• 818jirik

    Zdravím, prosím vás, kupuji nové brzdy na commencal meta am a zvažuju co za brzdy. Nemám ponětí o tom co za co stojí, limit jsem si stanovil na cca 5 či 6 tisíc. Budu rád za jakýkoliv podnět, radu či názor. Díky moc, lidi!

    0 0
    • 818jirik  

      Zatím to vypadá na tyto http://www.bezvakolo.cz/…dicem-balene

      0 0
    • novas752  

      Jo proc ne, dobra volba. Nebo Zeecka. V Enduromagu ted zrovna je docela dukladnej test.

      0 0
    • Idas  

      Objednej je tady

      https://www.bike-discount.de/…resin-453782

      XT 8000 je dobra volba.

      0 0
    • khue  

      Zdravím, potřebuji poradit ohledně nových brzd na bika, tak se přiživím v tomhle vláknu :)

      Mám kolo Canyon Neuron, 6.0, takže momentálně tam mám Shimano BR M396, kotouče 180mm.

      Z toho co jsem tak načetl jsem pochopil, že se jedná vlastně o základní hydraulické brzdy, a jejich výkon to opravdu jen potvrzuje. Když jsou studené, tak to celkem ujde, ale jak sjíždím nějaký větší kopec, alespoň 100 výškových metrů dolů, tak po chvilce začnou být tak horké, že přestanou brzdit a musím je mačkat 2 prsty. Například v bikeparku na Špičáku na Šumavě musím několikrát za cestu dolů zastavovat, aby si prsty odpočnuli, tak moc mě v tu chvíli bolí. Mám sice i s bagáží tak 66–67 kg ale opravdu ten výkon nestačí.

      Nejsem žádný závodník, jezdím čistě pro radost, když mám chuť, když je hezké počasí atd. Nehledám proto brzdy za x tisíc.

      Spíše jsem ohledně ceny přemýšlel ± okolo 2 tisíc kč, pokud by to bylo pod 2k, bylo by to lepší :-D

      Problém ohledně výkonu brzd mám opravdu jen z kopce, proto jsem například přemýšlel o tom, že bych koupil pouze brzdu přední, zadní kolo jsem schopen „zablokovat“ vždy i tím jedním prstem. Má to smysl? Dělá se to tak?

      Pročetl jsem spoustu vláken, ale bohužel nejsem schopen se v nabídce Shimana zorientovat, už vůbec ne, když k tomu přidám ještě nabídku Sram atd.

      Proto jsem se tedy rozhodl napsat tento zdlouhavý příspěvek v naději, že mi někdo poradí nějaké rozumné brzdy (či jen brzdu).

      Takže díky moc! :)

      0 0
      • Auditor  

        Já bych za sebe doporučil SLX… cena je ale těsně pod 4 tis. S těma jsem se svou váhou s batohem přes 100kg neměl problém.

        Popř. mám cca 300 km jetý SRAM Guide T, které jsem měl na novém kole, sundané v komoře. Mně výkonem a průběhem brzdění nesedli, nicméně s tou vahou by to asi brzdilo líp … Ale, spousta lidí je haní.

        0 0
      • jardalee  

        vzhledem k cene kola ty deore ,xt ,slx podle penezenky ,nebo dopredu zee tam to dostava nejvic a dozadu neco vic nez deore :)

        0 0
        • khue  

          A když píšete deore, tak myslíte BR-M6000? :D já se právě v té jejich nabídce vůbec nevyznám. V čem se vlastně technicky ty brzdy liší? Je nějak jinak „přepákovaná“ ta brzdová páčka, že poskytuje lepší brzdný účinek?

          0 0
          • jardalee  

            jj v tech pakach je to SERVOWAVE a prave od te rady BR-M6000 zacinaji slusny brzdy

            0 0
      • krabica  

        A není to jen tím, že blbě brzdíš? Měl by jsi brzdit přerušovaně, vždycky to pustit, pak třeba před zatáčkou přibrzdit… Visení na brzdách je odrovná i lepší brzdy. :-)

        0 0
        • khue  

          To samozřejmě vím a minimálně se o to vždy snažím ;-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.