• femal

    potrebuju novou helmu a napadlo me, ze bych mohl nacerpat nejake dobre rady/zkusenosti odsud… mate tip, kde kupovat (vyhodne), jake typy, jake jsou nove trendy v helmach (nove vychytavky, hmotnost, pohodli, etc.)

    zda se, ze helmy nejsou zrovna popularni tema (zatimco vidlice a prehazovacky se tu resi porad) :))

    (jo a taky mi neni uplne jasny ,jestli helma je obleceni nebo komponent)

    0 0
    • tomfree  

      Koupil jsem si giro xen a proti uvexu ktetý jsem nerad vozil,s ní nastupuju i do auta když dojedu,protože ani nevím že něco vezu.

      0 0
    • BikerM  

      Bell Swep ta je podle mě nej. Cena se pohybuje okolo tří tisíc.Nebo ta nová nejvyšší Metka taky vypadá good..Dřív se mi líbil ten nejvyšší model od Specialized, ale poté co jsem byl v Rakousku na závodech a tam jí měli snad všichni ve všech kategoriiích (snad dokonce od mladších žáků) a tady u nás stála šest tisíc, se mi nějak zhnusila.

      www.progresscycle.cz

      0 0
      • Micha  

        taky se primlouvam za Bell Sweep XC, paradne sedi a je fakt pekna, odvetrani vynikajici. Predtim jsem mel 3× Giro, ale tahle je nej …

        0 0
    • Sobi  

      Mám Giro Encinal a jsem s ní spokojen, jako další alternativu bych zvažoval něco od Catlike…

      0 0
    • RUR  

      Pevnou:-)) To chce hodně zkoušet, mě třeba Gira tlačí strašlivě skoro každá i lyžařská(jsou mi úzká). Doporučuju vybírat podle pohodlí. Bolest hlavy způsobená několikahodinovým tlakem na různá místa lebky není nic moc. Já odobně vozím 5let Ked. Favorita na buducí zatím nemám( netlačí mě většina Uvexů a Met)

      0 0
    • femal  

      tak zatim dve znacky: Giro & Bell (ok, eventuelne Specialized). vubec se v tom nevyznam… existujou jeste nejaky jiny ?

      kde se daji dobre koupit ? online ? (radsi bych si to vyzkousel…)

      0 0
      • tomfree  

        tak bez vyzkoušení o koupi ani neuvažuj.

        0 0
      • TheIF  

        www.helmy.cz/ koupil jsem a max spokojenost i na dotaz emailem ohledně vyměny rozbité helmy mi odpověděli do 30min ne jako pells za 3 dny…

        0 0
      • Geralt  

        Třeba ještě Cratoni..vozim Zethos.....vyz­koušel jsem všecky možný značky, ale tahle jediná mi sedla…vzhledem k tvaru hlavy potřebuju ve vršku helmy 2 boční výstelky a ne jeden centrální. Líbí se mi jejich novej model Ceron.

        0 0
    • Dados  

      Teď jsem to taky řešil, pokoupil jsem nakonec Catlike Shield2..ale, zase nejde říct (stejně jako u všeho), že zrovna tohle je správný…zkoušej, je to fakt jenom o tvaru tvý hlavy a o řešení popruhů.. Hodně štěstí..

      0 0
    • pajasimi  

      koupil jsem taky catlike shield 2 a jsem spokojenej..

      0 0
      • konfucius  

        Já se vysekal a Uvex Boss Compakt mě zachránil škeblu, a zrovna měli ve slevně stejnej model takže sem šel zase do Uvexu. Maximální spokojenost. Jinak Kup to co ti bude sedět!! Mě třeba Giro ani Bell nesedí a krom toho to kolečko a stahovaní je u Uvexu dost dobrý oproti Giru,.. je to možná o zvyku…

        0 0
    • fireman01  

      MET 5th element super vetrani pekny design a dost siroka na moji palici :) max spokojenost

      0 0
    • sportovni_biker  

      MET Estro, sedí perfektně i popruhy vyšly akorát. Max. spokojenost :-)

      0 0
    • lábus  

      Met Ipogriffo, je výborná, jednu jsem už po pádu prasknul a tak jsem si musel koupit novou, ale fakt mě zachránila, třeba Giro ani Bell mi na hlavě neseděly a vzadu i tlačily, Met je holt lepší a i hezčí

      0 0
    • maaareee  

      Vozim Catlike diablo a jsem spokojená, cena byla necelých 1700Kč, což si myslím, že není drahé…

      0 0
    • maaareee  

      Vozím Catlike diablo a jsem spokojená. I cena nebyla špatná, necelých 1700 Kč

      0 0
    • Papaja  

      jezdím bell delirium a nemůžu si stěžovat je super :)

      0 0
      • mike!1  

        napodobně. Na mojí kebuli padla jako jedna zmála hned napoprvé a bylo rozhodnuto:-)

        0 0
    • black maniax  

      tak já přihodím značku, kterou ještě nikdo nezmínil. Já mám SELEV – Matrix, mě osobně seděla líp jak Bell nebo UVEX, opravdu obejít obchody, vyzkoušet. Pak můžeš zkusit najít na na netu nejlepší cenu.

      0 0
    • ivaneck  

      Mam nove Uvex Boss compact RS. Zkusil jsem ji v kramu a sedela. Nakoupil jsem na bagbike.cz. Cena tusim 1550,– Je to double-inmold, sitka, ksilt, proste vsechno :o)

      0 0
    • gobike  

      No tak ja sem taky vnutim svoju prilbicku Selev Matrix, je docela vymakana a vetrani ma hodne slusny:) Jinak design je taky kůůůl :)

      0 0
    • Luma  

      Na silnici mám Uvex,ta je super a na mtb Giro Havoc.Uvex je asi lepší.

      0 0
    • poiko  

      jak už psal někdo nade mnou. Hlavně ti musí sedět, pak aby se ti líbila, a až pak řešit cenu:) jinak momentálně mam Bell Delirium a plná spokojenost. Pokud si budu kupovat příští přilbu, pokukuju po Selev Matrix a nějaký Catlike. Ani jedný z těchhle přileb moc nejezdí, tak proto. JInak ted maj v hypernovách akci na Giro Encinal z r. 2004 za 899,–

      0 0
    • Jane  

      mám Cratoni Tremor Tribal a hodně velká spokojenost. Taky jde o to, jaký preferuješ upínací mechanismus. Moje první helma Ked Drive měla stahování přes kolečko, což mi maximálně vyhovovalo, takže i současná Cratoni má podobný mechanismus. Dnes bych volila opět Cratoni Tremor Tribal. Snad dodám, že v menší velikosti má 252 g…

      0 0
      • Mlžínek  

        Myslím že každýmu padne něco jinýho…hlavy ani helmy stejné (tvarově) nejsou,tak doporučuju vyzkoušet několik druhů značek;-) Jinak já mám Uvex Supersonic RS a jsem naprosto spokojen…Ale jak říkám,každýmu to samé padnout nemusí.

        0 0
      • TheIF  

        Cratoni už nééé díky skvělímu přístupu Pellsu. Po měsíci čekáni na vyměnu mi nezbude než si vzít tu matně černou pcshop.pells.cz/shop/im­g.asp?stiid=7012 :-( pokud chci ještě letos přilbu.

        0 0
      • gobike  

        Ty se jednou z tech gramu zblaznis :D

        0 0
      • Lenka.05  

        Nezkoušela jsi i Uvex? Já zkoušela Bell – nesedla mi ani jedna. Přijdou mi dost hluboké. Giro…mám a nějak mi nesedne, chci změnu. Uvažuju o Uvex Wing RS nebo o nějaké Cratoni. Nějaký modýlek co se vyrábí i pod 54 cm…což je docela problém sehnat, pokud nechci dámský model s kytičkama:-) Další požadavek je HODNĚ odvětraná a lehká přilba. Přileb je všude mraky, měla jsem jich na hlavě snad třicet, ale ne a ne si vybrat. Na peníze snad už ani nehledím:-)

        0 0
        • Jane  

          no mám zkušenost jen s nižším modelem Ked Drive (v té době do 1500 Kč) a pak když Cratoni přišla s modelem Tremor Tribal, tak právě ten se stal výhledově žhavým kandidátem na novou přilbu – i proto, že Cratoni seženu v Brně. Takže s rozbitím přilby Ked jsem šla do obchodu s tím, že si v prvé řadě vyzkouším Cratoni a pak vážně budu hledat dál… Naštěstí mi Cratoni sedla a bylo brzy rozhodnuto. Taky jsem již někdy předtím měla v obchodě na hlavě jen tak z nudy nějaký Giro, Met, možná i Selev, Uvex, ale v Cratoni se cítím nejlíp – upínací mechanismus přes kolečko byl velkým plusem oproti Met, Giro. Navíc je lehká, designově zdařilá, skvěle větrá a nemá ani metrový štítek – doopravdy stěží co vytknout. Snad jen, že otvory ve štítku někdy způsobují lom slunečního světla přímo do očí, ale do takových situací se dostávám fakt zřídka kdy – v tom případě stačí nepatrně sklonit hlavu :) Pozn. Cratoni ve vel. S/M je pro 53–60 cm

          0 0
    • honzicek  

      zkoušet, zkoušet, zkoušet… …a koupit tu, která dobře sedí. Já vozim Bell X-Ray a naprostá spokojenost, na hlavě mi drží daleko líp než jakýkoliv Giro. Teď bych asi šel do Sweepa.

      0 0
      • bam  

        Taky jsem zkousenim dosel ke Sweepu, ale kazdej ma hlavu jinou. Navic uz jsem jeden sweep „pouzil“, takze vim ze funguje :)

        0 0
    • CZiko  

      Mám Bell Dellirium, vypadá hezky, váží 313g, dobře sedí, dobře větrá, má fajn štělování na různé velikosti kebulí a odnímatelný štítek. Dostal jsem k ní krytky na úchyty po štítku a jedny vycpávky. Za tu cenu jsem spokojený.

      0 0
    • Lenka.05  

      A co Cratoni Zethos 07? Nemá někdo? Moje starý Giro se mi doslova rozpadá. No, stejně mi nikdy úplně nesedla, tak je čas vzít nějakou novou.

      0 0
      • Lance  

        kasli na vsechny ostatni a ber tu selevku i bez zkouseni:) i kdyby nesedla,tak dyzajn to vynahradi

        0 0
    • rock  

      Už jsem to jednou vymýšlel :-) … // rock (04.04.2006 20:06:56) 193.179.149.xxx 3×> HELMA … koupě (^ odpověď na 2× ^) Moje kritéria (někdo má možná jiná, mluvím za sebe) – samozřejmě správná velikost – v žádném případě netlačí; už po pár vteřinách na hlavě bys o ní neměl vědět – nemá snahu se pohnout ani při intenzivním kvedlání hlavou – má dost široký rozsah nastavení, aby držela v létě, ale aby se pod ni v zimě vlezla čepička – kšilt nesmí být příliš velký, aby nevadil ve výhledu (ale ani moc malý, aby plnil svoji úlohu za deště :-) ) – jeho nastavitelnost neuškodí – nesmí být příliš hluboká, aby upínací systém netlačil na uši – nesmí být moc mělká; požaduji, aby přilba držela na hlavě jen pomocí upínacího systému po obvodu hlavy a řemínek pod bradou by měl mít jen pojistka – nesmí bránit nasazení brýlí – hodila by se síťka proti muškám a podobnému svinstvu a nějaké reflexní logo nebo vestavěná blikačka (KED) taky není k zahození – že by se Ti měla líbit a měla by být ve zvolené cenové kategorii, to je jen bonus navíc. – bylo by fajn, kdyby byla bezpečná a dobře větrala, ale to se v obchodě poznat nedá, tak asi nemá smysl se tím zabývat Přeji hodně štěstí :-) …//

      Jinak do mého finále se dostaly Cratoni Tremor Tribal a Uvex Supersonic RS a vyhrála www.x-bikes.cz/?…

      0 0
      • mitch  

        No jo hezka uvexka, ale me vsechny uvexky tlaci…takze jdu do Gira :-)

        0 0
    • DW6  

      na prilbu si potrpim..volil jsem mezi atmoskou,whisperem a ekipem.nakonec nejlepe sedla alpina ekip

      0 0
    • Nanno22  

      treba jedine skusat, mne sa designovo velmi pacia Giro ale ani jedna mi nesadla,tak momentalne mam Met Velano,super odvetranie,po­hodlne.

      0 0
      • Q  

        Prvně sem chtěl Giro, Uvex nebo Bell. Ale jak na potvoru nic nesedlo. Nakonec mám SHAIN a super.

        0 0
    • Nikolka  

      MET Stradivarius…sedí perfektně a navíc na kebuli vypadá fakt dobře :)

      0 0
    • T-Bag  

      tahle je proste nejlepsi a nejhezci

      0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.