• Oblack

Ahoj,

jaké by jste doporučili pláště na podzim 35–622 na dojíždění do práce. Převážně silnice a maličko šotoliny a kočičí hlavy. Já jsem se díval na: https://www.koloshop.cz/…kevlar/78896?…

Ale mám strach z nosnosti 75kg, já sám mám více jak 85kg a na zadním nosiči vozím dalších cca 15kg. Člověk sem tam nalítne do díry na silnici, tak mam strach, že to nevydrží.

Díky moc

0 0
    • milan.v  

Pirelli Cinturato

0 0
    • Vilém  

Ja bych rekl, ze nosnost je udavana na jednu pneu.

Tyto pneu jsem vopzil, ted je mam v siri 40mm a s hmotnosti neco pres 100kg nemam problem.

2 0
    • Muron  

Sice drát a maličko širší, nicméně 8,4× levnější: https://www.kola-radotin.cz/…-reflect-700

Koupil jsem je, protože nekupte to, když je to tak výhodný a jsem příjemně překvapen. Byly původně do foroty, ale budou na (pod)zimní dojíždění do práce.

0 1
    • skaj  

Strasne zalezi, jeslti chces neprustrelnou, nesmrtelnou a relativne levnou pneu a nebo neco i pro trochu sportovni jizdu. V podstate tvoje zadani splni jakakoliv „gravelova“ ale i mestska rychla guma, ale klicove je udelat to prvni rozhodnuti. Takhle je tezky poradit, protoze neni jasne co hledas…

Nosnost je udavana na jednu gumu, takze se nemusis bat.

0 0
    • nomecz  

Tufo Speedero (klidne HD pokud je priorita velka odolnost) v 36 mm, na dojizdeni ideal vydrzi nesmysl km, dobre jedou …

0 0
    • Oblack  

Propustnost je maximálně 36, jedna se o dojíždění do práce 35km tam a 35km zpět. Vzhledem k tomu co vše táhnu sebou včetně mého těla, tak to nemusí být lehké, ale přilnave na mokru, ať to něco vydrží i když vlítnu do díry a na ceně mě úplně nezáleží cca 1300 za kus je ok.

0 0
      • skaj  

Za me je na takhle velky najezd dobra guma Panaracer Gravelking. Jak moc slick si muzes vybrat, uplny slick jede po silnici moc pekne. A ani moc nevazi.

0 0
      • Vilém  

Kolik toho takova guma najede, aby tam byl nejaky funkcni vzorek?

2 0
        • MichalOld  

u mě na zadku tak 3,5, předek 4,5. Teď ji zrovna na předku dojíždím necelých 6, ale je to už teda o držku. Obrovská jejich deviza je extra odolná bočnice.

0 0
        • vrazdit  

Měl jsem je loni od podzimu do jara a vydržely v pohodě, závodní guma to není, ale jede dobře, řekl bych že tak 3500 jsem na tom dal a pořád tam vzorek trochu je a to bylo v zimě prakticky na všech površích… Ale nečekej žádnou terénní gumu, je to takové mělké, přilnavost si netroufám hodnotit…

0 0
        • jIrI___  

40 mm na zadním kole jsem měnil po zhruba 3700 km, nějaký náznak vzorku tam ještě byl :)

0 0
    • Oblack  

Tak to vypadá, že většina se shoduje na Pirelli Cinturato. Tak já ji zkusím. Díky moc

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.