• Tehu

    Chtel bych si koupit plaste na muj prvni MTB bike. Ted tam mam jeste origo Felt TAR XC, 60TPI, 26×2.1 Felt TAR XC, 60TPI, 26×2.1 ale kevlarove boky ma a nejakeho defektu jsem se zatim nedockal i pri me vaze 85–90kg. Jinak tezko rici co je to zac :-D ale chtel bych si koupit neco poradneho. Nemam s cim srovnavat :-D Kazdopadne asfalt moc nemusim spise si hovim po lesich a snazim se vyhledavat spise sjezdy a vice technicke pasaze cca lesy(polni cesty) / asfalt tak 70/30 . Moc se mi libi tyto dve volby v podobe Schwalbe Nobby Nic 2,25 http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?… ci Continental Mountainking supersonic 2,2 http://www.koloshop.cz/…c-plasť-2,2/ . Nebo nejaka lepsi ci rozumejsi varianta ? Diky

    0 0
    • ememem  

      skus do vyhladavania zadat cokolvek co ma nieco spolocne s plastom napr. ralph, schwalbe, supersonic, nob(b)y, rocket, continental, king, kevlar, plast, ust no proste hocico. vypadne ti desiatky threadov presne na tuto temu, len z tohto roku isto tak 15–20.

      0 0
    • vinnca  

      doporucuji schwalbe, mam je sice teprv rok, ale jsem spokojeny.

      0 0
      • souky junior  

        Konkrétně RR od Schwalbů mě moc nenadchl. Lepší mi přišli Kenda Karma. Ty RR jsou dobré na silnici, kde mají malý valivý odpor a jsou takové tuhé při akceleraci vpřed. Ale jsou to zas takové všeumělé pláště.. od každého trochu..pro každého něco.

        0 0
    • Smazaný účet  

      historie!!!!!!

      0 0
    • martin_bakov  

      Me se dobre vali v tezsim terenu a bahnu na Jones ACX a kdyz vim ze je suchucko a bude hodne asfaltu tak jezdim nanoraptory. Jinak jako historie, debata o plastich je hodne subjektivni – asi jako kdyby ses ptal ‚co se vam libi na holkach‘ , jakou bych si mel poridit ? …kazdej ti rekne ze by nemela vazit hodne, bejt kevlarova = do nepohody :D , a na vzorku a fasade uz se neshodneme protoze to ma kazdej rad jinak :D

      0 0
      • Tehu  

        no prave tak nejak mas pravdu :-D Jen se mi ty schwalbe hrozne libej a ctu samou chvalu. Samozrejme i tady na foru to mam prolezle ale nedokazal jsem se rozhodnout pro nejake z nich :-D no v kazdem pripade mi nejvice pomohla na ofiko strankach jejich *.pdf o srovnani a uziti modelu 2010 co prodavaj, na co se pouzivaj a jaka je jejich vyhoda. Strucne, jasne a vystizne :-)

        Nadruhou stranu bych ani zas tak nutne nepotreboval momentalne ale chystam se na vykend nekam do Alp tak abych krome duse mel i nahradni plast, kdyby doslo k defektu. Jinak bych nazouval az pristi rok.

        No vytez tedy je Schwalbe Nobby Nic a to Snake skin http://www.rockroad.cz/…6-x-2–1-skl/ jen nevym zda 2,1 nebo se uchalyt k 2,25 :-( Je mezi tim obrovsky rozdil ??? Je mi jasne ze v terenu to bude lepsi ale na asfaltu poznam to hodne ???

        0 0
        • martin_bakov  

          Proste nekdy je nutny udelat kompromis, neco tam dej pak to vymen a poznas sam ze to asi nemelo cenu resit :) protoze rozdil 2.1 vs 2.25. je zanedbatelny…

          0 0
        • K2  

          Jeden NobbyNic kevlar 2,1 jednu vyjížďku jetý na předním kole se mi doma válí (ještě má chlupy). Mám FS a chci přejít na něco širšího…

          0 0
    • snowflake  

      Tvůj příspěvek je úplně shodný s mou situací – jak kdybych ho doslovně psal já. Mám taky Felta (Q820) a tyhle plášťě. Možná ti pomůže, co jsem stihl zjistit:

      Co se týče těch TAR XC, nemám s čím srovnat, ale v recenzi na Bikeradaru píší, že nic moc. Nedařilo se jim ani po experimentování s nahuštěním najít dobrý výsledek. Sám jsem založil vlákno, ve kterém jsem pátral po max šířce pláště na ráfku Mavic XC-117 a bylo mi doporučeno, že max. reálná šíře 53 mm. Ty TAR XC mají 50mm, ale je fakt, že podhuštěné se začínají trochu žvejkat, tak nevím, jestli přejít na 2.25. Pokud jo, tak bych šel do těch Noby Nic.

      0 0
      • Tehu  

        mno jo to je mi jasne ze ty klasika Feltacky budou na dve veci, ale zas nevypadaj vzhledove spatne a jak rikas nemam taky s cim srovnavat tudis si moc nestezuju az na to ze jsou dosti kluzke. Myslis ze Nobby nic bude sirkou pri 2,1 stejny ??? aby nevypadal jako nejaky uzsi jestli me chapes ?

        Kolik na tech Feltech mas najeto a jaky povrch abych vedel kdy pujdou do kytek :-D

        0 0
    • Tehu  

      da se sehnat nekde levneji Nobby nic 26*2,1 evo snake skin … ??? viz http://www.rockroad.cz/…6-x-2–1-skl/ a jeste se pro jistotu zeptam :-D volim dobre pro pouziti s dusi ?

      0 0
    • winprog15  

      mozem odporucit conti MK,mal som ho zatial len vpredu ale potom ako sa osvedcil som si ho dal aj dozadu ;) teraz som full mountain king :D

      0 0
      • Tehu  

        nebyla by to taky spatna varianta za ty prachy :-)

        0 0
        • winprog15  

          ja ich kupujem za 9,9€/kus ciže to zjazdím do roka a kúpim nové ;)

          0 0
      • Smazaný účet  

        na 29" se mi MK (2.2") moc libi..maji grip na pevnem povrchu a na asfaltu jedou hezky:)

        0 0
        • hawrda  

          NOBBY NIC 2,25-velké zklamání,už nikdy více.2ks bezdušových nobby niců dnes během hodiny v popelnici.Když pominu,že patka nevyjede celá z ráfku i když to namažu mýdlem a přepunpuju na 6 atm tak 1. guma zhruba na půlce vzorku(ojetí)vy­kazuje utrženou patku a ta úúúplně nová je křivá jako prase,takže když roztočím kolo,tak to vypadá jako by v ráfku chybělo 5drátů na jedné straně.

          Napunpovat tyhle gumy,když defektíš v terénu malou punpičkou tak, aby si sedly v ráfku tak jak mají je nadlidský úkol.A opět to šmajdá:(.

          Vyhazovaz novou gumu já nevím za 800Kč nebo více(ta druhá byla sundaná z mého kola při koupi a čekala na montáž na zadek a dnes měl přijít její čas,proto jsem si nevšim ,že je v pr už dříve)docela zamrzí.

          0 0
          • ememem  

            co pises je nejake zmatene. na jednej strane tie problemy s spatnou/krivou patkou naznacuje ze mas asi minulorocne docela problemove (strielajuce) schwalbe ust plaste. to moze byt snad aj pricina ze ti nechce zaskocit. namiesto zahodenia bych skusil reklamaciu, mozno ti poslu tohtorocne a tie uz vyzeraju byt ok. az potialto je to ok, dalej ale moc nerozumiem – jaky defekt na ust chces v terene dofukovat? ved ked tam das tak 40ml notubes tak to zalepi aj docela velku dieru (mne to ako tak na dojazd dokonca na obyc. plasti zacelilo niekolkomilimetrovy rez), ked ho rozdrapis na centimetri tak ti aj tak uz dofukovanie nepomoze. a jestli ti je pri investicii do ust rafkov a plastov luto dat par korun do dielenskej pumpy s manometrom a radsej sa budes hodinu prplat s pumpickou a rozculovat sa ze ti to nejde tak to nebude o moc lepsie ani s inou znackou plasta. s dielenskou pumpou je nahadzovanie ust plastov v pohode.

            strucne – plast reklamuj, kup pumpu a hotovo :-)

            0 0
          • MlokCZ  

            Jestli je nová guma vadná tak reklamovat, to se může stát u jakéhokoliv pláště.

            A taky ten příspěvek moc nechápu. Když budeš mít defekt v terénu, který nezacelí tmel, tak je to většinou už totálně v pr… a ani duše to většinou nezachrání (a duši budeš muset vložit určitě).

            A pokud jen ujde tlak než to zacelí tmel, tak pláště zůstává pořád v patkách a jen dofoukneš a nic nikam zaskakovat a sedat už nemusí, to už sedí od prvotního nasazení.

            Jinak jsem nasazoval už dohromady tak 20 kusů UST NN a RR a v tom i nějaké NN 2009 a nikdy sebemenší problém a to ani jednou jsem ani mydlit nemusel a vše okamžitě zaskočí už kolem 40–45psi, tedy ani moc přefukovat netřeba.

            Na jakém to máš ráfku?

            0 0
            • hawrda  

              DT SWISS XRC 180.Asi ten příspěvek opravdu působí trochu zmateně,ale byl jsem docela naštvanej a potřeboval to ze sebe rychle dostat:-).Já ten plášť jezdil s duší.Nutno říci,že tyhle potíže s pláštěma,kdy se musí přepumpovat aby správně sedly řeším už delší dobu napříč svýma bajkama,ráfka­ma,gumama.

              Dílenskou pumpu mám,ale tu sebou z důvodu malého baťohu na cesty nevozím:).O té malé se zmiňuji v rámci defektu v terénu.

              Na tom mém stereu když jsem ho loni kupoval byly nějaké 2,35 což jsme sundali a dali tam tyto NN.Jednu jsem z předku sundal a dal tam pneu od spešla s tím,že NN si budu šetřit na zadní kolo.No a když jsem v neděli zjistil,že se na té zadní trhá patka,chtěl jsem použít tu rezervní a tehdy zjistil ,že je v nepoužitelná.

              Možná by reklamovat šla,ale nechce se mi letět do Roztok na Křivoklátě.

              Víc už mě na vysvětlenou nenapadá,ale už jsem byl odpoledne v terénu na gumách od spešlu a nou problem…

              0 0
              • hawrda  

                teď se vozím předek/zadek toto a mám po problému.

                hmm,fotka i s pantoflema:)

                0 0
              • ememem  

                tak teraz som zmateny este viac. sice presne neviem co je xrc 180 ale podla vsetkeho nejaky dt kompilat specialne pre cube pricom rafik je asi – hovorim asi – nie je ust. pises ze mas bezdusove NN a vozil si ich s dusou. tkze vozis na ne ust rafikoch ust gumy s dusou? a cudujes sa ze to nefunguje? ci niecomu plne zle rozumiem?

                0 0
              • MlokCZ  

                UST pláště namají na dušovém ráfku co dělat (a je jedno jestli s duší nebo bez duše). Pak se nemůžeš divit, že s tím máš problémy.

                Ono i na UST ráfku kam UST pláště patří, tak UST pláště s duší nejsou zrovna dobrý nápad.

                0 0
                • hawrda  

                  Kluci já si to nevymyslel.Ty gumy na to nandal prodejce.Před­pokládal jsem ,že ví co dělá.Teď už jsem se poučil a dám si pro příště pozor.

                  Díky za komentáře.

                  0 0
      • mc.loki  

        přesně. před tejdnem jsem koupil Mountain King, drátová verze a valí skvěle ( navíc za 270 jeden plášť ). Je to 2,4. V terénu podrží, na asfaltu trochu hučí a je pomalejší, ale to přežiju, plášť má bejt tlustej a na silnici hučet, aspoň se chodci včas uhnou…:)

        Možná zkusim dát dozadu Smart sama, ten je takovej uni, ale nevim, jestli to nebude vypadat moc blbě, vpředu 2,4 a vzadu 2.1 ( Smart sam se myslim v 2,4 nedělá, max možná 2,2?? )

        jinak bych ti taky doporučil projít historii. Výběr pláště je poměrně zásadní věc, přeju ti příjemné chvilky u zvažování pro a proti :)

        0 0
      • bagr84  

        O vikendu jsem ze zvedavosti vymenil predni MK 2.2 (Supersonic) za NN 2.0 (Ta EVO trojsmeska, 2010), jen tak na zkousku a dojmy:

        MK krom toho ze je pohodlnejsi (diky sirce) mnohem lip drzi v blate. Rozdil dost presvedcivej. Oproti tomu na suchu jsem si v naklonech pripadal s NN o trosku jistejsi a nejvic pak na asfaltu, asi se ty spunty na tvrdym podkladu min zvykaji. Chovani plaste bylo proste mnohem citelnejsi.

        Rychlostne ± stejny, na suchu mel mozna NN lehce navrch.

        Cili pro me MK jasna volba do mokra, na suchy trate snad NN, ale tam si zas muzu vozit rovnou RR nebo Crossmark.

        Navic se mi NN nepodarilo nasadit tak jak bych rad, mydlova voda, dilenska pumpa, vysokej tlak a stejne patky nakrivo. MK v tomhle ohledu bez problemu.

        Pro me vitez MK.

        0 0
        • brkoslav  

          Kdyz jsem si prinesl novej NN 2.25 (duse) tak jsem s nim taky dost dlouho bojoval, nez se mi podarilo ho dostat spravne do patek (rafky naky DT). Doslo i na mydlovou vodu, kterou jsem predtim v zivote nepouzil. Jinak jizdni vlastnosti na prednim podle me super…vzadu mam Spesl Fast Track..ale uz bude koncit a na policce ceka RaR..:-)

          0 0
          • bagr84  

            Je skoda ze jsem nemohl srovnat plaste ve stejne velikosti, takhle je srovnani vcelku neobjektivni.

            Jinak mydlova voda je super, jen tak ze zvedavosti jsem ji vyzkousel a plaste se pomalu nasazujou samy :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.