Jaké pláště do Slovinských Alp?

7 nepřečtených
  • davidak

    Je to přesně tenhle zájezd: adventura.cz/za­jezdy/zajezd.as­p?zaj=3028

    moc nemám představu, v jakym stavu tam jsou silnice a terény, proto jsem chtěl poprosit o nějakou radu.. Doma mám nějaký Kendy s měkčí směsí a hrubšim vzorkem a pak Maxxisy Wormdrivy, ale už maj oboje něco za sebou, tak plánuju koupi novejch.. Nějakej tip? Dík.

    0 0
    • Daf  

      Asi takhle, nikdy jsem tam nebyl :) Ale myslim kupovat cokoliv s hrubym vzorkem na podobny akce je chyba. Koupil bych neco co jede na tvrdym podkladu a asfaltu. Takze treba plaste typu Hutch. Python, WTB Nanorapto, nebo Maxxis Crossmark a podobne. Neni to zavod, a i kdyz treba chvilema podminky nebudou idealni pro tyhle plaste, tak to vzdycky nejak projedes.

      0 0
    • Luka  

      je to hodne silnicni, takze slicky. ver, poradnej plast tam nevyuzijes. Vem i neco, co ma tvrdsi smes. Me se tam novy racing ralphy behem tohodle zajezdu vzadu sjely az na hladko… ten rozpalenej asfalt dela s pneumatikama divy. PS: kdyz uz teren najdes (nebudes li vybaven turistickou mapou, pruvodci ti o terennich cestach nic nereknou), tak pocitej s mirnou sotolinkou nebo loukama prepazenyma ohradama na stada cehosi (osly, kozy, nejaky kozorozce jsme tam taky videli)…

      0 0
      • Luka  

        a ta vapenka do Novigradu, ta je super :) do kempu dojedete beloucky a vsude bude ten bilej jemnounkej poprasek.. nase kola z toho nadseny moc nebyly…

        0 0
        • kungpao  

          Predtýždňom som sa vrátil z Bovecu, bol som tam raftovať na Soči. IMHO terén hodne podobný tomu na severe SK (štruktúrou a kvalitou povrchu), ak pôjde o MTB, tak by som riadne gumy rozhodne zobral, (o riadne sklony tam núdza nie je), ak pôjde o cykloturistiku tak zober odolné gumy na betónové a asfaltové, prípadne prinajhoršom makadanové cesty zaliate betonom.

          0 0
      • marapara  

        Otázka je, kde tam budeš jezdit. Pokud po silnici, tak něco rychlejšího nebo slick. My jsme jezdili v těch kamenitých terénech, i po bočních hřebenech Julek, stezkách pro Kamzíky :). Až do výšky 1650 metrů, takže Maxiss HardDrive 2,1" přisly docela vhod :)

        0 0
    • norman  

      Znám oblast kolem Bovce docela dobře, i když tam nejezdím zrovna bikovat a asi bych si to na bikování nevybral. Asfalt mě nebere a mimo něj nejsem zrovna extrémní typ… Jednak je tam toho k vidění tolik, že to z kola zkouknout nejde, jednak údolí jsou úzký, stěny strmý, a horských cest tak jak je zná člověk z Rakouska málo. Pokud byste skutečně sjížděli náročný horský traily , pak je to ostrá vápencová šotolina podobná jako v Dolomitech a tím pádem pro gumy odpovídající mazec. Podle mě to podle toho popisu bude v Julkách hlavně o asfaltu, a podle toho bych se zařídil. Při běžným ježdění je to od Predelu k Bovci kolem Koritnice úzký údolí mimo silnici vlastně nesjízdný. Od Bovce na Goricu je údolí stále širší, tam už jsou i polní cesty , mají ale snesitelnej povrch.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.