• Dag

    Zdravim vsechny mechaniky amtery a profiky. Stala se mi nemila vec u klik SH deore na ctyrhran ose. Chtel jsem sundat kliky stahovakem ktery je k tomuto urceny ale strhl se mi zavit v klice do ktereho se stahovak sroubuje. Nemate nejakou rady jak je dostat dolu. Nechci po tom moc mlatit kladivem. Napadlo me nahrat kliky horkovzdusnou pistoli. Je to z hliniku ktery by se mel roztahnout a mozna trochu povolit. Co vy na to? Predem diky za rady :-)

    0 0
    • roud  

      nejlepší je na to sednout a jet se projet cestou to časem upadne samo ;O]

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co pouzit stahovak na loziska, dvou nebo trirameny? neco takoveho: http://www.uni-max.cz/…menny-120/d/

      Casto na aukru k mani za mensi peniz.

      Jeste mzes zkusit nejake nahrivani a chlazeni, ale vzhledem k tomu, ze ten spoj je sam o sobe dost zalisovany, nefandil bych tomu. Par hodin pred sundavanim to prostrikej WDckem nebo tam dej trochu brzdovky(bacha na lak).

      0 0
    • juli  

      Pokud chceš kliky ještě zachránit pro další používání, tak existuje speciální závitník pro vyřezání nového závitu a k tomu určený stahovák s větším závitem. Dobře vybavený servis by tohle mohl mít.

      Pokud ty kliky nejsou nějaký pěkný, vzácný kousek, což u Deore nepředpokládám, použij jakoukoliv více, či méně destruktivní metodu – pilka, flexa, nebo horkovzdušku + dvouramenný stahovák a následně odlož do popelnice ;-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nebo muze prodat jako mirne jete slecnou do obchodu…

        0 0
      • Dag  

        Tak diky za rady a doporuceni. Napsali jste ty moznosti, ktere me tez napapdli. Kliki se jeste budou pouzivat. Jsou na kole od znameho, ktery mi ho dal na servis a vycisteni. Ty kliky nikdo vic jak 5let nesundaval. Ja bych je sice osobne uz vymenil, ale znamemu to pry jeste staci. U tohoto kola jsem narazil na vice takto srostlych zavitu. Kdyz se neco 5let jenom preventivne dotahuje tak se pak neni cemu divit ze to nejde povolit. :-)

        0 0
    • Haryk  

      Tohle se mně stalo kdysi dávno. Sundal jsem to z druhé strany, kliku i s osou jsem dal kámošovi do fabriky, ten to vylisoval. Druhej kámoš mně na kordince vyřezal nový závit, 22×1.(Tuším, že ten původní je 20×1 – snad???). Myslím, že není důvod k panice. Ty kliky mimochodem běhají dodnes na švíciným kole.

      0 0
      • Dag  

        a jakym stahovakem jsi to potom sundaval, jestlize puvodni stahovak ma prumer 20mmm

        0 0
      • Dag  

        Tak jsem nad timto postupem uvazoval a myslim ze to v mem pripade nejde. Ono bys tam nesmel mit misku se zavitem ktera drzi osu. Kdyz to rozeberu na jedne strane, tak to nevyndam jelikoz na druhe strane mi to drzi 1.klika a za2.miska se zavitem. takze to nepujde ani najednu stranu. ???

        0 0
      • juli  

        Origo závit je M22×nevím a pro opravný stahovák se řeže M24×nevím.

        Opravný stahovák vyrábí Kovys a stojí něco přes 100,–Kč.

        0 0
    • kubad  

      Podlozit kliku drevem tak aby byl ram ve vduchu do osy dat sroub a kladivem ranam do sroubu srazit kliku z osy je to sice prasacke ale moc jinych moznosti v domacich podminkach nemas.

      Chce to ale dva lidi

      0 0
      • Dag  

        Dky. Nad timto postupem zrovna premyslim. Jedna dulezita kontrolni otazka: Na leve misce je pravy zavit a na prave levy zavit??? Uz jsem to dlouho nedelal a vzdycki si nejsem 100% jisty

        0 0
        • lidumil  

          Jo jo

          0 0
        • Dag  

          Tak jsem dneska prubnul i tento postup a neslo. Zitra nastupuje na radu flexa a pote nove kliky. Priste si sakra dam zalezet abych stahovak do klik zasrouboval az na doraz. :-)

          0 0
          • Patar  

            Jedinný dobrý příspěvek zde uvedl „juli“. Vše ostatní je prasárna. Za 120,–Kč Ti každý servis kliku opraví a zdemontuje.

            Nepleť se příště do prací , které neumíš a nemáš na ně vybavení.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.