• alfa1019

    Zdravím a jdu si k vám pro radu. Měřím 187 cm a váhu mám cca 95 kg. Jezdím MTB a velmi mě láká silniční cyklistika. Na MTB jezdím středně, roční nájezd cca 7000 km. Dřív jsem jezdil na silničce, ale to už je prehistorie, doba Favoritu :-). Na MTB jezdím převážně silnici, cca 80–90%, zbytek lesní stezky. Mám rozpočet do 40.000,– a rád bych dostal radu, zda kola která se mi nabízí jsou ok, popř. které z těch 2 je vhodnější, lepší.

    https://www.cyklobazar.cz/…lized-tarmac

    https://www.bike-forum.cz/…6-l-top-stav

    Specialized je cca 4 roky starý, nájezd by měl mít cca 3500 km, pán který kolo prodává je 1. majitel a dle fotek co mi poslal je kolo jako nové.

    Giant je kupovaný v září roku 2019, je tedy ještě v záruce, nájezd cca 800 km a také první majitel.

    Ten Giant je na prodej v místě mého bydliště, pro Spešla bych musel jet i s cestou zpět cca 700 km.. Poprosím tedy o radu, ke kterému kolu se přiklonit i vzhledem k cenám za které jsou nabízeny? Popř . byla by tady v rámci mého rozpočtu nějaká zajímavá nabídka.? Preferuji karbonový rám, líbí se mi kola typu Equator. Budu rád za vaše rady.

    0 0
    • Prazak0  

      pokud jde o první kolo, není tam obrázek ani jasné, jak je kolo staré. Docela si tam zaplatíš za značku, protože kolo se Sorou za 33 tisíc, to se jen tak nevidí ani u nového kola. to druhé vypadá lépe, ještě pár měsíců v záruce a snad na něm moc nejezdil.

      Já osobně bych místo toho vzal asi nové kolo z Decathlonu se 105 a kola Mavic Axium, rám i vidlice karbon, váha mi přijde slušná. Cenově podobné jak vyhlédnutá kola, sice žádná slavná značka, ale nové kolo s velmi slušnými komponenty.

      Jinak mám asi 2 roky gravel kolo se Sorou, koncem roku (2019) ho zlevnili na 15 tisíc, letos nové s Clarisem je už za 21 tisíc, to stálo tehdy jako nový model se Sorou. Výrobce Kona, takže určitá značka to je. Tady je víc lidí, kteří s tím budou víc bližší zkušenosti, silniční kola, karbon i cenová katkegorie, to byl jen takový můj první dojem.

      0 0
    • Jasam  

      Neni pro Tebe ten Giant malý?

      0 0
      • alfa1019  

        To nevím, píše v inzerátu že kolo je dle výrobce L , 185 – 193 cm a kolo je na fotce nastaveno na 188 cm.

        0 0
        • Jasam  

          U popisku v tabulce dole je uvedena max. výška 185 cm. To mě zmátlo.

          0 0
          • alfa1019  

            Jj,, on ten Giant má tu velikost L, dle tabulek, v rozmezí cca 184–192 cm. Já mám 187 cm, tak by ta velikost měla být v pohodě.

            0 0
    • milan.v  

      Foto emailem, proč?

      0 0
    • alfa1019  

      Zde fotky.

      0 0
      • Prazak0  

        matou mi výplety Fulcrum Racing a k tomu Sora.

        0 0
      • popokatepetl  

        dneska řazení se švihadlama ? :-)

        0 0
        • alfa1019  

          Jak tomu mám rozumět, brát dnes kola jen z elektronickým řazením? Shimano Ultegra Di2

          0 0
          • TK75  

            Ne…dnes už je lanko vyvedeno pod omotávkou, má to nová Sora,Tiagra,Ul­tegra, 105 a vlastně i Claris

            Vidíš ten rozdíl?Nic s pák ven

            0 0
            • alfa1019  

              Děkuji za vysvětlení.

              0 0
              • Prazak0  

                Mít tam starší řadicí páky není zas tak zásadní problém. Problém je, že to kolo je trochu staré. Model starý snad 7 let, ne-li více. Cena přitom by odpovídala nejetému kolu zlevněnému po sezoně, tj. koncem roku nebo v příštím roce.

                Jinak Sora není zastaralá, je to jedna z nižších řad, typicky se dává na levná kola. Ještě nižší je Claris, vlastně nejnižší řada, která má jméno. Sora devítkové řazení, Claris 8 pastorků. Existuje ještě něco se sedmi pastorky, ale to je opravdu už úroveň supermarketových kol. U silničních kol bývá Sora někdy u nejnižšího modelu, někdy tam je i Claris, někdy to začíná Sorou.

                Někde třeba prodávají Author Aura 33 se Sorou z r. 2016, cena něco přes 15 tisíc. jeden čas byla snad i za 13 tisíc.

                0 0
          • popokatepetl  

            Jak je napsáno výše. Toho spešla někdo seskládal ze zbytků. Za 35 se dá na bazaru pořídit pěkné karbonové kolo, řazení 2×11 na 105ce.

            0 0
            • Prazak0  

              za malinko víc než 35 t. se dá pořídit pěkné karbonové kolo z Decathlonu, včera večer jsem myslím posílal odkaz. To kolo vypadá, že je trochu poskládané ze zbytků.

              0 0
    • Velomiwookie  

      Favoritka přeletěl jsem přes řídítka.

      0 0
    • Zdenek.Ple  

      Za 35–40 se dá sehnat na inzerát slušné kolo na ultregře. Od prvního majitele, pár let staré, servisovaný s přijatelným nájezdem. Jestli volíš mězi těmi dvěma, tak je to asi jasné. Jestli stojí bazarové kolo 35 nebo 39 je pak asi jedno, když je v dobrém stavu a třeba na dva roky bez investic.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.