Jak široké ráfky na silničku?

14 nepřečtených
  • multib

    Koupil jsem před 2 měsíci sériovou silničku Soru a byly tam ráfky Mach 510. Teď se mi pár cyklistů (taky jeden, co měl cykloservis) smálo, cože to mám za crossové ráfky. Prý jsou na silničku moc široké (23). Tak jsem to zkoumal a třeba kolega s kolem za cca 60000,– má kola WHR550 od SH a ráfky 21. Tak nevím, mám to reklamovat, že ty ráfky tam nepatří? Po 2 měsících ježdění? Nevím, jestli to souvisí, pláště jsou 20.

    Anketa: Jaké nejširší ráfky ljsou přípustné na silničku?

    2O
    2x
    100%
    21
    0x
    0%
    22
    0x
    0%
    23
    0x
    0%
    0 0
    • multib  

      (Do prkýnka, chtěl jsem něco opravit v textu a omylem jsem hlasoval!! Jde to opravit?)

      0 0
    • Vrci  

      23 ráfky a 20 pláště neni zrovna ideální kombinace. Běžná šířka je 13c nebo 15c. To co máš ty jsou 19c (měří se vnitří rozměr), tenhle rozměr býval na favoritech.

      0 0
    • divo  

      nedavno som kupil silnicku kde na rafiku je 622–16 (alex) a na plasti 700×23c (maxxis) … 23 je ako mm? neni to vela??

      a este ako mam fukat kolesa?? max. tlak je 9 bar potrebujem na to specialnu pumpu ked je tam ventil Presta? a kamos mi hovoril ze klasickou pumpou aj tak nenafukam koleso na 9 atmosfer ze je to strasne velky tlak ktory obycajna pumpa neutiahne.. ako to mam fukat a cim??

      0 0
      • St1c  

        pumpou na bicykel ktora dava az do 11 (13) atm?:D

        0 0
      • zubatec  

        Malou pumpičkou to jde opravdu špatně, ideální je obouruční pumpa s menším průměrem pístu. Můžu doporučit pumpu Park Tool (modrou, typ nevím). S tou našťouchneš kolo na 9 Bar jako prd :-)

        0 0
        • martt  

          Ja mam nejaku z hofera (rakuska pobocka Aldi), bola za par euro a fuka v pohode aj 12 atm. Vydrzi tiez dost, na pretekoch si s nou fuka polovica pelotonu, takze nafukala uz stovky kolies :-)

          0 0
      • yetti  

        Podle mne je 23 optimalni sirka plastu na silnici. Ale neni to tak davno, kdy kdyz mel nekdo sirsi plaste nez 20mm tak to vypadalo divne, ale pak zacali i profici jezdit sirsi plaste a najednou je to naprosto normalni a hlavne mnohem pohodlnejsi. Je to i tim, ze pokrok v technologiich umoznil delat i sirsi plaste, ktery dobre jedou. Dneska nejkvalitnejsi plaste jedou skoro stejne jako galusky. Co se tyka foukani, tak to nafouknes vetsinou pump, ktery jsou na trhu. Ja treba vozim s sebou obycejnou Vella dvoupistovou pumpu a i s tou to nafoukam v pohode. Ale doma pouzivam velkou pumpu SKS.

        0 0
        • multib  

          Ale já se neptal na pláště, ale ráfky!

          0 0
          • yetti  

            Taky jsem nereagoval na tvuj prispevek, ale divovo :-) Co se tyka sirky rafku. Ja bych na silnicku takhle siroky rafky nedal, ale fungovat to bude v pohode. Takze proti gustu… BTW ted jezdim kola Mavic Axium a ty maj taky dost siroky rafky, ale nevim kolik presne, pac se to tam nikde nepise, ale kdyz jsem jezdil rafky 13mm (F.I.R. Evolucione respektive Mavic CXP14) tak jsem mel min prurazu. Myslim tim takove to scvaknuti duse mezi rafek a plast, kdy se udelaji v dusi dve krasne dirky. Sice to muze byt nahoda, ale tolik prurazu jako letos jsem jeste nikdy nemel :-)

            0 0
    • Lance  

      mam remerx stormy,ale sirku ted nevim,ale pred tim sem tam mel nejake remerxy,ale ty byl hooooodne uzke

      0 0
      • Martin  

        mám remerx taurus a tam je šířka ráfku, pokud nekecám, 14 mm

        0 0
        • multib  

          Ale vy všichni uvádíte vnitřní šířku (asi proto, že je na ráfku napsaná) a mně zajímá vnější. Nevadí, to si odvodím. Spíš jsem chtěl znát odborný, profi názor, než co kdo jezdí. Od nějakého mechanika, možná závoďáka.

          0 0
        • multib  

          Ale vy všichni uvádíte vnitřní šířku (asi proto, že je na ráfku napsaná) a mně zajímá vnější. Nevadí, to si odvodím. Spíš jsem chtěl znát odborný, profi názor, než co kdo jezdí. Od nějakého mechanika, možná závoďáka. Jestli je to nějaký problém, jezdit na 23 mm ráfku (takže vlastně 622/17)?

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce