Jakou dobrou nabíječku AA/AAA na cesty?

10 nepřečtených
  • KOMOÒ

    Řeším zda vzít na cesty nabíječku Voltcraft Ufc-5 lcd, http://www.e-conrad.cz/Search.asp?… nebo Ipc-1l http://www.e-conrad.cz/…1l+dp101184/ jedna je rychlejší a skladnější,druhá vychytanější,ale výrazně pomalejší a větší,cena mi přijde zhruba stejná(ta dražší zahrnuje 4 baterie) .Potřebuju je na 3 měsíce do Indie(čelovky už sem řešil ;-) ) takže proto zohledňuji i rychlost a skladnost,jinak bych asi bral Ipc1l.  Nejsem odborník a tématu rozumím minimálně,ale z nabídek a diskuzí jsem si zhruba vybral tyhle dvě,používat chci baterie Sanyo Eneloop a ocením jakýkoli názor a především pro a proti u obou nabíječek ,případně doporučení jiných(i jiných baterií).

    0 0
    • zdenek  

      Ta nabíječka od Conrada je jedna z nejlepších (měření kapacity, oživování starších baterií). Ještě mají verzi bez L na konci. Má větší nabíjecí proud = rychlejší. Zvaž jestli to využiješ. Tohle je na intenzivní používání (modeláři, fotografové…). Třeba bude stačit podstatně levnější a skladnější typ. Vyhnul bych se těm, co nabíjejí 2 baterie v sérii. Poznáš je podle toho, že jsou pro násobky 2 (2 nebo 4 baterie). Nebo extrémně levným, které nabíjí konstantní dobu a nemají detekci dU. Platí, že čím rychlejší nabíjení, tím přesněji musí být ukončeno. Jinak může dojít k poškození baterií. Dost nabíječek dělá taky Ansmann: http://www.fulgurbattman.cz/?…

      0 0
    • K2  

      Já bych vzal tu první z následujících důvodů: Pro cestování je vhodnější a menší, umí se dobít i přes zásuvku zapalovače v autě (pozor autobusy mívají 24 voltů), je rychlejší, dobíjí každou baterku zvlášť a umí vybíjet + při dnešních cenách NiMh baterek si myslím, že není potřeba diagnostická stanice, ale stačí kvalitní skladná nabíječka…

       
      0 0
      • KOMOÒ  

        Jojo, mám podobný názor,taky myslím ,že to bude stačit.

        0 0
    • Manas  

      Mam Voltcraft IPC-1 a lepsi jsem za ty penize nenasel. Nektery akumulatory mam 2 roky a stale si drzej kapacity diky tomu refresh modu a prubehu nabijeni.

      0 0
      • KOMOÒ  

        Dík za příspěvek,ještě bych potřeboval někoho kdo by pochválil nebo zavrhl tu rychlo nabíječku-přijde mi že má podobný funkce jen nabíjí poněkud brutálněji-což by pro mě mohla být výhoda díky rychlosti a její skladnosti-ikdyž ipc-1(bez L) umí dobíjet stejně rychle…ale je drahá :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.