Jakou kazetu na Mavic crossride?

14 nepřečtených
  • pee.tr

    Chystám se na koupi kazety 9speed. Dosud jsem měl jen HG50. Zároveň vzhledem k horším ložiskům zadního náboje a cvrčku uvažuji o pořízení zapletených Mavic Crossride. Vzhledem k tomu, že jsem tu někde před časem četl diskusi o rozdílu mezi XT a SLX kazetami, resp. jejich unašeči, kdy se údajně pastorky SLX zakusují do neocelových ořechů, chci se zeptat jaká kazeta bude na ten crossride nejvhodnější. Nemůžu totiž najít z jakého materiálu ten ořech u crossrideů je. Díky.

    0 0
    • M13  

      Pastorky, kterých se zakusování týká nejvíce – nejmenší (nejrychlejší) na unašeči nejsou.

      Logicky XT s unašečem bude určitě šetrnější, SLX má unašeč jen na 3 největší pastorky.

      0 0
      • Vilém  

        No tech nejmensich se to sice tyce, ale pokud by nebyly i velke na unaseci, tak tech by se to tykalo mnohem vic, diky prumeru je tam vetsi paka. Jinak pokud to chce na crossridy, tak tam ho to nemusi trapit, orech je ocelovy, tudiz nejake zakusovani se tak ci tak nekona.

        0 0
        • pee.tr  

          Aha, tak to jsem potřeboval vědět. I když jsem si tu ocel vzhledem k cenové relaci i tak trochu myslel. ;-) Díky. Možná nakonec zůstanu u tý HG50. Moc nevěřím tomu, že by SLX vydrželo o tolik víc, aby se cenově vyplatila a těch pár gramů mě nevytrhne. Nebo co je to za zlatavej povrch na těch menších SLX pastorcích. Nějaký vytvrzení?

          0 0
          • Jakobo  

            Pokud ty peníze máš, kup XT, fakt se to vyplatí. Pokud ale chceš jezdit řetěz do roztrhání, tak si tam dej klidně co chceš. Kdo nevěří, ať tam běží.

            0 0
            • pee.tr  

              Rád věřím a řetěz se právě snažím měnit často. Letos jsem ho vždycky sundal při 132,7 a po protočení 3 řetězů jsem dal znovu první a všechny 3 dojel na 132,9. Teď už se mi ale zdá kazeta vymačkaná a mám obavu, že novej už nedá. Proto ty otázky. Asi si tedy zkusím pro jednou udělat radost a koupím tu XT. ;-) Aspoň budu moct porovnávat. Jen nevím, zda k ní taky nezkusit C9 nebo zůstat u HG73. Mám asi 4000km jetý SLX převodníky, snad by to na nich neskákalo, když píší, že je kratší než shimano.

              0 0
              • marapara  

                Pokud máš novou kazetu, tak vem C9tku, pokud nemáš moc jeté i převodníky na klikách.

                0 0
          • marapara  

            HG 50 bude nejspíš celkem bláto. Šel bych do XTčka. Pokud budeš zavčas měnit řetězy, tak vydrží nejspíš i několik detítek tisíc km. Kamarád na ní natočil cca 25000 km, já cca 22000 km a stále slouží. Tohle bys na HG 50tce určitě nedal.

            0 0
            • pee.tr  

              To zní hezky. Na 50ce bych tolik určitě nedal. Jak říkám, zdá se hotová za cca 4000. I když nejvíc na pr*el dostala, řekl bych, na tom deštivým Zadově (koloprozivot). Do tý doby jsem si toho viditelnýho opotřebení nevšiml.

              Je otázka, co jsou na C9 moc jetý převodníky. Popravdě jsem čekal od SLX víc. Řekl bych, že za ty 4000 (dával jsem je nastejně s HG50 kazetou) už na nich dost dobře pozoruju opotřebení.

              0 0
              • marapara  

                Zkusil bych tu C9tku, ale pro sichr vem ještě i nějakou HG73, kdyby náhodou ta C9 nesedla. Ale pokud jsi dal cca 4000 km, tak by mohla sednout na převodnících.

                0 0
                • pee.tr  

                  Jj, dík. Mám doma pro sichr ještě jak 53, tak 73. Mimochodem jsem letos jezdil 73 prvně a nezpozoroval jsem naprosto žádnej kvalitativní rozdíl proti 53. Dokonce se mi zdál u té 73 hlučnější chod a to i na nový kazetě.

                  0 0
              • Jakobo  

                V pohodě. Pokud by si i C9 sem tam střelila, dáš jednu dálkovou trasu a po 200 km si to sedne.

                0 0
    • jIrI___  

      Crossridy mají ocelový ořech = neřešil bych zakusování.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.