• luke17

    Zdravím vás,

    minulou sezónu jsem našel na chatě toto kolo, značky Toreno. Sundal jsem z něj blatníky, stojan, dynamo a začal na něm občas jezdit. Byl to takový doplněk k MTB. Jenže, co se nestalo? Silnička mě chytla. Tak jsem ji dal trochu do pucu. Nové pláště Michelin Dynamic Sport 28mm, nová omotávka a sedlo Selle Italia.

    Ale důvod, proč sem píši je ten, že bych o tom kole chtěl něco zjistit. Ať jsem googlil sebelépe, tak jsem o značce Toreno nic nezjistil. Kolo je osazeno kompletně Suntour 4050 Edge 6 speed. O této sadě jsem bohužel taky zjistil pramálo. Dokázal by mi někdo k tomu kolu něco říct?

    Mockrát díky.

    0 0
    • couffy  

      Známá kdysi dostala jako benefit v práci horáka Toreno,dělali to myslím turci a funkčně to byl takový turecký Olpran,tedy nic moc,spíš nic než moc,potom to komplet vyhodila,cca po 2měsících zcela nefunkční.

      0 0
    • jardalee  

      no ja sem o tom neco nasel kdysi a je to ,porevolucni vyroba z ceska ,neco jako favorit eska,vypada to dobre ale je to celkem bezceny a prave znacky fort nebo ten olpran byly daleko lepe zpracovany a modernejsi ,ja tohle kolo koupil na inzerat ve fialove metalize za 500kc,delal to Tripol rokycany

      0 0
    • Tomcat  

      Číst mezi řádky.....Ne není to žádvý hodnotný vintage bike za který dostaneš na bazoši , Aukru nebo letgo velké peníze.

      Jistě vždycky se najde hloupí hipster nebo milenial co to vodstroji , Dá si do drátu kartičku a bude zachraňovat svět jízdou do kavárny, fair trade obchodu , nebo farmářské trhu.

      Ale ti mají na výběr stovky kusů Eska a Favorit a lepších.

      Toreno středomořska značka z kolencekční značka osmdesátých a začátku devadesátých let.

      Mimo oko na dynamo a stojan = není to silnička

      0 0
      • luke17  

        Díky za reakci. Kolo si nechám na chatě na nějaké to občasné ježdení. Nečekal jsem, že to bude až takový střep. Dík za objasnění.

        0 0
      • plzakj  

        “Hloupí” ?

        0 0
    • luke17  

      Nicméně kolo jsem neměl/nemám v úmyslu prodávat. Nešlo mi o zjištění ceny, nýbrž jsem se chtěl dozvědět informace o značce kola + info o té sadě, co je na tom kole namontovaná. Kdybych to chtěl prodat, tak jsem to udělal před rokem, v nálezovém stavu.

      0 0
      • jardalee  

        no i kdyz ostatni psali ze je to cizina ja si to nemyslim ,ja koupil tohle kolo v originalni vybave a proste je to jako favorit ,trochu jako F1 ,kovany patky to ukonceni stavby apod. a kolo to bylo moc pekny fialova metaliza a chromova vidlice a vybavu jsem mel nakej suntour + ty favoritacky brzdy ,ja tam mel prave krome nalepek toreno i ten tripol rokycany

        0 0
        • luke17  

          Myslím, že máme ty stejný kola. Když se dívám na tvoji fotku, tak ty rámy máme stejný. Totožný úchyt dynama, totožný úchyty na blatníky + sedlovka na imbus. Mám takový pocit, že někde byla nákepka Made in Czechoslovakia. Jinak musím říct, že ta fialová barva je fakt skvělá.

          0 0
          • jardalee  

            no ja uz ho bohuzel nemam :) ale na zivo moc pekny ,tam byla skoda ze to nedotahli do konce a udelali to jako cestovni kolo ,kdyby to udelali jako zkracenou verzi na normani silnicni brzdy kratkou vidlici a bez ocek na blatniky a toho dynama tak se z toho da udelat nadherny retro zavodni kolo :) hlavne teda ty brzdy ,vzadu pokud se to kolo posunulo moc dozadu tak uz ty celisti nevychazeli ani na rafek

            0 0
            • jardalee  

              no a jeste si vzpominam ze tam byl ten klasickej favoritackej plech na nosic misto mustku pouze na brzdu coz je taky skoda :)

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce