Zdravim,
chtel bych letos vyrazit na nejake delsi jednodenni vylety. Pro predstavu: 200–250km, 2000–4000m prevyseni (napr. prejezd Krusnych hor po magistrale 23). Teren bud na silnicku nebo gravel. Celkove pocitam tak 8–10 hodin v sedle, tj. zadne zavratne tempo – chci si to hlavne uzit :-)
A ted moje otazka: Jak se pri takovych dlouhych vyjizdkach stravovat? Kdyz jsem jezdil delsi trasy (ale jen do 150km) driv, tak jsem normalne zastavil na obed + nejake tycinky v mezidobi + hodne prestavek. Jenze s tim bych jel uz 200km tak 10 hodin a to se mi moc nechce. Zkusil jsem teda ted o vikendu Brdy (160km, 2500m) dat bez prestavky na obed, tj. vydatna snidane, behem jizdy pak 2 tycinky, banan plus nejaka enrgie z piti. Celkove ze 7 hodin jsem mel celkem jen 30min prestavek. Energeticky prijem jsem trefil jen tak tak, tj. nestradal jsem, dojizdel jsem relativne v pohode (co se tyce energie – nohy samozrejme bolely), ale dalsi hodinu uz bych jet nechtel. Kazdopadne ke konci jsem mel pocit hladu (cca posledni 2h), a to i kdyz jsem mel subjektivne jeste energie dost. Tak si rikam, jestli nebude prece jen lepsi dat si plnohodnotny obed, a to i za cenu casove ztraty a mozna lehkeho vytuhnuti (tomu jde asi predchazet protazenim).
Jake s timto mate zkusenosti? Dovedu si predstavit, ze stravovani na kole je dost subjektivni tema. Kazdemu asi sedne neco jineho. Ale nejaka obecna doporuceni ci rady by se snad nasly.