Mame 172–175 cm… chceme neco na spolecne jizdy. Vyber bud Decathlone, nebo z nize uvedenych odkazu. Mensi servis zvladnu sam doma… Jsme zacatecnici co jezdili kdysi pred vice jak 10lety.
Mame 172–175 cm… chceme neco na spolecne jizdy. Vyber bud Decathlone, nebo z nize uvedenych odkazu. Mensi servis zvladnu sam doma… Jsme zacatecnici co jezdili kdysi pred vice jak 10lety.
Za 10K není z čeho vybírat, vše je stejné. Pokud máš Dekáč blízko domova, ber od nich a budeš mít vystaráno i s případným servisem.
Ten Leader Fox je hrůza, běž do Decathlonu a podívej se na tyhle
https://www.decathlon.cz/…_/R-p-335529?…
https://www.decathlon.cz/…_/R-p-311274?…
Pozor, mají tam ještě jiné kolo označené ST530 o tisíc levnější a to má jiné (horší) brzdy
Joo, tu 530 jsem mel asi pred 1.5 rokem pul roku. Prodal jsem kvuli kolenu a presedlal na ekolobezku za 50 000. Ta ted prodana. Mezi tim jsem zacal resit koleno a chci zacit jezdit rekreacne s pritelkyni a hlavne i syna navnadit na sport vice.
Tahle kola nemají se sportem nic společného. Prostě taková ta kola pro necyklisty.
JJ, vždycky si takhle vzpomenu na to rčení:
Kolo za 10 000? Moje přední :-))
To ses docela z levnyho kraje:)
Nojo, už je to docela fousatej BF vtip. :-).
Proto jsem ho poněkud zjednodušil. Původně tam bylo…dobré kolo za 10 000,– :-)
Jak se definuje sport?
Někdo by mohl říct, že to třeba hůř jede, ale to je přece právě ten sport :-)
Tak jestli máš něco s kolenem vem tu 540, má lehčí převody, nebudeš koleno tak trápit
Ne tyhle kola opravdu sportovní označit nelze, protože i lehkou sportovní zátěž nedají. Možná tak nevýkonností turistika a ještě ne moc daleko od civilizace/servisu.
Doporučuji si přečíst někde pod čarou na co ty kola vlastně jsou doporučována , vlastně tak akorát na rovnou silnici…
Jo jo to je správný přístup +1 ,nějak prostě musíš /te začît !:))
Mezi námi takové “lepší “kola dnes začínají cca 30–35k :(
Ale zas kolo jako takové je v dnešní splašené době ta nejlepší investice -aspoň já to tak vidím .
Ono to vyká vždy dobrá investice /silnička super investice :)
Tahle kola jsou 1×10 a 1×9, to je blbé jak kvůli kolenu jak už naznačuje příspěvek vedle (menší rozsah převodů a tedy občas nemožnost zvolit si správné šlapání), tak kvůli tomu že zjevně jdeš po ceně – a kazeta a řetěz na 10s je násobně dražší než 7/8s co jsi posílal původně. Na druhou stranu tato kola mají zase kotoučové brzdy, takže v mokru to líp funguje a tolik se to nezničí a nebude z toho tolik bordelu.
A podle toho kde chceš jezdit tak si musíš vybrat jestli mtb nebo cross/trek.
A nebylo by lepší než koukat po novém kole za 10k vzít nějaké použité? I pět let staré kolo za 10k bude o několik úrovní lepší než ty krámy v obchodech. Koukl bych se třeba na bazos nebo https://www.cyklobazar.cz/
Bohům žel ses zeptal na něco, co je pod rozlišovací schopnost většiny zdejších uživatelů. Podle nich na kole za 10tis během prvních 10km zhyneš bídnou smrtí.
Ten Decathlon je v dané cenové úrovni vhodný.
Kubad poradí, tady se snad nemůže splést:-)))
Řeším podobné kolo pro kamarádku. Chtěla by s kolem začít, ale zatím si nechce kupovat nic dražšího, prostě jen něco do začátku a když jí to vydrží, třeba za rok si koupí lepší. Má ale cca 100 kg a nevím, jestli koupit mtb nebo trek kvůli pneumatikám a její váze. Jezdit bude převážně jen asfalt s občasným přejezdem polní cesty, proto by se spíš hodil trek s užšími pneumatikami víc než mtb s 2palcovými a hrubým vzorkem. Jde o to, aby ty užší nemusela mít nafoukané na maximum a kvůli tomu na kole nadskakovala jak koza. Řeším blbosti, je to jedno?
V Decathlonu jsem našel tahle dvě treková kola
Osobně bych zašel do toho dekač zkusil si výšku a posed a šel bych do toho kolo si můžeš půjčit na odzkoušení a jeto. .
Jediná rozumná volba je cyklobazar. Vše ostatní v této cenové je nesmysl…
Já bych vybral tady…na výlety
Přesně. Jak jsem se teď sám přesvědčil, i kvalitní 20 let stará paštika dokáže vykouzlit úsměv na dětské tváři. Na rozdíl od čehokoliv novýho za 10 k…
Doplním protože souhlasím: koupíš starší do 4 000: a investice cca obrázek ale nemusí být.
Koupil bych tohle:
Akorát má zmatek ve velikosti. Píše L, prodává M …