• Kolbaba71

    Mám mbt tretry Specialized na spd s pevnou podrážkou a sucháči. Mám je už cca 10 let a potřebuji nové. Ty současné se už rozpadají. Co by jste mě doporučili v cenové relaci něco podobného v ceně do 3000 Kč? A rozhodně bez kaniček.

    0 0
    • novas752  

      Bez tkaniček jsou skoro všechny. Já mám dobrou zkušenoat se Specialized MTB Comp, stály taky něco pod trojku.

      0 0
    • d  

      Fuj, musel jsem vyvětrat.

      0 0
    • blue.sun  

      Vyhovovaly ti? Soudě dle doby užívání ano. Prostá logika by velela stejnou značku, nejbližší podobný model. Asi by se tomu blížily Specialized Sport nebo Specialized Comp (ale ty jsou dražší).

      0 0
      • Kolbaba71  

        Vyhovovaly, i když tenkrát to byl spíš náhodný nákup v akci. K tretrám byly zdarma pedály.

        0 0
    • michomin  

      To jsou ale hnusný škrpály.

      Kup si ty samý, stojí cca 2 500,–, nový Comp (s

      utahovacím kolečkem) stojí o litr víc. Možná ještě o trochu víc.

      0 0
      • Kolbaba71  

        Compy jsem zahlíd v radotíně za 3200 Kč, to bych ještězvládnul, kdyby sedly.

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Doporucuji odzkouset,ikdyz je to stejna znacka a typ treter tak se jednotlive rocniky muzou trochu lisit jak sirkou nebo v drobnostech (zapinani,jazyk) a sedet uz tak dobre nemusi. Compy mam taky a chybu s nema neudelas.

          0 0
      • Haryk  

        Co to kolečko, nesere se to? Tak hledám nový tretry a všude samý kolečka, přezky…

        0 0
        • adam1  

          Boa/kolečko je fajn ale řekl bych že přeska je „ověřený držák“.Blbě se shání nové boa a hláhově jsem si myslel že všechny boa jsou stejné- nejsou

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Nevidim v boa zadny problem. Hlavne behem jizdy je super oproti presce.

            0 0
            • krabica  

              Boa má nevýhodu, že je náchylnější na poškození při pádech…

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Jasan a prezka je odolna. Takze jedine suchac, :-)

                0 0
                • krabica  

                  Tkaničky momentálně frčí, mám je na tretrách i botách na platformy… :-) Boa kolečko jsem při pádu na beton obrousil na kost. :-D

                  0 0
                  • Tencovozikmin  

                    Tak ono taky zalezi kde je boa na tretre ze? A pri padu je to to posledni co me zajima,koupim nove boa kolco,polozka nuluva oproti kolu a svemu zdravi

                    0 0
                    • adam1  

                      Kde to sehnat ?scott team boa

                      0 0
                      • Tencovozikmin  

                        V zelenine ?

                        0 0
                      • mirage  

                        Bacha na to neni boa jako boa. Neznamena ze kdyz tam je kolecko, ze to je boa. Musi byt na nem napsano boa a na to mas dozivotni zaruku, kdyz se ti posere, jasne ze ne na sedreni s padu.

                        0 0
                    • Haryk  

                      Takže za tebe v pohodě? Výdrží to, nekurvi se to, dá se to sehnat, když to klekne? Kua, řeším nový boty a doteď jsem měl jenom suchace. Chtěl bych něco lepšího a to je buď s přezkou, nebo kolečkem. Přezky mě moc neberou.

                      0 0
    • seatik  

      Ber Specialized Comp.. dají se sehnat už kolem 1700.- Velikost ber tu samou co máš a budou ti. Máš verzi Sport odhadem, s novýma to bude zcela jiný lepší šlapání.

      0 0
      • Kolbaba71  

        Jakou velikost jsem tenkrát vzal, to už netuším. A na botě to rozhodně nepřečtu. Ale možná bych doma našel ještě fakturu.

        0 0
    • Jakobo  

      Jestli ti ty tretry vydrzely 10 let tak na takovou vydrz uz dnes zapomen. Ja jsem mel Shimana 240 rozlepene po 2 letech, podrazka se odlepila od boty, podrazka prochozena a celkove uz dodelaly.

      0 0
      • Kolbaba71  

        To jsi mě nepotěšil. Současný tretry fungují, ale prochodil jsem paty – je to už zkrz, podrážka je dost opotřebovaná, plechy na SPD jsou už jako kompaktní hmota se šrouby. Podrážka ale stále drží jak přibitá.

        0 0
        • Jakobo  

          Tak uvidis. Ja jsem s tema tretrama jezdil denne a ty 240 jsou tvrde zavodni tretry, proto mozna podrazka povolila a tak rychle se proslapala.

          0 0
    • kamator  

      Ahoj, koupil jsem si na tuto sezónu Giro Cylinder, lehké, pohodlné i na celodenní vyjížďky. Zapínání 1× suchý zip, 1× boa.

      0 0
    • seatik  

      Ja bral comp tady.. 1790.-

      https://www.lyze-kola.cz/…omp-mtb.html

      0 0
    • Kolbaba71  

      Tak už jsem včera tretry koupil. Byl jsem v Radotíně a tam jsem přes hodinu vyzkoušel 10+ různých treter, včetně některých těch, co jste doporučovali. Sedly mě až Northwave Scream 2. Design mě nějak nenadchnul, jelikož je na první pohled vidět, že to není běžná bota. Ale vzal jsem je, jelikož je pro mě zásadní, aby tretra „padla“. Ty ostatní měli volnou patu, úzkou špičku. Co mě překvapilo u Specialized, tak to, že jedna bota mě byla malá už v sedě a druhá, o půl čísla větší, byla větší snad o 2cm a byla mě totálně volná.

      Teď bych potřeboval vyřešit ještě jeden problém a to kufry do treter. Sundat kufry že starých treter považuji za téměř nemožné a jediný zpusob by bylo odvrtat šrouby, jak mě radil prodavač. Takže řeším, zda si někde v Praze koupit levněji jen kufry se šrouby (v Radotíně je měli za 320 Kč), když oboustranný SPD šlapky, co mám fungují. Nebo koupit nové šlapky, jelikož ty co mám, je rozhodně levnější, nebo dokonce i nejlevnější řada.

      0 0
      • jerrymouse  

        Poradne to obouchej kladivem…to povoli. Sundal jsem tak i totalne sezrany zatuhly srouby v kufrech.

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Hod to komplet do popelnice a kup nove,co se ti vic vyplati je na robe,jestli jen kufry,nebo komplet i s pedaly.

        Nebo se zeptej tady v bazarovem vlakne jestli nekdo nema .

        0 0
      • milan.v  

        Decathlon, levnější možná o stovku… Za dvacku to asi těžko seženeš…

        0 0
      • novas752  

        Koloshop 216Kč, doprava na pobočku kousek autobusem z Bořislavky zadarmo.

        0 0
      • blue.sun  

        Nové kufry, nebo pokud máš už dost obouchané, tak i nové pedály. Klasika PD-M520 to jistí.

        0 0
      • mr.garisson  

        Pomůže i prostříknout to WD a nechat působit pár hodin, pak poklepat a mělo by to jít povolit. Pokud tohle nezabere, tak se s tím víc netrap a zahoď to celé.

        0 0
    • mik.miky  

      Využívám tohle vlákno, taky po něčem pokukuji. Mám staré adidasy, ale už mám pod kufry prasklinky.

      Zatím se mi hodně líbí mavicy, ale zatím jsem je u nikoho neviděl, abych se ho mohl zeptat. máte někdo?

      https://www.bikero.cz/…bon-p170812/

      0 0
      • Gorf  

        Ja osobne od Mavic treter po podleni zkusenosti ruce pryc. Nemel jsem sice ty same tretry, ale stejne lepena podrazka s boa systemem. Po jedne vyjizdce, kde sem cca 100m kopec po kamenech a korenech musel tlacit se podrazka zala odlepovat na celkem trech mistech. Jak jsem to videl bylo hned jasne ze k tomu driv nebo pozdeji muselo dojit. Ten system maj naprosto tragicky a neverim ze jim to muze fungovat. Nicmene reklamovano a do dvou tydnu penize zpet jelikoz se behem jedne jizdy posral i mavic boa system na obou botach a nesel povolit.

        Pochvala kola radotin za rychle vyrizeni a vyhoveni zadosti na odstoupeni od smlouvy dle naroku podle zakona pri 3 a vice soucasne se vyskytnutych odstranitelnych vad v dobe reklamace. Popravde sem cekal ze nevyhovo a poslou zpet opravene a ja to budu must resit. Velike prekvapeni a jsem rad ze jsem tyhle shity koupil v dobrem obchode, kde neni problem s vyrizenim reklamace!

        0 0
        • Tencovozikmin  

          To jsi sem mohl radsi hodit cely ten tvuj pribeh,ale stejne to moc dramatizujes,mels proste smulu na vadny kus,ktery do prodeje jit nemel,asi opet patecni odpoledni smena. Kdybys nekoupil zrovna zmetek tak je vychvalujes,ale chapu te ze uz jim neveris.

          0 0
          • Gorf  

            Mozne to je. Nicmene takovy je zivot. Ztracena duvera se ziskava velmi tezko. Na druhou stranu vyrizeni reklamace jak ze strany obchodu tak asi i distributora mavic vice nez profesionalni ku spokojenosti zakaznika. Za to plusove body, ne kazdej se k problemum stavi zakto. Ja ale uz ted budu experimentovat s jinejma znackama a pujdu do Sidi.

            0 0
      • nomecz  

        mám zimní MAVIC Crossmax SL Pro Thermo

        a co se týká kvality zpracování a detailů jsou to zatím nejlepší tretry co jsem měl …

        0 0
    • R4YNE8  

      Budu po dlouhých 10 letech měnit MTB tretry Shimano M160 (sucháče, carbon podrážka s hroty) za nějaké novější. Přece jen už mají hodně za sebou a hroty jsou už smetené, podrážka už něco pamatuje.

      Docela mě překvapilo, jak vizuálně nekvalitní modely se prodávají okolo 2–3 tisíc. Samé kolotočářské barvičky, ale stavba samotné tretry mizerná, ošizená. Už od pohledu podrážka s odstávající špičkou, co se každou chvíli rozlepí a vložky, které budou po sezóně odepsané. Čekal bych v této ceně zlatou střední cestu a ono nic. Holt pokrok spotřební doby a inflaci nezastavíš. Můj finanční limit měl být do 4 tisíc, ale jsem schopný ho navýšit.

      U Shimana výběr mizerný (co byl vystavený), Mavic tretry měkké, Scott mě ničím neoslovil, Fizik mi na noze nevyhovoval. Specialized většinou kolotočařina alá Force, Force, které se údajně prodávají jak na běžícím pásu. Po dotazu na vyzkoušení více modelů (Crono, Lake,…) mi bylo nejčastěji odpovězeno, že lidi stejně kupují nejvíc ty nejlevnější Force a tak nemají důvod mít naskladněné renomovaněší značky. Na jednu stranu to chápu, na druhou stranu je to nefér k té druhé skupině bikerů. Byl vůbec velký problém vyzkoušet některé SIDI modely. Pochopil jsem z toho, že se jedná o takové Ferrari mezi tretrami (oboje je italské). Naštěstí je měl jeden obchod v nabídce a mohl jsem alespoň dva modely vyzkoušet.

      Nejvíce mi tedy padly do oka NW Razer, tam vidím tu zlatou střední cestu a potom SIDI Dragon 5. Druhé jmenované asi nejvíce a vzhledem k tomu, že k této značce mám osobní sympatie a důvěru (když Shimano už prakticky nic sportovnějšího nenabízí), asi zvolím je. Jaké máte zkušenosti s kvalitou nových SIDI treter? Nečekám, že mi tretry vydrží zase těch 10 let, ale nerad bych v této ceně něco, co bude za 3 roky na odpis. Je velký rozdíl mezi řadou Dragon 5 (carbon podrážka, vyměnitelné šroubovací kolíky a hroty) a modelem EAGLE 7 SR (ten nikde k vyzkoušení nebyl)? Je tam cenový rozdíl nějakých 1 500 Kč. Potom by ještě v úvahu připadal model Trace, ale tam už těch ústupků vidím více oproti třeba Dragon. Řada TIGER je už potom asi zbytečná na mé využití. Ale tretra jako taková poměrně bytelná a moc povedená.

      Napíše mi někdo nějaké zkušenosti? Díky.

      0 0
    • SkejT  

      co říkáte na tyto nové boty od MAVIC ?

      mohlo by to fungovat do -°C teplot na kolo?

      Mavic XA Thermo tretry black/magnet/black 2020

      0 0
      • Smazaný účet  

        Těžko někdo bude mít s novinkou od Salomonu zkušenosti :) Každopádně se jim daří zažitý vzhled cyklotreter dost změnit směrem k normálním botám, což mně osobně se nelíbí.

        0 0
      • Gwaihir  

        Dost mi připomínají důchodky, ale asi budou fajn :)

        0 0
      • milan.v  

        Jinak je tu i vlákno, co se nazývá „zimní tretry“, tam je toho dost, včetně doporučených.

        0 0
    • TommyP3  

      Ahoj. Tak mi dnes nějak praskla pata na tretře. Po prozkoumani jsem zjistil, že ani podrážky už úplně nedrží jak by měly. Takže budu psat dopis ježíškovi, a chtěl bych jen drobnou radu. Preferuju trochu starší styl bot. Doteď jsem vozil Answer, Nike, Diadora. A ty moc k sehnani nejsou. Jedny z mala co se mi libi jsou Louis Garneau Slate. Vozi je někdo. Jak jsou velikostně a hlavně šířkově, potřebuju širší botu.

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Force jsou sirsi.

        0 0
      • milan.v  

        Mám nově Bont, ty jsou široké dost…

        0 0
        • TommyP3  

          Js jsem trochu staromil, bez kolecek a papučovy design.

          0 0
          • Tom-T45  

            Zvláštní libůstky. Poté co jsem od šněrovacích papučí přešel na karbonové Lake s kolečkem (mimochodem také wide verze) tak si nedokážu představit, že bych měl něco jiného.

            0 0
            • snas89  

              Asi zalezi na tom, v jaky cenovy hladine se pohybujes…:)

              0 0
              • Tom-T45  

                Pravda, já je sice kupoval ve výprodeji za 1200 (byl to nějaký zapomenutý 5 let starý model, který prý původně stál 7 tis.) ale byl jsem z nich tak nadšený, že jsem si za dva týdny běžel do té prodejny ještě pro jedny – poslední které měli v mé velikosti. Každopádně jsem už smířený s tím, že jak tyhle donosím, tak, (pokud budu ještě nějak aktivněji jezdit) za nové toho bůra vysolím, protože k něčemu horšímu se už vracet nechci :-).

                0 0
          • Honzis  

            nejlíp vlízt do kamenného krámu kde mají co nejširší sortiment a vyzkoušet. Občas i jedna značka dělá trochu jiné tvary ve vlastní řadě … Třeba Lake jsou výrazně širší než moje S-Worksy i Shimana. S BOA je už skoro všechno, doživotní záruka, normálně pošlou během pár dní – já takhle odprásknul už všechny 4 na svých S-Worksech neb musím extrémně dotáhnout nárt a proti přezce mi BOA prostě nevydrží, ale bavíme se o stovkách hodin v tretrách

            0 0
      • vt  

        Taky mi vyhovuji sirsi a zatim nejlepsi jsou Shimano W (sirsi verze)

        0 0
    • Lister  

      Využiju to tady.

      Voděodolné nezateplené trail tretry?

      Na vyjížďky kdy je hodně mokro, je předpoklad, že se bude tlačit nebo na jaře brodit sněhem, ale zároveň už je tak teplo, že to není na zimní – ty už mám. Podrážka pohodlná na chození ale zároveň slušně tuhá.

      Vozí někdo něco takového. Giro něco dělalo, ale teď nemůžu najít. Stejně tak i Mavic měl nezateplené odolné boty, ale asi už taky nedělají.

      0 0
      • grafik  

        Mavic zrušil celou divizi, bude vyrábět jen zapletená kola.

        0 0
        • Lister  

          Fakt? Tak to si budu muset koupit dvoje Deeemaxy do zásoby.

          0 0
          • grafik  

            Ano, firma byla na prodej, zkus se podívat i sem: https://www.adidas.cz/…a_cyklistika

            0 0
            • Lister  

              Fiveteny by mohly být dobré, ale já rozhodně budu chtít něco nášlapného.

              Po pár letech jsem zkusil zase platformy a já na tom prostě nedokážu pořádně šlapat a pak mne z toho bolí úplně všechno.

              Takže se na bike-discountu poohlédnu po jednom záložním páru Mavic Deemax a budu hledat něco odolnějšího do nepohody.

              0 0
      • deekay  

        Fizik dela.Vypadaji i pekne siroke vpredu na hobiti chodidla.

        https://www.fizik.com/…lima-x2.html

        0 0
        • Lister  

          Díky, podívám se na to.

          EDIT: sakra to se mi líbí, ideální do kombinace s volnýma kalhotama, kdy mi pak trochu táhne na achilovka. tady to ta „ponožka“ vyřeší a navíc pod tou nohavicí ani nebude vidět.

          0 0
    • grafik  

      .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.