jak odpojit zamýkání vidlice - RR XC900 , RS REBA, combolock

15 nepřečtených
  • sdn23

    Ahoj,

    zkoušel jsem chvíli hledat, ale asi to je opět taková kravina, že se na to nikdo neptal. Popřípadě jsem našel pouze řešení závad.

    Rozhodl jsem se nezaspat a předčasně připravuju kolo na jaro, chci dát vidlici na repas, tak jsem si vše pěkně sundal a už už jsem chtěl vidlici sklepnout a pak najednou mi docvaklo, že tam mám připlé zamykýkání. Jak se to sakra sundává, prosím?

    Je to ROCKRIDER XC900 model 2020, Combolock a RS REBA. Posílám obrázek. Lze to sundat abych to pak nemusel znovu nastavovat nebo to je nějaká zapeklitost? Mám to sprostě a jednoduše odšroubovat to lanko? Vymontovoat ten šroub? V jaké poloze to mám odeslat?

    Omlouvám se, asi se ptám jak krerén, ale opravdu nerad bych cokoliv zkurvil nebo to pak dával dohromady měsíc, Na to jsem expert.

    Děkuji moc.

    0 0
    • Kouba_2005  

      A vidlice je bez lanka zamčená nebo odemčená? Mezi léty se to různě měnilo, já mám třeba 2013 a tam je neovládaná zamčená. Jestli jde jen o servis vidlice, tak to normálně odpoj a pak to zase stejně napneš a zajistíš červíkem.

      0 0
      • sdn23  

        to netuším

        0 0
        • Kouba_2005  

          To poznáš :-) Nech páčku jako povolenou a zkus vidli, jestli pruží nebo ne. Pokud ano, tak je defaultně odemčená a páčkou se zamyká. Tak jako tak můžeš ovládání v klidu oddělat, nic tím nepoděláš. Jen povolíš červíka nebo co tam máš za jistící prvek a lanko vytáhneš. Jediný, co budeš pak potřebovat, je ta hliníková koncovka, co ti z toho sjede.

          edit : a nebo pošli vidli na repas i s páčkou a máš to nejjednodušší. Nic z vidle sundávat nemusíš, jen sundáš páčku z řídítek a takhle komplet to předáš servisu. Oni si s tím poradí.

          0 0
          • sdn23  

            Asi se nechápeme. Ono to funguje, jasně že když je páčka v poleze odemčeno, tak je vidlice odemčená. Já jen nevím, jak to sundat. Takže se to dělá tak, že prostě z toho zděláš to lanko, jo? Nic víc nic míň na co si dát bacha?

            0 0
            • novas752  

              Stačí povolit ten inbus na vršku a ustřihnout nebo strhnout koncovku lanka a vytáhnout ho. Demontáž je jednoduchá. Montáž zpět u téhle konkrétní vidlice už tolik ne.

              0 0
              • sdn23  

                takže teda definitivně udělám líp sundat to i s ovládáním do ničeho dál nejebat, úhledně to zabalit a poslat pryč?

                0 0
    • jonti  

      Sundej grip, nejaky malym imbusem potom povolis zamykani vidlice na riditkach(neznam to zamykani, ale urcite tam nekde bude) a to pripojene na vidlici doneses do servisu. Minimalne si tim usetris nastavovani a pripadne reseni problemy, kdyby po servisu nezamykala.

      0 0
    • sdn23  

      Dík kluci, vidle je dole i s ovládáním a je klid.

      Akorát jsem zjistil, že „spodní ložisko“ – to co je ze spod usazený v rámu – trošičku drhne, ale nic zásadního, tak jsem zvědav, jak DECATHLON (ne)pokročil s dostupností náhradních dílů, hh.

      Ano nabíjím si tím otázku, zda-li má cenu to rozebrat čistit a přemazat, nebo je lepší vyměnit / nechat být. Je to fakt jen hodně jemná niance, píseček ze Šumbery. Jen mě zajímá, zda-li to děláte vy. Je zapouzdřené kopmplet. Nemám dílnu, takže čím míň sajratování, tím líp.

      0 0
      • novas752  

        Jestli nezrní moc tak by mělo jít zachránit. Ostrym nožem vydloubout prachovky, vyčistit čističem brzd nebo silnym rozpouštědlem (aceton apod.) po vyschnutí naplnit novou vazelínou.

        1 0
      • Kouba_2005  

        Tak jestli drhne a už ho máš venku … škoda ho nevyměnit, ne? Určitě je na něm nějaký číslo nebo poptat v Dekáči.

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.