Jak je to s léčebnými výlohami v zahraničí, ale v zemích EU.

24 nepřečtených
  • javormartin

    Zajimalo by mě, jak je to s tím, když např pojedu do Rakouska a dejme tomu si přihodím úraz, budu v nemocnici 4 dny a obsolvuji operaci. A kdybych nebyl cestovně pojištěnej, co vše si musím platit? Zajimalo by mě to, protože kamarád měl teďka problém, že se mu to stalo, ale zatím neví, kolik ho ta sranda může stát. Máte někdo zkušenost, nebo víte? Díky.

    0 0
    • blaf  

      nemam zkusenost, ale bez pripojisteni pro tebe plati v zemich eu stejny podminky jako pro obyvatele ty zeme, takze v rakousku napr. poplatky za pobyt v nemocnici, vic nevim, ale bude to v kazdy zemi jiny

      0 0
      • javormartin  

        JJ konkrétně to bylo přímo v Rakousku no…

        0 0
        • vlasto  

          Pokud si privodis uraz, budes osetren zdarma v kazde statni nemocnici, ktera je v kazdem okresnim meste. Operace(pokud je nutna) bude take zdarma. Za pobyt v nemocnici doplatis 12 Euro za stravu za den(lonske ceny). Veskera pripojisteni jsou docela dobry marketingovy trik a prijdou v platnost leda v pripade zachranne akce v horach, nebo pri slozite operaci, kde muze ceska zdravotni pojistovna jinak videt cenu operace v CR. Odvoz do soukrome nemocnice nebyva zvykem u cizincu, prave kvuli pojisteni. Muselo by jit o zivot, kde kazda sekunda rozhodne. Pak je samozrejme pripojisteni dar z nebes.

          0 0
          • AleZ80  

            Pokud se nepletu, tak v některých evropských zemích platí pacient spoluúčast ( i ve státních zařízeních ) a ta by měla být proplacena z cestovního pojištění.

            0 0
    • gralll  

      Podle mě, pokud nejsi připojištěněj do zahraničí, tak si asi zaplatíš všechno. Teda pokud bys nepřekecal pojišťovnu, což se podaří asi málokomu.

      Známej byl s kolegama z práce na kolech v Dolomitech a jezdili vrcholy na silničkách. Jeden z nich se tam vysekal a zlomil si stehení kost. Přiletěl pro něj vrtulník a i přes to že byl připojištěnej chtěli po něm za to prachy, protože to bylo výš jak 2500m nad nořem a na to je speciální připojištění na vysokohorskou turistiku. Nakonec se nějak s nima domluvil,jako že to bylo pod tu hranici, aby platila pojišťovna a ne on.

      0 0
      • obda  

        Blbost, vsechno urcite ne. Na zaklade evropskeho prukazu zdravotniho pojisteni jsi osetreny ve statnich zarizenich za stejnych podminek, jako obcane dane zeme.

        0 0
    • Zdenda CUBE  

      Speciálně u „bačů“ rakouskejch jak nemáš dobré připojištění, cáluješ všechno. Někdy dokonce cáluješ i když máš připojištění a pak si musíš proplacení účtů vyřídit doma s pojišťovnou.

      0 0
    • obda  

      Tady to mas:

      http://www.nhs.uk/…Austria.aspx

      Ve zkratce – pokud jsi ve „statni“ nemocnici (presneji – ma smlouvu s Gebietskran­kenkasse), pak je to ± zadarmo, plus nejaky denni poplatek za prvnich 28 dni v nemocnici. Problem je, kdyz se dostanes do soukromeho spitalu. A v turistickych oblastech ty nejblizsi nemocnice, kam automaticky vozi zranene turisty, jsou casto soukrome (pokud si to dobre pamatuju, snad si to nepletu s jinou alpskou zemi).

      0 0
      • obda  

        Tak si to pamatuju dobre:

        Doporučujeme českým turistům cestujícím do rakouských horských středisek cestovně se připojistit. V těchto střediscích je totiž mnoho zdravotnických zařízení, nespadajících do veřejného systému, tzn. že Evropský průkaz zdravotního pojištění nemusí být v těchto zařízeních akceptován. Dále upozorňujeme, že při uzavírání cestovní pojistky je třeba výslovně zmínit, že se jedná o lyžařskou turistiku, protože ne všechny pojistky kryjí úrazy spojené s lyžováním.

        http://www.cmu.cz/…/postupy2/97

        Jinak pod timhle odkazem je vse podstatne.

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          A v tom je právě ten pes zakopanej, protože většina úrazů jak na lyžích, tak na kolech, se stává ve spádových, (svozových) oblastech, kde je většina zařízení soukromá !!

          0 0
          • vlasto  

            To bych tedy netvrdil. Statni nemocnice jsou v kazdem okresnim meste.

            0 0
          • Lister  

            Jedna věc je akceptace evropského průkazu pojištění v tom zařízení, a druhá zase, jestli si v konečném důsledku ošetření opravdu zaplatíš nebo ti bude proplaceno.

            Samozřejmě že na místě můžeš být požádán o zaplacení nákladů, ale po doložení tvé pojišťovně by ti to mělo být doplaceno – problém je, že jen do výše běžné úhrady a ta se samozřejmě může lišit od ceny nastavené soukromým zařízením.

            0 0
    • C.A.C  

      Po letošní zkušenosti bych bez připojištění nevystrčil ani nos z baráku. On si každej říká, že se mu to stát nemůže. Opak je pravdou.

      0 0
      • Lister  

        Opravdu velmi škaredá zlomenina – těmi staplery měl sešitou kůži???

        0 0
        • C.A.C  

          Jo, vypadá to jak žrádlo do kancelářské sešívačky :-)

          0 0
          • karliner  

            Počkej, oni ho tedy převezli do nemocnice nespadající do veřejného systému nebo proč doporučuješ připojištění? Kvůli ošetření tam nebo kvůli pozdějšímu řešení úrazové pojistky?

            0 0
            • obda  

              Tipl bych si, ze kvuli vrtulniku. Zachrana se tusim v Rakousku plati zvlast.

              0 0
              • karliner  

                Pak by ale v Rakousku mělo fungovat nějaké pojištění pro případ takové záchrany. Vím, že u nás existovalo několik úrovní pojištění do zahraničí a šlo se připojistit i pro případ záchrany vrtulníkem, myslel jsem, že naším vstupem do EU to padlo, páč každý pojištěný občan má právo na stejnou péči jako občan země, kde to čerpáš. Nevím, jestli si Rakušani na eventuální záchranu vrtulníkem musí dělat nějaké extrapřipojištění.

                0 0
                • C.A.C  

                  Abych pravdu řekl, netuším, jestli mám v EU právo na bezplatné ošetření, popřípadě na vejlet vrtulníkem. Rozhodně bych na to nehřešil a pár stovek za pojistku mi dává klid. „Náš“ úraz se stal V Itálii a první, co po nás chtěli, bylo pojištění. Než se všechno vytelefonovalo s pojišťovnou v ČR ( ta se snažila, všechna čest ) měl jsem hned vystavenou fakturu. Za odběr krve a biochem. rozbor si naúčtovali 112,– Eur. Poté byla faktura stornovaná a už se nikdo po placení nepídil. Teď čekáme, jestli se pojišťovna ozve, nebo co se vlastně bude dít. Nějakou tu kačku ten zásah stál. Helikoptéra, operace, samotná železa v ruce ( u nás ohodnoceno na cca 25 tisíc ), pobyt ve špitále …

                  0 0
    • scota  

      Kamarád si před pár lety vykloubil na sjezdovce ve Francii rameno a stálo to cca 700 euro. Z toho byla tuším za 300 Euro jízda na saních ta se platila cash a zbytek vyšetření a ortéza a možná ještě převoz sanitkou pár km. Tam nakonec akceptovali prý i Visa karty.

      Pak se to řešilo přes pojišťovnu. Základní pojištění na léčebné výlohy dělá např. Unica za 400 Kč na rok.

      0 0
      • karliner  

        A to bylo už po vstupu ČR do EU?

        Mě se, naštěstí, nic podobného nestalo, ani mým kamarádům, ale zajímalo by mě jak to je s těmi platbami cash, páč si nedovedu představit francouze, rakušana, němce apod., který by po kapsách nosil stovky eur, jestli spíš nezneužili toho, že jim nerozumíte a nedovede se aktivně bránit a využívat svých práv a prostě vás nevoholili jako trubky z východu.

        0 0
    • Palo TT  

      Komecne poistenie ma pri outdoorovych aktivitach zmysel aj z toho dovodu, ze zachrannych akcii v horach sa casto zucastnuju aj zlozky, ktore nie su sucastou verejneho zdravotnictva (napr. HS v SK alebo CR). Tieto zlozky mozu mat zaroven zo zistnych dovodov (vyuzivajuc vyhodu jazykovej bariery a neznalosti miestnych pomerov) tendenciu transportu do sukromnych zdravotnych zariadeni vyuzivajuc v max. miere sukromne transportne prostriedky.

      Btw. v praxy moze nastat aj pripad, ze zasahuje zachranna zlozka (patracia akcia), ale nasledne nie je potrebne zdravotne osetrenie a ani komecne zdravotne poistenie preto nemusi vzdy stacit.Prednedavnom ma zaujal tento clanok:

      http://www.svetoutdooru.cz/clanek/…

      Skusenosti nepoisteneho SK lyziara v CR tu:

      http://www.svts.sk/index.php…

      Poistenie hmotnej zodpovednosti pripadne pravnej ochrany tiez moze prist v zahranici vhod.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.