Hydraulické brzdy Shimano, nastavení

20 nepřečtených
  • DejvCZ

    Dobrej prosím vás koupil jsem si todle http://davidsigut.rajce.idnes.cz/…_FX-25_2008/ 

    kolo a netušim jak u něho nastavit brzdy. Chtěl bych aby mi zadni brzda zabirala dřív. zkoušel jsem otočit tou matkou ktera je přimo u brzdy samotne na vývodu do hadičky ale nejde s ni otočit mam použít větší sílu nebo dělám něco špatně?

     
    0 0
    • kubad  

      přečti si návod k brzdám !!!

      pokud s ho nedostal – najdes na www.shimano.com

      0 0
    • keo  

      Neměl jsem přesně ten typ co je na tom kole,ale měl jsem LX a teď XT a na LX se chod páky seřizovat žádným šroubem ani matkou nedalo,to až na XT je na páce seřizovací šroub.Jedině zkusit odvzdušnit.

      0 0
    • Tomcat  

      Gratuluji k tomu že jste to nezničil.

       

      Takže Shimano brzdy nemají žádnou regulaci krom vzdálenosti páky od řidítek.

      0 0
      • DejvCZ  

        Trošku nepraktické nemyslíte? no co no nic :) alespoň vím na čem jsem dík za vysvětlení, no jsem teda zvědyvy jak budou fungovat až je budu mít tak z poloviny opotřebovane. teď skoro nejsem schopny kolo dostat do smyku ale je zase pravda že jsou ještě v záběhu mam na nich ujete tak 20Km

        0 0
        • misha  

          No s tím sjetím nevím,hydrauliky mají takovou vlastnost že se nastavují samy,podle sjetí desek.tak bych to taky možná zkusil odvzdušnit.

          0 0
          • DejvCZ  

            No je to uplně nove kolo tak snad zavzdušněne nejsou :) no ale člověk nikdy nevi. No uvidim jak se budou chovat tak po 200Km a pokud to bude pořad takova bida tak je zkusim odzvzdušnit. No nejlepší na tom je že přední brzdy mam ostre jako jed a kdybych trochu zbrkleji zabrzdil předni tak okamžitě letím přes řidítka ale u zadni musim mačkat páčku až uplně k řidítkám.

            0 0
            • MlokCZ  

              Pokud je to nové, tak to nech spravit.

              Zadní brzda musí být schopna naprosto bez problémů jendím prstem zablokovat zadní kolo.

              Pokud je možné zmáčknou brzdu až k řídítkům, tak je rozhodně něco špatně, nejspíš zavdušněná, i když problém může být i jiný.

              A jen k tomu létání přes řídítka, to by byla pouze chyba jezdce a špatná technika brždění a ne to, že ta brzda slušně brzdí.

              0 0
              • DejvCZ  

                No jasan že by to byla moje chyba kdybych zmačkl moc brzdu a přeletěl :) jen je nepříjemne když přední brzda brzdi 10× víc než zadní :). Ok takže brzda je nejspíš zavzdušněna. No kolo jsem koupil přes znameho ktery ho vyhral v tombole, kolo je kupovane v pražske prodejně ještě nevim v ktere zaručak mi da tak do týdne, takže pak buď skusim funkčnost brzd reklamovat v nějakem servisu nebo to skusim odvzdušnit sám já jsem totiž na takove věci hrozně šikovný :).

                jinak všem dík za rady a jsem rád že jsem vás pobavil :) 

                0 0
                • DejvCZ  

                  PS: do prahy to mam 300km takže takže reklamace u prodejce nepřipada v uvahu.

                  0 0
                • kubad  

                  pokud ses v tom hrabal tak sis to povolením toho odvzdušňováku asi zavdušnil sám, navíc ti na 99% olej který vytekl zničil desky, pochybuju že s reklamaci uspěješ

                  0 0
                  • juli  

                    Ja myslím, že to zkoušel štelovat u páky, jako lankové brzdy :-) Tak asi kapalina bude Ok, jen to bude zavzdušněné.

                    0 0
    • Blade  

      zkoušel jsem otočit tou matkou ktera je přimo u brzdy samotne na vývodu do hadičky

      No tak to hodně moc LOL. Todle sem dneska potřeboval, fakt dík:DDD. Když tomu nerozumíš, tak co do toho lezeš? Ale aby se neřeklo, že se jen směju, tak i poradím. Z toho, jak níže popisuješ, je zavzdušněná..

      0 0
    • ::Andy::2  

      Ahoj…

      Mám stejné brzdy jako ty. Taky jsem chtěl seřídit brzdy, ale u hydraulických brzd se to dělá automaticky. Nijak to ty neovlivníš. Jenom můžeš nastavit vzdálenost páčky k řidítku (viz. obrázek). Buď rád, že si to nezničil.

      0 0
      • DejvCZ  

        No škoda že to nejde :( Jo a jinak ta zadni brzda nebyla zavzdušněna ale byla jenom nezajeta :) dneska jsem ji zajel ještě jak jsem vyjižděl z baraku tak to brzdilo furt bidně ale asi tak po 10Km najednou koukam že stači trochu víc přibrzdit a kolo de do smyku takže paráda :).

        Jo a ty pačky jsem už šteloval :). 

        0 0
        • DejvCZ  

          Akurat jsem si všimnul toho že jak mama teď na kole vzorek drapaky do terenu tak se s nima na asfaltě o dost huř brzdi ve smylu že maj malo styčnou plochu s asfaltem a prostě to neni ono. na to byly moje stare pneu daleko lepši byly takove do placate a jen na krajich měly drapaky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.