hluboká, ale bez jsem 100% spokojený.

            0 0
    • defenger  

      Bell metro/metropolis: Tak tu mám a dokonce dvě :-) První jsem koupil i se všemi doplnky, vč. zrcátka. Myslel jsem, že bude sloužit v letě i v zimě: Párkrát jsem skusil sundat a nandat vycpávky. Ale přišly problémy s uchyty, takže zimní doplnky zůstaly na přilbě natrvalo. A já si koupil ještě jednu na léto – Hlavně kvůli zrcátku :-) Jinak, ty zimní kryty na uši, nejsou moc kompaktibilní se sluchátkem od hands-free – tlačí to  :-( Ale tyto kryty mají dvojitou stěnu, tak by, možná šlo namontovat sluchátky přímo do nich… Ten vnější kryt je zřejmě membránový. A také jsem dávno, zalepoval díry lepící páskou. Nyní v zimě raději chodím na kondiční procházky(se psem), na kole jsem padal, až příliš často :-(

      0 0
    • martin91  

      chod do cykla, kup si poriadnu ciapku, co sa zmesti pod brilbu a mas pokoj

      0 0
    • Loner  

      neřeš helmu a zalep přední díry malířskou zakrávací páskou – ne izolepou.

      0 0
    • pasek  

      v zimě jezdim s normalni helmou a pod ni cepici http://www.kalas.cz/cz/index.php?… sem spokojen vyjizdky cca v –2 stupnich ceclsia

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.