• elkar

    Zdravím, už několik dní řeším v rámci přípravy na sezónu nový batoh samozřejmě s vakem.

    Rozhodně bych rád šel do Hydrapaku, který se dočítám má hlavně dobře vyřešený právě ten vak a celkově je OK. Do těď jsem měl stařičký batoh Alpine Pro který má snad 10 let a pomalu dožívá a nestačí ani vak (1,5L).

    Četl jsem dost recenzí snad ke každému batohu co mají a je pěkné, že mají různé velikosti, barvy a vesměs 3L vak, což je pro mě akorát. Jenže já denně najedu kolem cca 100km (cross-country), a tak hledám takový, který má 2L-3L vak a hlavně místo na extra větrovku, duši, jídlo, obvazy, … atd. Sám mám ještě pod sedlem malou brašnu, kde je multitool, lepení, mobil… a hustilka má svoje místo taky klasicky na rámu. Takže by stačilo relativně málo.

    Z recenzí většinou čtu, že když už je akorát velký jako třeba Reyes nebo Tamarack, tak mají společnou nevýhodu a to je špatnou ventilaci.

    Zárověň by bylo dobré kdyby takový batoh měl kapsy tak, že nějaký ty tyčinky si můžu dát buď do kapsy na dresu nebo na stranu u batohu, nerad totiž zastavuju pokud to není absolutně nutný, takže je pro mě důležitý mít vše poruce.

    Určitě tu jsou lidi co mají různý zkušenosti, já celou dobu co jezdím jsem měl jedn ten jeden vak a tak nemám s čím porovnávat. Hydrapak se mi jeví jako fakt chytře řešený, ale neznám nikoho kdo by ho měl, kromě nejmenšího typu Avila, který je roztomile malý, ale prostě pro mě nepraktický.

    0 0
    • jaja01  

      ahoj, loni jsem koupil camelbak mule nv a jsem s nim spokojeny maximalne, neco se do nej vejde, vak 3 litry, dobre odvetrany, sedi perfektne

      0 0
      • elkar  

        Rozhodně zajímavý, ale…

        ty kapsy dole na tom popruhu asi na nejaky energy bars stacit nebudou a kdyz chci vymyt ten vak tak to asi nebude tak easy jako ten od hydrapaku. Ale jinak ty kapsy a prostor vypada luxusne tak nejak jak bych ptoreboval.

        Jinak nesedí ten batoh moc vysoko? Aby do něj člověk nenarážel helmot když zakloníš hlavu.

        0 0
        • jaja01  

          tycinky vozim v jinych kapsach, v bocnich mam akurat tak kapesniky a klice

          ne, hlavou nenarazim, nesedi nijak zvlastne vysoko

          co se tyka vymyvani zasobniku s vodou nevim, jak to ma hydrapak, ale tohle je standardni camelbak, proste ho vyplachnu a naplnim, s cistou vodou nevidim duvod cistit pecliveji ;-)

          jsem spokojeny, co se tyka velikosti, ani maly ani velky, vozim tycinky, naradicko, dusi, pumpu, druhe rukavice, navleky na nohy a ruce a v kapse, ve ktere je plastenka na batoh, mam jeste dorvanou skladnou vetrovku

          0 0
          • elkar  

            Hydrapak totiž má ten vak dělanej tak že jde obrátit naruby, ale tak já bych do toho stejně nedával nic jinýho než vodu. čili tip dobrej.

            0 0
    • Ivan  

      Můžu doporučit vak od Source – http://sourceoutdoor.com/…e-reservoirs – podobný systém jako Hydrapak. Jen náústek používám bite valve od Kejmlu. A bágl pak některý z menších Deuterů, je jich na výběr řada.

      0 0
      • elkar  

        Právěže, vak od Hydrapaku se mi zdá bejt nejlepší, problém je s výběrem batohu.

        0 0
        • danis7  

          zkus se podívat na batoh Shimano Rokko a k tomu Source vak

          0 0
        • Ivan  

          Vaky od Hydrapaku mám dva, bágl jeden – Lagunu. Source jeden, ten vozím v Deuterech. Co se týče vaku, je to asi jedno, ty Hydrapaky co mám nemaj očko na pověšení v báglu a zezačátku smrděly plastem, což Source ani omylem. Náústky všude Camel. Jako ten Hydrapak Laguna je dobře vymyšlenej co se týče vnitřního členění, ale kvalita materiálu a zpracování je o třídu horší než Deuter. Taky mi sedí hůř na zádech než Deutery, ale to může bejt individuální.

          0 0
          • goofy  

            A cena je taky o třídu jinde, že? :-)

            Nové Hydrapak vaky jsou zase jinde než ty starší a to včetně náustku.

            0 0
            • Ivan  

              Hm, cenu jsem neřešil. Source vak na 3 l u nás vyjde kolem šesti stovek, to není tak strašný. Garantujou zdravotní nezávadnost, absenci hormonálních disruptorů a antibakteriální povrch. Koukal jsem na nové Hydrapaky, asi se poučili, protože už taky tvrdí že běžné změkčovače do toho nepřidávají. A poutko už mají taky, takže ať si každej koupí, co chce. Jen když se kolega ptal, tak podobnej systém jako Hydrapak existuje, dá se u nás klidně sehnat a vyráběj ho v Izraeli (Hydrapak v Číně). Bágl je velmi individuální záležitost. Můžu porovnat jeden Hydrapak a šest růnejch Deuterů a rozdíl v kvalitě je snadno patrnej. Jen přidávám osobní zkušenost.

              0 0
      • mr.nikdo  

        Ty jo, ted koukam na ten Source Divide a vypada hodne zajimave.

        0 0
        • jaja01  

          to jo, to je dobra frajerinka, dva napoje v jednom vaku … to by totiz resilo muj problem s nedostatkem iontaku po tom, co jsem presel na fulla a mam uz jen jeden kosik

          pekne moc, zapatram, zda by to slo narvat do meho batohu

          0 0
          • mr.nikdo  

            Ja uprednostnuji Hydrapak. Ale ted taky prechod na fulla a tam neni kosik vubec :(

            0 0
    • Milan.B1  

      Mám Reyes dva roky a nepřipadne mi, že by nějak blbě větral. já o něm ani nevím.

      Jediný problém byl, že po každé sezoně jsem musel koupit nový náustek(plesnivěl, nějaká asi špatná guma), teď jsem koupil nový typ náustku a je dělaný jinak, dokonce se dá hezky rozdělat a vyčistit.

      Vleze mi tam všechno co potřebuju, pláštěnka, nářadí, návleky, duše, obvaz, tyčinky, hroznový cukr, lepení, mobil a když je třeba tak i svačina a bunda a ještě bych tam něco narval.

      Nemá teda boční kapsu ale tu bych asi nevyužil.

      0 0
      • elkar  

        Nosíš v tom jen vodu? jakej tam maj origo náhubek?

        A když to máš na zádech tak kapsy na dresu vzdau jsou přístupný nebo sedí níže?

        0 0
        • Milan.B1  

          Vozím jen vodu. ten první je originál, druhý je ten co se dá rozdělat, u toho originálu byl problém, že ta průhledná guma byla zevnitř drsná a tak se tam všechno zachytávalo.

          Nemám dres s kapsama ale asi bys to měl přes, to bys musel asi zkusit

          0 0
    • pikis  

      Mám Hydrapak Lone Pine a za mě naprosto luxusní

      http://www.bikestocks.es/…1-limite.jpg

      velikostně je pro mě na celodenní výlety fajn, oddělená kapsa na 2l vak do které ještě dávám blatníček, v hlavní kapse sou pěkný přihrádky na mobil, pumpičku a mikro kapsička nahoře na lepení, montpáky a nějaký multitůl, jinak tam mám naházený nějaký tyčinky a i bunda se tam veleze (myslím normální civilní podzimní bundu s kapucí, nee 5ti gramovou bike větrovečku:)

      noo a vepředu do malé kapsy dám ze 3 karbošneky + je tam poutko na klíče

      a nakonec zepředu otevřená „boční kapsa“ (pod nápisem Hydrapak) na nějakou rychlou sváču bez zastávky.

      Jinak Camelbak me domů už nesmí, vaky od hydrapaku sou úplně jinde, luxusně se čisí, hadička jde normálně odpojit když je vak plný, ta „blána“ uprostřed (aby nebyl vak buckatý) jde rozepnout a normálně tam vrazíšš ruku a drhneš:)

      Jediná věc co mě trošku vadí je závírání náustku, jde to hodně ztuha a jednou rukou za jízdy je to celkem boj, takže vozím pořád otevřený, při jízdě me to ještě nepolulalo, ale občas to zmáčknu báchorem, když si dřepnu:D

      0 0
      • Smazaný účet  

        Omg, buckatý… nepolulalo…

        0 0
      • elkar  

        Na ten jsem samozřejmě taky koukal.

        Co záda v létě? Nepotí se moc? Taky jsem u tohodle četl, že týpek se zapotil a měl modrej dress od batohu, ale to byl model 2012.

        0 0
        • pikis  

          na pohled moc větraně nevypadají, ale těžko říct, potím se jako prase a záda mám mokrý s každým batohem

          batoh mám šedý 2013 a s barvením problém nemám, na dresu mám bílý pruh přes záda, to bych si ryhle všiml:)

          0 0
    • Neťa  

      Můj pohled je takový, že větrání nemá cenu vůbec řešit – záda se budou potit pod jakýmkoliv batohem bez vyjímky. Bágly od Hydrapaku vozím už spoustu let a jiný už bych nechtěl – vaky jsou vyřešené super, po vyjížďce to člověk vypláchne, obrátí, nechá usušit a díky tomu vak dokáže sloužit několik let. Navíc mi sedí velikost a provedení Reyesu (nejmenší od HP, který má 3l vak), životnost velká (teď mám aktuální verzi plus ještě používám i starší verzi batohu, už asi 6 let…). Jinak kapsy vzadu na dresu překryje asi každý batoh.

      0 0
      • elkar  

        Mě se ta značka právě dost líbí, jen jsem všude narážel na ten problém s tím větráním. Pod tím co jsem měl do těď, to jsem se potil taky. ono asi když je venku 35° tak to jinak nebude.

        Jak Lone Pine tak Reyes vypadaj OK, jen škoda, že človek přijde o kapsy kam sáhne za jízdy. Fakt bych nerad zastavoval kvůli každýmu kousnutí do tyčinky. :X

        0 0
      • n04r3d  

        pod batohem s pevnou skořepinou a sítkou se záda potit nebudou

        já jsem koupil loap alpinex a přemýšlím jaký vak do něj dám

        asi nejdřív vyzkouším

        http://www.e-outdoor.cz/…ag-basic-2l/

        abych věděl jestli mě nebude bolet za krkem z váhy té vody a uvidím

        při nejhorším budu vozit 2 držáky na lahev a v jednom z nich PETku

        0 0
    • zmn  

      po dvou camelech (oba stale funkcni), jsem poridil osprey a je to uplne nekde jinde .. bral jsem viper 13 a na delsi trasy pro me optimal

      0 0
    • _Zbynek_2  

      Právě kvůli větrání jsem si dva roky nazpět koupil batoh Deuter Race EXP Air. Je to ta „stanová“ konstrukce, velmi pohodlné, naprostá spokojenost. K tomu 3l vak Source a už nic neřeším…

      0 0
    • Petr TREK  

      Camelbak Mule. Naprostá spokojenost Jak s prostorem, komfortem i s údržbou.

      0 0
    • elkar  

      Tak favoriti jsou zatím Lone Pine a Mule NV.

      Je na koupi čas, tak ještě popřemýšlím.

      Každopádně díky všem zatím.

      0 0
      • marapara  

        U toho Lone Pine pozor, je tam „jen“ 2 l rezervoár. Kapku větší batoh, i když ve skutečnosti nějak extra velký není je ten Reyes, kde je už 3 l rezervoár.

        0 0
        • marapara  

          Já jen že srovnáváš 2 velikostně a kapacitně dost rozdílné batohy. Lone Pine je malý batůžek, který má objem 4 l, Mule NV má objem 10 l.

          0 0
    • elkar  

      Je nějaký důvod proč je ten MULE o tolik dražší než ty batohy od hydrapaku?

      Jinak musím říct, že jediné co mi zdánlivě na tom MULE nevyhovuje je ten vak, ale pokud by zlobil tak můžu za pár stovek do toho koupit ten od Hydrapaku, takže volba je asi jasná.

      Ještě zjistiti jaký je rozdíl mezi MULE a MULE NV

      0 0
      • tonik666  

        Máme doma Mule NV i Mule (modely 2012). Rozdíl mezi Mule a Mule NV je v jiném systému zad a v tom, že NV má v ceně pláštěnku, která je v kapsičce na dně batohu. Rezervoáry jsou stejné.

        Já jezdím už několik let s Mule NV, jsem spokojený, vejde se tam vše i na celý den. Mule je velmi podobný a dokonce mi přijde i pohodlnější, i když s jeho zády se asi budeš více potit.

        Mule NV (i Mule) můžu doporučit, a pokud budeš dávat do vaku jen vodu a pravidelně ho rozebírat na prvočinitele, rozhodně vydrží bez plísně.

        0 0
    • marapara  

      Mám Hydrapak Reyes, je to spíš menší batůžek, ale vleze do něj někdy až překvapivě dost věcí i na celý den. Navíc má 3l vak, který je dobře řešený. Jsem s ním spokojený.

      0 0
    • goofy  

      Hydrapak dodává vaky ještě i jiným baťuřkářům, pokud ti nevyhovují jejich batohy. Nebo koupit jenom vak, a batoh dle libosti.

      0 0
      • marapara  

        Jo, ale ten vak, třeba 3 litry stojí tuším kolem 700–800. A batoh s vakem stál tuším 1100 Kč. Tak ten rozdíl je už celkem minimální.

        0 0
        • goofy  

          Je to možné. Vak jsem kupoval za pětikilo, cenu batohu jsem nezjišťoval, ale pokud je to fakt ta 1100, tak není co řešit a šel bych do toho Hydrapaku.

          0 0
          • marapara  

            Dokonce se dá koupit už za litr :)

            http://cyklisticke-batohy.heureka.cz/…ak-reyes-13/

            Píšu o modelu Reyes. Vozím ho půl roku, předtím jsem vozil asi 4 nebo 5 let jeho starší verzi. Za tu dobu už byl ale dost jetý, protože jsem ho vozil prakticky denně.

            0 0
          • marapara  

            Tak samotný 3 l vak se dá sehnat asi za 500, jak píšeš. Já jsem vak hledal několik let zpět a to stál 3 litrový kolem 700–800.

            0 0
    • elkar  

      Tak jak ja to vidim tak mule nv a uvidim co vak. Kdyz bude zlobit tak koupim od hydrapaku a je to.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.