Itálie, Lago Di Garda a pak k moři

18 nepřečtených
  • maedva

    Ahoj, chystáme se s mojí ženou na dovolenou.

    Chtěli bychom strávit cca 3–4dny v oblasti u jezera Lago Di Garda a pak směr k moři – někde na úroveň kde se nachází Elba.

    Můžete doporučit nějaké tipy na hotel, výlet, nebo cokoliv týkajícího se takové cesty :-)

    Jen pro info – nejedná se o dovolenou na kolech, spíše poznávačka a výlety v první části u Gardy a pak koupačka v moři v cca oblasti na úrovni ostr. Elba.

    Díky za jakékoliv rady.

    0 0
    • Bald  

      tak rozhodně Gardaland, je v dolní části Gardy, kousek nad veronou. Minulý týden jsme tam byli podruhé (na skok z bajkování kolem Sella Rondy) a fronty snesitelný, moc hezkej zážitek, park má od 10 do 23h a vlez je 37 éček.

      0 0
      • maedva  

        Není to spíš pro rodiny s dětmi ? :-)

        0 0
        • Bald  

          Pro děti to moc není, je tam vedro, na většinu atrakcí nesmí a jsou z toho otrávené. Park jako takový je v pohádkovém duchu, ale atrakce se nedaj srovnat s ničím co známe odsud. Kolem Gardy je ale spousta krásnejch míst, výlet lanovkou na Monte Baldo, nádhernej výhled atd…:)

          0 0
          • Bysto  

            do tých talianských parkov sa naozaj oplatí ísť a skutočne to moc nie je pre deti :D, boli sme toto leto v Mirabilandii a zážitok neskutočný, fúú, keď na to pomyslím, ešte teraz sa mi tlačí žalúdok do mozgu :D

            0 0
        • Smazaný účet  

          Jak co, já tam byl když mi bylo dvanáct a z těch horskejch drah jsem měl fakt respect. A jinak to bylo super. Piráti, hvězdná brána, tarzan. Po kluka co byl max. na českej pouti něco nepředstavitelnýho.

          0 0
    • alinceb  

      V sobotu jsme dojeli z Gardy (naše první dovolená tam).

      Garda jako jezero je dost studená. Pokud se tam budete chtít koupat, tak doporučuju Lago di Ledro – je to asi 15 minut autem z Rivy del Garda (severní konec). Ledro je teplejší a krásně čisté.

      My jsme bydleli v apartmánu ve městě Arco (10 minut autem od pláže). Ubytování v Arcu by mělo být levnější než přímo v Rivě nebo Torbole, které jsou přímo na pláži. Jinak v Torbole je prý celkem fajn kemp.

      Kolem Arca, Rivy a Torbole je spousta různých hradů – obvykle na pěší výlet přímo z města. Případně se dá zajít na ferraty – kamarádi stihli 2 trasy: jednu přímo u hradu nad Arcem a jednu na skále nad Lago di Garda kousíček nad Rivou (půjčovny ferratových setů jsou v centru Arca – komplet set tuším za 16EUR/den).

      Z Lago di Ledro jsou 2 pěkné výjezdy na kola: na jednu stranu na Rif. Boca do Trat (Nino Pernici) a na druhou na Tremalzo – oba jsou ale dostupné i autem po silnici.

      Pod Nino Pernici se dá dojet autem až do cca. 1400m n.m. na náhorní planinu, tam necháte auto a dál pěšky po turistické značce do sedla – v restauraci tam výborně vaří. Pak můžete udělat menší tůru po hřebeni a zpátky k autu.

      Na Tremalzo se dá taky autem, ale spíš bych doporučil si na Ledru půjčit fulla (půjčovna je v Camping Al Sole), nahoru vyjet shuttle busem a dolů sjet terénem – jsou tam úžasné výhledy. Shuttle jezdí už z Gardy, takže se to dá provést i odtamtud. Mělo by to jít i třeba pěšky, ale to bude určitě na celý den.

      V jižní části jezera můžu vřele doporučit muzeum výroby vína rodiny Zeni v Bardolinu. Vstup je zdarma stejně jako ochutnávka levnějších vín. Ochutnaná vína si samozřejmě můžeš koupit – u levnějších jsou ceny hodně přívětivé (3,5–6,5EUR/lahev). No a taky je potřeba se zastavit cestou k moři ve Veroně. Prohlídku centra stihnete za 2 hodiny a je do tam fakt hezké.

      Čím bych rozhodně neztrácel čas, je návštěva Lago di Tenno – to bylo pro nás velké zklamání.

      0 0
    • dua  

      Ahoj, chtěl bych oživit tento topic.

      Letos jsme byli v Arcu u jezera Garda, dovolená jak se patří, od baráku hnedka kopec na silnici i traily „běh“. Koupání v jezeru bylo skvělé, odpoledne vlny skoro jako u moře. Městečko taky pěkné.

      Chtěl bych se nechat inspirovat/do­poručit lokaci pro příští rok. Budeme se do Itálie přesouvat po maratonu ve Slovinsku, určitě bereme silničky. Zatím máme vybrané dvě lokace Tolmezzo a Livigno. Kterou by jste doporučili a proč. Klidně i něakou alternativu, a tip na bydlení pro větší skupinu, asi 10 lidí.

      0 0
      • Zbyněk  

        Livigno není na silničky nic moc lokalita, zase by to tam nemuselo být špatné na pěší túry. Tolmezzo a okolí neznám, i když těch možností na kolo tam bude víc (ačkoliv kopce nižší) a taky to je ze Slovinska jen kousek. Napiš jaké máte další požadavky, na kolik dní, kolik km cca plánujete ujet, jestli jste ochotni se sem tam přesunout autem, max vzdálenost lokality, termín…

        0 0
        • dua  

          Letos jsme najeli 450km/+10km a byl v tom volný de, který obsahoval trail okolo 30km. Příští rok to bude snad obdobné. Jeli by jsme asi banda okolo 10 lidí, ne všichni cyklisti. Přesuny autem by neměly být problém, ale určitě se je budeme snažit eliminovat, kvůli nákladům, většina jsme ještě studenti. U Laga bylo super, že jsme autem nikam nemuseli už jezdit moc. Termín závodu je 20.6, Itoška ten následující týden.

          Díky

          0 0
          • Zbyněk  

            Pak můžete zkusit to Bormio, to je tak na 4 dny cyklistiky ideální. Singlespeed v podstatě vyjmenoval všechno v okolí, já bych ještě přidal slepou silničku na Carette di Val Bighira, která odbočuje kousek pod vrcholem Mortirola (pěkné výhledy). A Livigno třeba nechat na jednodenní výlet. Pak si na silničkách pěkně zajezdíte v Dolomitech. Dá se to kombinovat is pěšími túrami. Nevýhoda je, že je tam na silnicích dost provoz a spousta turistů, což může pokazit i jinak pěknou vyjížďku. Koncem června by to ale nemuselo být ještě tak hrozné.

            S ubytováním v Bormiu neporadím, v Dolomitech kdekoliv v centrální části. My bydleli v Colfoscu v Residenci Alton. Kapacita je tam dostatečná. Pokud preferujete levnější ubytování, tak je tam dostatečně hustá síť kempů. U Bormia je nejbližší kemp tuším v Isolaccii.

            P.S.: pokud nakonec zvolíte Bormio, tak se tam možná někde potkáme.

            0 0
      • Singlespeed  

        Livigno na silničky nic extra, jak píše Zbyněk. Ovšem, stačí popojet do Bormia a to už je jiná písnička – Umbrail/Stelvio, Torri di Fraéle, Gavia, Mortirolo, Bormio 2000, Rifugio Forni…

        0 0
        • jonti  

          Z Livigna do Bormia to máš přes 2 sedla, a můžeš rovnou na Stelvio. Sedla okolo Livigna taky nejsou zrovna nudné a nízké.

          A litr Captain Morgan za 6E taky stojí za to :)

          0 0
        • bleach  

          kdyz neni Livigno nic moc, tak nevim proc jsem tam potkal trenujici Saxo..

          0 0
          • Josef Panek  

            Za tím může být leccos.

            • kolem jezera je to opravdu nuda
            • na okolní kopce nejsou nohy
            0 0
          • Singlespeed  

            Do Livigna jezdí profíci hlavně kvůli pobytu ve vyšší nadmořské výšce (Livigno cca 1850 m.n.m). Viděl jsem je jezdit ten supernudný úsek kolem přehrady (o kterém píše Vyvyen) k hrázi a zase zpátky furt dokola :-).

            0 0
            • Josef Panek  

              No teď nevím, jestli se mám přiznat… Já jezdím kolem Gardy, přesun do Livigna mi unikl;-))

              0 0
              • Singlespeed  

                Lago di Livigno je sice mnohem menší, navíc umělé, podél není žádný provoz, ale je to taky nuda :-).

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.