jakou Přehazovačku 9s kompatibilní s řazením od shimana

22 nepřečtených
  • Strakááč

    Ahojte, :) nevíte o nějaké Přehazovačce od Shimana nebo značky co je kompatibilní s shimanem pro 9speed.. která má krátké ramínko (nejlépe typ pro Freeride/Downhi­ll,…) a za rozumnou cenu?

    kdyby dělali Shimano ZEE pro 9ti rychlostní systémy tak nic neřeším :) škoda.. hned bych jí koupil ..

    návrhy… odkazy… postačí přesnější názvy… :)

    Budu moc rád za nějaké tipy.

    0 0
    • mr.garisson  

      Jestli za každou cenu potřebuješ zachovat 9s systém, tak se nabízí řazení Sram 9-s a přehazka Shimano 10-s. Obráceně to nechodí. Jinak 9-s přehazky se válejí po bazarech, XT (M772) s ramínkem GS nebo Saint (M810). XT se dá koupit nové bez problému, Saint už bude na shánění horší.

      0 0
      • Strakááč  

        no já nevim :D nedávno jsem koupil ne zas tak špatnou kazetu 11–32 (9rychlostní) ocelovou pochromovanou od sramu je to model PG 970 a k tomu jsem koupil řetěz KMC SLX titanium nitride aby vydržely dlouho a nerezlo to když bych zapoměl po pršce otřít a pomáznout.. hazku od sramu bych koupil klidně mám ale šaltry od shimana a hazka sram a šaltry shimano to nejde a když bych měl mít sram šaltry a shimano hazku to radši koupim rovnou oboje sram a je klid :D skusim project net a kounout .. nespěchá to .. :D chci si postavit takovýho obojživelníka s kterým zvládnu dirt, rychlejší jízdu v lese a při tom všechno ostatní .. prostě směřuju to typu 4X nebo něco takovýo .. dirt s př. brzdou a hazkou a napínákem nevim jak jináč říct :D proto chci krátké ramínko .. jen tak mě napadlo .. šlo by sehnat ramínko z SH- Zee na shimano jeakoukoliv robusnější hazku ? :) vímn že vymejšlím kraviny ale co.. :D experimenty mohou a nemusí fungovat :D

        0 0
        • mr.garisson  

          A která hazka na 9s má brzdu? Proto se dělá kombinace 9s Sram řazení s 10s hazkou Shimano.

          A jen tak okrajově. Hazka=šaltr.

          0 0
          • Strakááč  

            aha díky já sem si myslel že šaltry jsou ř.páčky :D.. :D takže jestli jsem to dobře pochopil… mám koupit řadící páčky 9s a 10ti rychlostní přehazovačku.. takže když tam plácnu Shimano 10s Zee a k tomu ř.páčky sram tak to bude klapat?? .. jestli jsem to blbě pochopil .. tak mi dej příklad .. :) a jestli máš nějakej dobrej tip .. nějakou kombinaci která dobře funguje v terénu… už je mi jedno jak velký bude ramínko .. zkrátim řetěz co nejvíc to půjde ale abych neměl hazku vodorovně při řazení 1× nevjětší kolo na kazetě :D

            0 0
    • Jakobo  

      Ted je v bazaru nejaka Ultegra 6500, tak treba tu? Nebo nova Sora na kupkole za 450 Kc.

      0 0
      • Strakááč  

        hmm .. užijte si počteníčko jsem strašně ukecanej člověk tak tady to vidíte :) .

        Ještě jsem vám neřekl, že chci tu hazku k jednopřevodníku .. „dvou nebo tří už nechci ani vidět :)“ jedu terénem… přejedu rychleji kořeny bez šlapání a mám tak měkkou pružinu u hazky, že mi to shazuje řetěz (na převodníkách) uplně až na rám (misku stř.složení) a to i z toho že si jednou vyskočím....... jestli budu kupovat novej rám za 6tku k tomu hl.složení a kliky s jednopřevodníkem .. tak tam hodim napínák řetězu a budu asi nejvíc spokojenej to padání řetězu mi fakt leze krkem .. kliky se středem chci nový protože mám uplně v čoudu střed… standardní čtyřhran a mám ho zohybalej na všechny strany koupim Dartmoor rock 2015 kliky s 24mm dutou osou i středem k tomu je to dvojdílný (osa je napevno přidělaná ke pavoukovi co drží převodník) a to bude paráda .. má to 36zubů .. tak co myslíte ??.. už jsem vám řekl asi to co jsem měl říct hned na začátku .. na toto potřebuju nějakou iděální přehazovačku ,která prostě bude přesná a hlavně ramínko ze železa né.. nějaký měkký hliník, tu co mám je zvohybaná že to podle mě chodí jen tak tak .. nevím jestli je na 1×9 speciální druh hazek proto to tady říkám :) teď můžete dávat nějaký zkušenosti, která vydrží „skoro“ všechno .. ,která má ramínko z železa a nebo telepně upravovanýho hliníku tak do 12ti stovek.. .. už neberu ohledy na krátký nebo dlouhý ramínka :) kamarád říkal že to nemám řešit . že to dlouhý ramínko můžu napnout tím že zkrátím řetěz a bude se to chovat podobně nebo líp než s krátkým :)

        díky za nějaký tipy..

        0 0
        • mr.garisson  

          Saint by mohla být ta správná volba. Jestli chceš 9 speed, tak zahoď to řazení Shimano 9 speed. Shimano nedělá 9 speed s brzdou. S volbou 36z jsi nejsem až tak jistý. Tvoje nohy neznám, ale jsem si jistý, že s tím téměř nic nevyjedeš, pokud nemáš na kazetě alespoň 42z. :)

          0 0
          • Strakááč  

            no.. nevim .. přehazka je na mě příliš drahá asi bude ale luxusní .. :D 36z nevim .. ale když mám teď trojpřevodník 22z 32z 44z tak se mi zdála volba 36dobrá já totiž v poslední době jezdil všechno na převodník s 32 nebo 44 a když jsem šel na 22tak jsem ani moc nehctěl řadit níž .. mě se zdá že bych zbytečně vozil tu malou pilu když jí skoro neviužiju a stoupání tam u nás taky nejni .. nevim proč .. ale když jedu připadám si pomalej a tak to rvu i do kopce ale pak si dám oddych nebo pustím z kopce :D :D tady je kazeta kterou mám .. nevim ale myslím si že na rychlejší jízdu to stačí ne ? :D tady je ta kazeta řekl bych že by mi rozsah stačil i s převodníkem 40z

            dneska skusím nějak poštělovat hazku a skusit chvilku s křížením v řetězu skusit 44×32 jakej to je vůbec převod .. :D

            0 0
            • mr.garisson  

              40–34 na MTB… Asi dobrej oddíl. :) Vozím na 29" kombinaci 34–36 a to mám docela trénované nohy. Nedokážu si představit, že bych jel pohár na 40–34. Zkus vyšlápnout ten nejprudší kopec, který jezdíš na nejtěžší převod, který utáhneš a ten dej do kalkulátoru. Výsledný poměr dej v kombinaci s různými pevodníky a kazetami a uvidíš, co Ti vyjde. Taky by mě ten poměr docela zajímal, tak bys ho mohl dát i sem.

              0 0
              • Strakááč  

                ale mohl bych skusit nějakej kopec a pak jen spočítat zuby na kolik zubů vepředu i vzadu dohromady jsem to v nějakej kadenci v celku v klidu vyjel no .. ale stejně radši budu mít větší než abych pak někdy skučel že to jede pomalu hodně často řadím 44×11(nejtěžší převod) ve složitějším terénu tak 44×4 pila odspoda až 32×4pila odzhora někdy si říkám že mi chybí ještě 9tka 10tka v zadu .. ale to jen někdy.. na kazetě jezdím od 3pily kazety směr dolů… prostě nízký převody mi toho moc neříakjí ..

                0 0
            • mr.garisson  

              Ještě doplním, v nějaké rozumné kadenci, kterou běžně jezdíš do kopce.

              0 0
              • Strakááč  

                já popravdě kopce moc nejezdím nebo spíš vůbec .. v okolí žádný hory nejsou a kolo směřuji na dirt / fourcross atd .. prostě kolo na blbnutí na ulici atd .. žádný extra xc.. žádný 20km+ vyjížďky každý den .. ale 30km+ vyjížďky jednou za uherák a spíš mě baví dělat kraviny na kole než šlapat a když už jedu nějakej ten kousek rád si šlápnu do pedálů tak, že mě nohy pak bolej .. :D baví mě prostě technika ikdyž nemůžu říct že jsem zrovna dobrej .. musim víc jezdit .. ale na tom kole co mám to je děsběs .. prtoto chci postavit něco na typ fourcros.. ten styl se mi líbí technická jízda podle mě lepší než najíždět kilometry .. to mě práve že moc nebaví tan požitek z jízdy terénem je pěknej ale je to furt jen o šlapání.. oproti tomu si zaskákat na dirtu nebo zaježdění si dravou rychlostí v terénu .. kdy prostě furt rvu do pedálů a jedu přes kořeny, vejmoly, kameny .. atd .. to je to co od kola chci .. nízekej krátkej rám (tenhdle) : „sice dirtovej rám ale chci hodně nízko sedlo pro dostatečnej pohyb nad sedlem (lepší manipulace do stran atd) .. ":http://www.dookie.cz/…4538-c-1353/

                toto jsou ty kliky „levný jsou docela dost na to že jsou se středem a jsou v celku lehké a pevné na to, k čemu by se používali .. ":http://www.dookie.cz/…7266-c-1348/

                řekl bych že 36 zubů je pro mě akorát a ještě jsem neřekl že mám 26"kola .. taky velkej rozdíl mít kola 29" nebo 26" to jo no ..

                běžne jezdím do kopce že zabírám ale přitom točim intenzivně a stejnou rychlostí. když už to nohy nedávaji držím stejnou intenzivitu šlapání a jen zařadím nižší převod atd…

                0 0
    • Strakááč  

      neznáte někdo nějakou značku která vyrábí hazky 9s s brzdou ? nebo to nějak nejde nebo já to nechápu určitě to je nějaká obchodní vymyšlenina aby se prodalo co nejvíc když každej bude měnit tak komplet ne ? :DD maji to ale vymyšlený .. .. vždyť musí bejt i na 9s … fakt mě napadá jen to co si mi doporučoval.. jedině koupit řadicí páčky sram tu někde na foru a k tomu tu Shimano ZEE jináč už fakt nevim :) říkal druhej kámoš že bez brzdy to nejni ono… asi má pravdu jezdí na sjezďáku asi už nějakej pátek :)

      0 0
      • allrose  

        shi 10 s brzdou+po­dložka 6mm pod lanko -na páčky 9 shi

        0 0
        • Strakááč  

          9 shimano páčky nebo 9 sram páčky ? počkej… jsem trochu zamtenej .. ty na to tak jezdíš ?? 10s hazka shimano a 6mm pod lanko k tomu řazení shimano ? Ty to máš odzkoušený? že to funguje i na shimano 9s řazení ?

          0 0
          • allrose  

            videa u štěrby-na živo

            0 0
            • Strakááč  

              u štěrby ale měl sram řazení a hazku 10s shimano .. :D ne řazení 9s shinano ne ? :D pokud vím :)

              0 0
              • allrose  

                sry máš recht,zjistit převody páček,to tu někde je a zalaborovat,mě nesedělo 10/10 na shi,podložka vyřešila

                0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce