• Buchznebe

    Aloha,

    máte někdo zkušenosti s timhle?www.kupkolo.cz/…uct_info.php?…

    cena hezká,ikdyž na druhou stranu na něm nic není :-/

    raději bych koupil tenhle dražší,nevim proč,ale vic mu věřim
    www.kupkolo.cz/…uct_info.php?…

    nebo jaký máte nosič kola na střechu? P.S. Nechce se mi to moc držet za rám.

    Dik :-)

    0 0
    • easyrider  

      www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

      Já doporučuji tohle – pefektní zpracování, fce, bezpečnost,…

      0 0
      • easyrider  

        Pravda že ty zeslabovaný trubky radši něco jinýho… já osobně kola jen do auta – přeci jen jsou to členové rodiny a kdo by je nechal venku,že? :)

        0 0
      • Sidney  

        Souhlasím…používám jednu sezonu a super. Vejde se do nich naprostá většina silnějších rámů, montáž vezme cca 10 sekund. Navíc zámek. Doporučuju

        0 0
      • RomanH  

        Pod dvou letech pouzivani musim rici jedine – je super.

        0 0
      • jonys  

        To vypadá dobře.Rozhodně nedoporučuju to český s uchycováním šroubovacím kolečkem…teď si na název nevzpomenu,ale doma se podívám-povrchová úprava že by jeden blil,barva se sloupe a pěkně rychle to rezaví…dávám tomu ještě rok,maximálně 2 roky.Pak koupím ten systém viz tvůj odkaz.

        0 0
      • fireball  

        K tomhle typu mám jednu výhradu. Když kolo dávám na střechu (mám Zafiru, takže pěkně vysoko), potřeboval bych ještě třetí ruku. Plastový žlábek na přední kolo je příliš mělký a navíc spíš na jednu stranu a tak mi přední kolo pořád někam utíká. Možná za to můžou pláště 2,25… Jinak mechanizmus pro chycení rámu je perfektní.

        0 0
      • Thorn  

        Vie mi niekto, kto ma Thule Proride 591 povedat, ci nehrozi poskrabanie trubok pri „solidnom“ utiahnuti?

        0 0
    • cíca  

      Tak těm nefandim. Kámoš je má a když přijel na Krále Šumavy zjistil ,že má přední kolo doma opřený o barák.

      0 0
    • oxyaction  

      Na auto se vyprdni,aut je jako sraček.Kolo je na to aby se na něm jezdilo a né,aby se vozilo.Ber to s rezervou,dík.

      0 0
    • MlokCZ  

      Já doporučuju HAKR speed. Stojí přímo u výrobce těsně přes 1000. www.hakrbrno.cz/default.html

      Thule asi ani nejsou lepší (několikrát jsme měli sebou oboje, takže přímé porovnání), ale zato jsou hrozně předražený.

      Ten HAKR je taky dostatečně robustní, má pojistní pásek na mechanismu upítání spodní rámový trubky (kolo nemůže vypadnout, ani když není příliš držák dotažený). Prostě bych řekl, že je to skvělý poměr cena/výkon. A také pobere i velmi tlusté spodní rámové trubky.

      Vyhnul bych se superlevným nosičům. S těmi mám jen ty nejhorší zkušenosti. Vždy jsme u nich dávali navíc pojistné gumicuky a pásky (které nejsou součástí nosiče), takže nikdy nedošlo k nehodě, ale vždy jsem měl stejně strach.

      A držáky s upínáním za vidlici se mě osobně vůbec nelíbí (to je ale můj subjektivní názor a nemám s nimi moc zkušeností, narozdíl od klasických, těch už jsem vyzkoušel hodně).

      0 0
    • navikin  

      Já mám teď ten za 490,– – potřeboval jsem hlavně dělený=aby nosičem nebyly spojeny ty příčníky. Mám to kvůli tomu, abych to mohl jednoduše, po sundání z hagusů hodit po do kufru auta. Nevýhoda je, že na tom není kolo zamknutý (ale kradou se kola i zamčený). Jinak se s tím dá jet bez bez nějakých zvláštních ohleddů (pokud to je dobře upnutý :<)) Zatím jsem spokojen.

      0 0
    • Honza z H  

      Jako nouzovka uložená v autě dobrý, akorát mi není jasné v čem je problém s kotoučema? Nevypadá to, že by tam něco překáželo.

      0 0
    • Hurka  

      Jedině www.thule.com/…__32775.aspx Je robustní, bezpečný atd. Když dáš za kolo mnoho desítek tisíc, nešetři na pár korunách za kvalitní držák. Až ti kolo slítne z auta, budeš litovat…

      0 0
    • kubad  

      Hlas taky pro Thule – je to jistota. Už jsem zbíral kolo z dálnice :-( znovu to zažít nechci.

      0 0
    • Jenda  

      Uchyceni za vidli mi prijde lepsi a je to kazdopadne pevnejsi.Vyhoda kdyz je to deleny (prvni varianta) muzes to snadno sundat, nevyhoda mensi tuhost (to ale moc nevadi) vetsi problem je ze casto mas pevne danou nebo nejakou maximalni roztec nosniku a ta je prilis mala. Pak musis zvolit variantu s kolejnici ale uz ti odpada moznost snadnyho sundani ohrady. Jeste nevyhoda je ze ani jeden nema vidlice na uchyceni predniho kola no a samozrejme to predni kolo muzes nekde zapomenout:-) Vyhoda drzaku za ram je rychlejsi a snadnejsi montaz, nicmene kolo je uchyceny mene pevne, navic pri uchyceni na osu se jich vejde na strechu celkem snadno 5 kdezto pri uchyceni za ram je problem i se 4. Nase rodina pouziva asi 4 Thule freeride – uchyceni za ram, cena cca 1300, fce uspokojiva, za asi 5 let zatim zadny problem a nekolik (cca 10?:-) drzaku homemade podobnych jako je tva prvni varianta, akorat je tam na predni dil pridelana vidlice na predni kolo a nemame to na rychloupinak. Jedinej problem s nima zatim byl v predchozi variante kdy byla osa navarena na nosnik a jednou se diky oslabeni svarem zlomila. Od te doby je ten nosnik (jackel) provrtanej skrz a osa je v nem dotazena matkama. Pokud mas trochu casu a nejsi uplne levej tak myslim ze nosic s uchycenim na osu si muzes snadno vyrobit, potrebovat budes jenom vrtacku, mozna jeste flexu:-)

      0 0
    • wroum  

      pouzivam (sice vyjimecne, protoze kola jezdej vetsinou vevnitr) ty nejobycejnejsi a ze mi kolo spadne se fakt nebojim – je to pojisteny paskama ke klipsnam a kola sou na strese k sobe este stazeny gumicukem aby se moc neklepaly na dalnici. proti kradezi sem sundal plastovy kolecko na utahovani a utahuju klicem. Thule jsou sice moc pekny, ale funkce IMHO stejna a s tema sracema za asi 300 kc sem nikdy nemel problem a to je mame asi 10 let…

      0 0
    • Tesak  

      Koupil jsem ty nejobyčejnější nosiče za 2 kila v kauflandu, pouze jsem vyměnil pofidérní umělohmotný řemínky za festovní kožený. Zámky nepotřebuju, ani s nima bych kola nikde na autě samotný nenechal. Bez problémů po dálnici kolem 120 km/h. Nevidím důvod, proč bych měl kupovat drážží značkový nosiče, jsem s funkčností naprosto spokojen

      0 0
      • kubad  

        Já byl taky než se mě na dálnici kolo vzneslo a kamion za mnou jen tak tak , uhl. Škoda byla mnohem větší než cena kvalitních nosičů. Kamoš v létě stejný případ. Ale je to o tom jak kolo ještě zajistíš aby se nevysmeklo z držáku.

        0 0
        • Tesak  

          přesně tak,dávám na každý kolo 2 řemínky a 2× kontroluju než vyjedu a pak ještě během jízdy,sichr je sichr:-)

          0 0
        • jonys  

          To je vostrý!Kolik jsi mazal?Já mám v návodu že můžu jen 90km/h.A radši to dodržuju-přes 100 nejdu.

          0 0
          • kubad  

            Kolem 100 km/h

            0 0
            • kubad  

              Ale už je to řada let, a bylo to s kolem které už neexistuje. Poškozené řídítka, sedlo, ohlá patka přehazky a musela se rovnat zadní stavba.

              0 0
              • jonys  

                bylo to s kolem které už neexistuje Rozumím.Po tomhle už by asi existovalo málokteré kolo! :-))

                0 0
                • Nemrava  

                  Já vozím už druhej rok Thule ProRide 591, po dálnici jsem fičel už i 150 kmh a naprosto bez problémů. Kolo dám do nosiče na tři cvaknutí, žádný klíče a montování. Stejně rychle je to i se sudáním kol.

                  Koupil jsem ho, protože to byl jedinej nosič, do kterýho šlo moje džýtýčko idrive4. Když jsem ho odvážel z prodejny, byl to šok, když jsem zjistil, že ho nemůžu dát na střechu :-(. Zkoušeli jsme tam s prodavačem všechny možný nosiče a jedinej tenhle to pobral, protože spodní trubka je kvůli spodní stavbě výš a rameno běžných nosičů tam nedošáhlo. Moc se mi nechtělo dát 2500 za nosič, ale teď rozhodně nelituju! Žena si ho za měsíc koupila taky a všichni kamarádi už ho maj taky, když viděli jak je to jednoduchý a bezpečný. Jednoznačně doporučuju Thule!!!

                  0 0
      • Dani  

        Souhlas, dělám to přesně stejně. Respektive teď mám obdélníkovej profil spodní rámový, takže dávám kolo opačně na holý příčníky a kožený řemínky na řídítka a sedlo. btw: kámošovi uletělo kolo na dálnici ve 120ti z unavenýho držáku. kromě přetrhanejch lanek a prodřenýmu sedlu mu nic nebylo. Ale ta panika v rychlým pruhu prej byla jako z Kobry 11. :-)

        0 0
    • ihik  

      mrkni na tento www.velotrade.cz/…sic-sanremo/ pořídil jsem ho max spokojenost, pouze zadní pásek je divný (jde blbě utáhnout) a je lepší ho vyměnit za ten klasický z klipsen.

      0 0
    • Motyll  

      Hakr nedoporucuju. Mel jsem drzal lyzi a za dva roky se z toho zacal loupat lak, stycne gumy prestavaly pruzit, neslo to docvaknout. Jejich dva drzaky na kola (pravda asi za 400 kC kus) za dva roky skoro uhnily u toho sroubu co drzi to rameno nahoru… Takze kdyz jsem vloni resil novy auto a s tim i stresni system vzal jsem vse Thule. Nosic mam tenhle: www.sportobchod.cz/…ride-530.htm a naprosta spokojenst. Po dalnici klidne 160 km/h. System maji vychytany a nasazeni zahradky a primontovani nosicu nezabere vic jak 5 minut… Navic u Thule si muzes objednat jakouloliv cast nahradni dil… Treba kdyz ti praskne pojistny reminek. Jedina nevyhoda je, ze mam neco jako MPV a kdyz davam kolo nahoru tak abych si bral skoro zidlu :)

      0 0
      • MlokCZ  

        Taky ten nejlevnější Hakr se nedá s tím modelem speed srovnávat. Speed model má o 1kg více (a je mnohem robusnější než ten levný model), certifikaci má taky tim pádem do 130km (ten levný model do 90kg). Thule Proride mi přišel o malinký chloupek lepší než ten Hakr Speed (ale ta cena), ale model freeride 530 (na poslední dovolený jsme měli sebou 2× 530, 2× 591 a 4× Hakr speed) mi přišel provedením zase o něco málo horší než ten Hakr speed. Pokud Thule, tak bych bral jedině 591 Proride.

        0 0
        • sugg  

          sorry, speeda mám taky a už bych do něj nešel /s Thule zkušenost nemám/

          0 0
    • Dinoxus  

      Ahoj, pouziji tento thread. menim auto a rozhodl jsem se pro Citroen Xsara Picasso. Jelikoz prevazim kola tak resim nosic na tohle auto. Nyni vozim na kombiku komplet od Thule na strese, Xsara ma tazne zarizeni takze bych ho rad vyuzil na nosic. Zatim jsem po dobre zkusenosti s Thule vybral Thule EuroClassic 909 pro tri kola. Mate nekdo s timto nosicem zkusenosti? Jelikoz na tom budu prevazet Specialized enduro 08 kde neni moznost otocit riditka jak je daleko prvni nosic od tazneho zarizeni jestli by se enduro veslo hned na to prvni. Jinak kompletni system od Thule v hliniku na podelniky (4× patky, 2× pricnik, 2× 591 nosic, system na dva klice) je na prodej, vozeno pouze o vikendech letosni sezonu je na prodej…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.