• Durielek

    Zdravím všechny cyklisty.

    plánuji koupit nové kolo, protože bych chtěl začít trochu více jezdit. Předem bych chtěl říct, že nejsem nějak zkušený jezdec a moc se ani nevyznám v nabízených komponentech (vesměs se řídím podle toho, kde se co dočtu a nebo co mi kdo poradí).

    Původně jsem přemýšlel o nějakém krosu, ale vzhledem k možnostem, které mi nabízí okolí mého nové bydliště jsem to přehodnotil a viděl bych to spíše na MTB. Určitě nehodlám jezdit nějaký těžký terén, to kolo bude primárně určené pro svižnější jízdu po udržovaných cestách, cyklostezkách a polních cestách. Zároveň bych si ale chtěl nechat i zadní vrátka pro něco trochu divočejšího, prostě takový univerzál. Myslím si, že právě to by mi mohlo poskytnout horské kolo s koly o průměru 29 palců.

    Teď už ale přichází ta nejtěžší část, což je výběr konkrétního modelu. Tady už by se mi hodila nějaká ta rada. Nechtěl bych do toho investovat více než 20 tisíc, to už je opravdu takový strop. Asi nemusím uvádět, že bych chtěl vybrat něco s co nejlepším poměrem cena/výbava/kvalita :) .Momentálně mám v hledáčku tyto dva modely:

    1. http://www.okolokola.cz/…us-d1694.htm

    Přijde mi, že tento Leader Fox má na danou cenovou kategorii opravdu dobrou výbavu. Navíc uvedený shop ho má o 3 tisice! levněji než všechny ostatní (což je skoro až podezřelé :)). U tohoto modelu mám ale dilema, jaký velikost rámu zvolit při mé výšce 178 cm. K dispozici je 18" a 20" varianta a já netuším, jestli 20 pro mě není moc a 18 naopak málo.

    2. http://www.teamsport.cz/…kost-ramu-l/

    U nás asi ne úplně známá a rozšířená značka. Osazené komponenty se mi zdají docela solidní. V prodejně, kde mám možnost jej koupit (nejedná se o uvedený shop) mi nabídli slevu 2000,– takže bych ho mohl mít za nějakých 17500,–.

    Ještě jsem dostal nabídku na slevu u tohoto Pellsu, kde by výsledná cena byla 16300:

    http://www.okolokola.cz/…ky-d2372.htm

    Jeho výbava mi ale už přijde slabší než dva výše uvedené modely, takže tady o koupi možná nemá cenu moc uvažovat.

    Předem děkuji za všechny případné rady, názory a doporučení. Samozřejmě se nebráním ani jiným značkám a modelům, takže pokud o něčem víte, tak klidně sem s tím :)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.