Instalace sekvenčního shift modu sady SRAM AXS

10 nepřečtených
  • miram57

    Ahoj,

    nechal jsem si namontovat elektronickou sadu SRAM AXS 2×12. Mám ji několik několik dnů, takže to testuji. Přes aplikaci v mobilu je možne nainstalovat předvolené Shift módy, což jsem zatím nedělal. Zajímalo by mě, zda někdo využívá sekvenční mód, který v závislosti na řazeném převodu na přehazovačce přehazuje automaticky mezi velkým a malým převodníkem a jaké s tím má zkušenosti, viz odkaz. Díky za odpovědi.

    Míra.

    https://support.sram.com/…S-Mobile-App-

    0 0
    • Tadynikdoneni  

      Ahoj. Zkušenost se sekvenčním i kompenzačním řazením mám, nicméně plně manuální mód to z mého pohledu nahradit nemůže z několika důvodů:

      1. Podle situace si potřebuju sám určit, kdy tam ještě chci velkou pilu a kdy už ne – pokud jedu do mírnějšího kopce, ve kterém se mění sklon, tak určitě nechci, aby mi to při řazení vepředu pořád skákalo mezi malou a velkou pilou. Prostě si tam nechám velkou a řadím jen vzadu.
      2. Při sekvenčním a kompenzačním řazení je skok mezi převody při řazení předem nastavený, přičemž v reálu chci, aby byl skok někdy větší (např. na rychlém přejezdu přes ostrý horizont, nebo příjezd z roviny do hodně prudkého kopce – řadím na převodníku) a někdy menší (řadím na kazetě)
      3. Automatické módy neřadí stejně rychle, jako když si to nacvakám manuálně – když automatika řadí vepředu např velká → malá a pak to vzadu dorovnává na pastorcích větší → menší, aby nebyl tak velký skok, pak je tam mezi přesmykačem a přehazkou nastavená celkem velká prodleva, která zdržuje (v kopci pak člověk ztratí rychlost), takže raději manuálně přeřadím vepředu a hned k tomu si ještě cvaknu podle potřeby vzadu (přitom si podle situace můžu zvolit o kolik to vzadu dorovnám, což s automatikou opět nemůžu).
      1 0

        MTBIKER doporučuje

      • miram57  

        Ahoj, díky za obsáhlé vysvětlení. Z toho, co píšeš mi logicky vychází, že to žádny velký benefit benefit není, takže se teď do toho hnát nebudu. Možná si to později pro zajímavost nainstaluji. Vypnout se to dá vždycky. Ještě jednou díky.

        0 0
      • scortis  

        Já myslel že to přesmykač používá až když dojdou převody na kazetě? Jakože řadíš na lehčí a až to dojede někam ke kraji kazety tak to hodí vepředu kašpárka a pak zas když řadíš nahoru tak to zůstane na kašpárkovi a hodí to tam pilu až zas když to dojede na nějaký těžší převod kde se už moc kříží řetěz.

        Nemám to neznám to, jen se ptám ze zvědavosti jak to teda reálně funguje a co tam jde všechno nastavit :)

        0 0
        • novas752  

          Řadí to stejně jako by se mělo řadit manuálně, tzn. řetěz to úplně nekříží. Při zařazení přesmykačem to zároveň kompenzuje velký skok mezi převody souběžným odřazením přehazovačkou.

          0 0
        • miram57  

          Mrkni na odkaz, který je v úvodu. Z obrázku je vidět z jakého převodu na jaký to přehazuje. Z těch praktických zkušeností, co jsou v první odpovědi jsem došel k závěru, že to nemusí být vždy zas až tak praktické, protože si ze znalosti profilu můžeš připravit vhodné převody ručně v předstihu bez toho, abys šel k hraničním hodnotám na kazetě, kdy ti to změní automaticky převodník. Nicméně si to pro zajímavost nainstaluji. Vypnout se to dá vždycky

          0 0
    • Pikaču  

      Zeptam se trollacky v cem je problem v mobilu kliknout na sekvencni razeni a odjet 2 jizdy. Pak prepnout a porovnat.

      K cemu text zdejsich uzivatelu na tuto rekneme banalitu kterou si za jedno odpoledne odzkousim.

      1 0
      • miram57  

        Dříve nebo později jsem čekal tuhle otázku :-). Odpověď je jednoduchá. Ve svém věku důchodce používám mobil jenom na telefonování a sms, takže tomu odpovídá jeho úroveň, žádný smart. Není to problém ani nedostatku intelektu, ani peněz. Prostě sofistikovaný mobil k životu nepotřebuju, zatím. Nicméně mám řadu známých přes které mohu instalaci provést. Zatím na to nedošlo.

        0 0
        • Pikaču  

          Skoda. Je to otazka par vterin. Dale vsechny tyhle elktronicke ficury pres mobil aktualizuje software a pod. Jen stary shimano je spis pres kabel do PC.

          0 0
        • Chlebovnik  

          Prostě sofistikovaný mobil k životu nepotřebuju, zatím.

          No, tak teď už potřebuješ. =)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.