Jaké pohodlné sedlo, které netlačí ?

21 nepřečtených
  • petr31

    Ahoj.Potřeboval bych poradit. Po cca 30 km jízdy mě začnou bolet sedací kosti, ale ne jakoby na hýždích nahoře, ale až dole blíž k rozkroku. Včera jsem jel delší trasu a dneska je to fakt už velká bolest, tak sedím doma. Potřebuju širší sedlo nebo prostě jenom pohodlnější? Máte takové problemy při jizdě na celopéru,nepomuže odpruzená sedlovka.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Jestli mas nekde pobliz prodavace sedel Specialized, zkus tam zajit. Maji(nekdy) takovou plastelinu, do ktere si sednes a tim zjisti roztec sedacich kosti a muzou ti doporucit nejake vhodne speslovke sedlo. Ovsem ne kazdemu to sedlo vyhovuje.

      Jinak, nezkousel si laborovat s naklonem sedla nebo s jeho pozici vuci riditkum?

      0 0
    • pelhrimov  

      Každému sedne jiné sedlo, ale než na něm nasedíš pár desítek hodin, tak dělá problémy skoro každé. Po jaru trpí trošku každý, kdo v zimě nejezdil. Těžko radit, prostě zkoušet a trénovat a tak pořád dokola.

      0 0
    • pavlix  

      Takové sedlo neexistuje :-), natři si to fastumgelem a rano to bude OK.

      0 0
    • pjv  

      Přesně jak píšou kluci.Každýmu vyhovuje jiny sedlo někdo jezdi na carbonove skorepine a je v poho a nekdo potrebuje gelu a gelu .Je to fakt vec pocitu a na co mas zvykli zadek.No proste skouset a skouset ruzny vyrobce a pozice sedla a hlavne OSEDET ZADEK.:-)

      1 0
      • pjv  

        JO a ja vozim Fizika Gobinu XM a naprosta spokojenost

        0 0
    • glide  

      prdel prostě bolí i na správném sedle, che to hodně jezdit pak si zvykne. zkus toto http://www.koloobchod.pasaz.cz/…oziimage.php?… ale budou se ti smát (ikdyž je označeno jako pánské)

      0 0
    • borek7  

      Právě jsem dořešil totožný problém. Zkoušel jsem sedm sedel. Originál z mého kola Scott, jiný Scott, tři Fiziky, dva Specialized. Sedlo mi Specialized Avatar Gel.

      0 0
    • hampik  

      jooo, ona cyklistika bolí…i na sedacích partiích. Chce to přemoci bolest a časem to přejde, prostě se to osedí.

      0 0
      • hampik  

        a myslíš, že jsi sám? Ne, začátkem sezony trpí každý.

        0 0
        • Richi  

          Pamatujete sedla z kol Favorit? Taková ta černá plastová, občas vytuněná nalepeným semišem?

          To bylo na jaře labůžo. U mě asi na 500 km než jsem si zase zvyknul. :-)

          0 0
    • frederick  

      Za vozím ho sám, Specialized Phenom. Vozim ho sám a je skvely. Sedel jsem i na WTB vigo a bylo moc prijemny:)

      0 0
    • Ricci  

      Kazdy ma inu rit,treba skusat,co lepsie sadne…

      0 0
    • Bezpřezdívky  

      myslím že to má každý…taky asi záleží na vystýlce v kalhotech, já jsem punk rider :-D , mám takovou vystýlku na ktero nosím kratasy z dzinoviny, coz se mi osvedcilo jako nejpohodlnejsi, jinak mam „disco-disco“ stribrny sedlo Fizik Atione wings, foto v profilu, cca 30 kilaku je uplne v poho, pak si treba na chvili stoupnu a je to zas ok

      0 0
    • Tamdyam  

      Já teda zatím nemůžu poradit. Ale řeším stejný ( nebo podobný problém )a osobně bych se asi nespokojil s tvrzením, že to prostě bolí a bolet bude. Na kole jezdím poměrně dost, ale při opravdu delší cestě mě bolí kostrč, jako by mě do ní někdo nakopal a hlavně partie v okolí prostaty. Obratle kostrče si není nijak těžké určitě i tímto způsobem postupně vychýlit ze spravné polohy, což může zapříčinit způsobit některé zdánlivě nesouvisejcí problémy a nemoci. Bohužel už nevím které, ale výmysl to není. Byl jsem u fyzioterapeuta, který mi pomocí Dornovy metody rovnal páteř a můžu vám říct, že specielně rovnání obratlů kostrče do spárvné polohy žádná lahoda není. No a pravidelné obrážení a otlačování prostaty by nejspíš žádný doktor taky nedoporučil. Takže přeji hodně úspěchů v řešení tohoto problému

      0 0
      • petr31  

        a není řešení celoodpružené kolo nebo karbonový rám.

        0 0
        • t29  

          Není.

          Jezdil jsem lesníma cestama na celopevném krosovém kole, pak jsem poprvé zkusil MTB a zatímco na krosu jsem byl po 40 km „vydrncaný“, na MTB jsem ujel dvakrát delší vyjížďku a byl jsem jenom unavený, ale nic mě nebolelo.

          Takže – karbon nebo celopéro je řešení proti celkovému otlučení, ale ne proti bolení určitých partií, když zbytek je v pohodě.

          mravenčení/bolest rukou = řešit posed, řidítka, gripy, rukavice

          mravenčení/bolest sedacích partií = řešit posed, sedlo, kalhoty

          přičemž řešit posed znamená řešit délku rámu, posunutí sedla, sklon sedla, vysunutí sedlovky, šířku a ohyb řidítek, výšku řidítek a určitě by se ještě něco našlo

          1 0
    • elbunda1  

      měl jsem tentýž problém – do včerejška. Nové kolo, nové sedlo a neskutečně mě bolel zadek. Včera po 85km jsem dojížděl domů téměř ve stoje. Večer jsem už vybíral nové sedlo na netu.

      Dnes jsem změnil sklon o 5 stupňů a je po problémech. Pokud někoho zajímá typ, tak je to Specialized Phenom.

      0 0
    • nikisek123  

      Take jsem to resil mel jsem sedlo scott,a potakovych 60km jsem take jel ve stoje.Risknul jsem to a koupil na cyklobazaru bile sedlo Force s tim ,ze pokud to nebude lepsi pujdu do WTB Vigo.Dnes jsem se projel po beskydech zase asi tech 60km,a zatim si nemohu stezovat stalo asi 400kc prodava to tam nove zabalene.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.