Jak dlouhé ramínko přehazovačky?

9 nepřečtených
  • eXcream

    Tak mám konečně pádný důvod pro výměnu šaltru (viz. foto) a koupi mých vysněných X9 páček, doufal jsem ovšem, že to počká na zimu :(. Rád bych koupil šaltr s co nejkratším ramínkem, ale chybí mi zkušenost, jak krátké ramínko si můžu dovolit. Nyní mám klasickou kombinaci převodů 3×9, ale po sezoně bude nutné vyměnit drive a rád bych to zkrouhnul na 2×9 s rockringem.

    Q1:Takže otázka zní jaké převodí dovolí tyto ramínka na 3×9, posléze na 2×9, a jaké byste v mém případě vzali.

    A když už jsem u toho, tak se pozeptám na to, co mi vrtá hlavou s vyýměnou drivu.

    Q2:Je možné mít dvouplacku 38–22, není tam nějaké omezení v počtu zubů mezi jednotlivými převodníky, aby to bezproblémově řadilo?

    0 0
    • madcat  

      Pro 2×9 bych volil střední ramínko, v pohodě to utáhne. Kamoš má na Koně Stinky dvojplacku 22 + 32 a přehazku s krátkým ramínkem a funguje to, pokud ty budeš chtět 22 + 38, tak bych vzal se středním a taky by to mělo fungovat.

      Co se týče řazení, tak já mám 22 + 36 a řadí to dobře, žádnej problém, takže by i 22 + 38 mělo fungovat, ten rozdíl už není takovej. Přehazku mám teda s dlouhým ramínkem + napínák zespodu, takže žádnej bordel to nedělá a funguje to v pohodě. Takže asi tak.

      0 0
    • kassar007  

      budes mit jeden malej problem. Placku 38 s nabehama nesezenes (teda aspon ja jsem ji shanel a nesehnal). 38 se dela vetsinou na jednopily s vodicema. Ale pokud budes mit stesti tak to sem hod. Klidne bych si ji taky koupil

      0 0
      • eXcream  

        aha … jak rikam, to budu resit az na dalsi sezonu takze jsem moc nepatral … asi bych se ale spokojil i s 36 pokud je to tak jak rikas … diky za postreh

        0 0
        • BorisFR  

          Já zase přidám, že mám pilu 40 na DH bez náběhů a 22 normál a řadí to taky. Akorát se musí pomalu. Ale nemyslím si, že by to byl nějaký zásadní problém. Mezi pilama není třeba řadit furt.

          0 0
      • madcat  

        38z s náběhama by mu dodali u Gebhardta, jinak ta moje 36z je normální Shimano Deore, sehnal sem to myslím na kupkolo.cz.

        0 0
    • eXcream  

      Ještě bych to řekl jinak. Mám v plánu koupit krátké (opravdu krátké, ne střední jak tu všichni,v historii, nazývají nejkratší ramínko). Řadit umím, takže žádné prasárny a myslím, že 2×9 to v pohodě pobere, ale z nezkušenosti se bojím, že s 3×9 to urvu. Tak bych chtěl od vás abyste mě odradili nebo naopak. Velkou placku řadím snad jen, když jedu po silnici v kombinaci s 2–3 nejmenšíma pastorkama.

      0 0
      • mdk  

        To proste ten saltr musi pobrat…Len ci pobere kazetu…ake rozpetie zubov mas?

        0 0
    • eXcream  

      Tak si odpovím sám. Já věděl, že jsem jednou našel nějaký výpočet s kompletním vysvětlením, a našel jsem ho i znovu, i když to dalo zabrat :). forums.mtbr.com/show­post.php?p=20190­42&postcount=2

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.