• Mictian

    hojahoj, vygral jsem na de ebayi býka, jsem s tim clovekem dohodnut, ze mi to posle do prahy. Ale problem je v platbe, existuje nejaky system, kde by se to dalo platit jakoby na dobirku?? On chce paypal, ale trochu se bojim,aby mi neprislo neco jineho nebo vubec nic. Kdyz ne, tak jak to mam zridit, mam visa kartu u raiffaissen bank (nebo jak se to pise), Cena kola je 1210Euro. Na kolik myslite, ze by mohl vyjit transfer??

    0 0
    • maxtor  

      V historii je toho hafl. Europlatba tě vyjde do tří stovek. Převod je za středový kurz. Pokud prodejce má jako způsob platby nastavené „uberveisung“ a je ochoten to poslat za hranice, máš po problému.

      0 0
    • Radek Broz  

      U klasický dobírky nemáš o nic větší jistotu, že ti přijde něco jinýho – zaplatíš, až pak dostaneš krabici a pak už ti to pošta rozhodně zpět nevezme.

      0 0
    • ivaneck  

      paypal je pro tebe asi nejlepsi. Pokud mas kreditku pro placeni pres internet, tak bez problemu. Navic jsou platby na paypalu defaultne pojisteny na 500 eur minimalne.

      Dalsi moznost je Treuhandservice, platba pres prostrednika. Prijde to tak tipuju do 20 euro, zalezi na castce. Pokud ti posle neco jinyho nebo neposle nic, nedostane sve penize..

      0 0
      • Mictian  

        prave ze nemam, na kolik vyjde to rozsireni u visy?? mam moznost prez znameho to vyridit,ale ten to nebude delat za dobry slovo, takze si rikam, jak nejlip usetrit, ten clovek je tak daleko od hranic, ze pro to sotva dojedu.

        0 0
        • ivaneck  

          Nevim, kolik to stoji, ja dostal ke Studentskemu kontu od CSOB kartu, se kterou se da platit na internetu. Ale snad neni problem sehnat nekoho jineho s kreditkou, ne? A vzhledem k tomu, kolik ti je, si vlastne to konto muzes poridit taky a mas po problemu :) Kdyz o tom tak premyslim, tak Paypal se da pouzivat myslim i bez karty. Ale musis mit to konto.

          0 0
          • Twisp  

            Myslíte jabka, ale říkáte hrušky. Kreditní karta je karta úvěrová – tu nepotřebuje. Potřebuje platební kartu s možností platit na netu – karty sou to většinou embosovaný (vystouplé reliéfní písmo). Pak je možnost zařídit si (za nějaký směšný poplatek) virtuání el. platební kartu – dostaneš jen číslo karty + pin. Na platby po netu ideální.

            0 0
            • ivaneck  

              Mas naprostou pravdu, ale … :o) Mnoho lidi nerozlisuje pojmy kreditni a debetni karta. Pro tyhle ucely je nam to jedno, obe muzeme pouzit, ale kreditka je vyhodnejsi v tom, ze pokud z ni nekdo neopravnene odcerpa penize, je dukazni bremeno na bance, u debetky ti ty penize proste zmizi a pak se starej. Podminky bank se muzou lisit, tak je to u Citibank

              0 0
    • Vobluda  

      Pokud se bojis, ze ti prijde neco jineho nez co si v aukci vyhral tak si se aukce nemel v prvni rade ani zucasnit.. To by bylo velmi jednoduche kupovat veci levne a jeste se 100% jistotou? :-) Nicmene k tvemu dotazu. Podle mych zkusenosti – nakupuji pres ebay bezne uz nejakou dobu – je paypal nejvyhodnejsi pro kupujiciho. Platby jsou bez poplatku a prevod je uskutecnen ihned po provedeni platby. Paypal konto lze zalozit kdykoliv a trva to par minut. V tvem pripade je vsak problem v tom, ze pro platby vic jak 50 EUR musi byt karta overena v systemu paypal. Proces spociva zhruba v tom, ze posle s na svoje paypal konto asi 1 EUR, ktere se ti potom zuctuje v prvni odchozi platbe. Na tuto platbu se vygeneruje kod, ktery uvidis uveden u teto platby na prvnim bankovnim vypisu nebo ti ho reknou v bance osobne. Timto kodem musis pote aktivovat paypal konto na platby vysi jak 50 EUR. Vse probiha dle instrukci primo v nastaveni paypal uctu. Problem je, ze tento proces muze par dni nebo i par tydnu trvat tudiz asi budes muset prodavajiciho poprosit o trochu trpelivosti. Pokud jde o samotnou duverihodnost paypal tak podle meho nazoru se jiz davno jedna o renomovanou banku. Ano, paypal podnika v CR na zaklade bankovni licence udelene CNB. Neni tomu jinak ani jinde na svete..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.