• Mastr

    Zdravím, chci se jen zeptat zda někdo nepoužívá když zakufruje HTC Desire s turistickou mapou. Hlavně bych potřeboval vědět jaká je funkční a odzkoušená. Potřebuji mapu kde jsou vidět polňačky a lesní cesty. Nechci to na navigaci (to zatím asi nikde nefunguje) ale když zakufruju v lese, tak aych se mohl kouknout, kde to vlasně jsem a zda mám hledat nocleh nebo jestli to ještě dojedu domů :-) Předem díky.

    PS přejel jsem vlákna ale HTC Desire jsem nenašel.

    0 0
    • Krys  

      Mám Desire a riešim to takto

      Pre tvoje účely poslúži Mobile Atlas Creator + niektorý z mapových prehliadačov, napr. ten OruxMaps.

      Sadni si niekedy večer k tomu Mobile Atlas Creator-u a pohraj sa s tým trochu. Je tam množstvo máp. Skús Cykloatlas (Cz, Sk) alebo OpenStreetMap Cyclemap.

      0 0
      • bagr84  

        Pouzivam to stejny, turisticky mapy z mapy.cz + oruxmaps.

        0 0
      • gmbiker  

        Používám to samé – mapy mám vytvořené z cykloserveru.

        0 0
      • slch  

        Prosím e, jak dostaneš do mobilu /taky mám HTC Desire HD /např. mapu z cykloserveru nebo turistickou mapu z mapy.cz. Oruxmap jsem nainstaloval, funguje, ale chybí tam mapy offline. Děkuji

        0 0
    • Mr.Duck  

      Ahoj, dej si na marketu hledat OSM, já teď zkoušim OSMAnd, ale je toho dost, tenhle zrovna umí i navigovat, ale žádná hitparáda na navigaci to neni. Každopádně jako mapa se mi osvědčil asi nejvíc…

      0 0
      • Mastr  

        Pánové díky, kounu na to

        0 0
        • Flegmatik  

          Hele, na to ti postačí RMaps, sice asi neumí tolik funkcí, co Oruxmaps, ale proti zakufrování a hledání pozice to postačí. V podstatě celý návod jak na to máš tady http://androidforum.cz/…y-t3923.html

          0 0
          • Mastr  

            Nainstaloval jsem a chodí perfektně, to přesně jsem potřeboval. Cykloatlas v HTC co víc si přát. Diky moc

            0 0
            • Flegmatik  

              Jo a taky je ještě možnost si naťukat trasu na PC na online cykloatlase, exportovat do GPX, přesunout do mobilu, v RMaps otevřít a pak už jen sledovat zakreslenou trasu. Ale to jste se tam možná taky dočetli. Jednoduché, funkční.

              0 0
          • Twisp  

            paráda … Nechce se mi čekat až oziexplorer udělá verzi pro android … umí tenhle prográmek přetvořit ozi mapy na rmaps soubory ?

            0 0
            • Flegmatik  

              Odpověď na otázku netuším. Nicméně když už to máš nainstalovaný, tak nějaké konverze nejsou potřeba. Prostě si uděláš novou mapu, své území, které potřebuješ a máš to během pár minut hotový.

              0 0
            • Flegmatik  

              Ještě jsem si vzpomněl, že kdo má datový tarif a nedělá mu problém stahovat nějaký ty bajty, tak vlastně mapy do founu dávat vůbec nemusí, nýbrž si jen vybere v telefonu, jaké mapy chce zobrazovat (celá škála od Google Maps, přes ten Cykloserver až po nějaký zahraniční) a tak jak pojede, tak se mu tam budou stahovat podkladové mapy :-)

              0 0
          • Tomcat  

            Oruxmaps jsem těďka zkoušel s mapcreatorem a super. Trochu dál něž Trekbuddy ikdyž na prostor kapánek náročnější.

            0 0
    • Tomcat  

      Mám Htc Legend používám Trekbuddy.

      Jinak na svetandroida.cz najdeš moc informací.

      0 0
    • lendl  

      inak teraz to asi moc nepotrebujes, tak ti radim moc sa s tym netrapit, ked chvilu pockas, tak mozmo bude OziExplorer pre Android, na Ozi starnkach pisu, ze do konca roka snad, to je osvedcena kvalita a hlavne terabajty map v ozi formate

      0 0
      • Flegmatik  

        Co ten Ozi umí tak navíc, že je na něj třeba počkat, když už teď můžeš mít v telefonu dejme tomu celý cykloatlas z Cykloserveru ve všech možných přiblíženích?

        0 0
        • ememem  

          ze tam mas mapy prakticky cohokolvek

          0 0
          • Flegmatik  

            Jako jak čehokoliv? :-) Jestli je myšleno jako částí světa, tak samozřejmě lze stáhnout i pro jiné oblasti, než jen ČR nebo SK.

            Pokud je myšleno, že to umí třeba i geologické, klimatické, katastrální a jakékoliv jiné mapy, tak budiž, ale to pro bajking bude asi dost k ničemu :-)

            0 0
            • ememem  

              myslel som to tak ze si oskenujes akukolvek mapu a cez google earth si ju nakalibrujes a mozes vyrazit. nehovriac o tom ze by si musel zhanat fakt dost exoticku destinaciu aby to uz nebolo skalibrovane volakde na nete.

              0 0
              • Flegmatik  

                Já jsem ti rozuměl, jak si to myslel. Ale proč shánět papírovou mapu a pracně ji skenovat a kalibrovat, když tohle můžeš obejít a rovnou si stáhnout mapy z nejrůznějších serverů a nebýt omezen jen velikostí té papírové mapy, kterou sis sehnal. Nakonec i ty Google mapy si tam můžeš dát (ortofoto, klasickou…)

                0 0
                • ememem  

                  uz som to tu pisal v inom threade – elektronicke mapy stoja za hovno a turisticke obzvlast(ceska topo je pri tom asi snad najlepsia co je, slovenska uz o poznanie horsia a trebarts take alpy pre garmin su des a hroza). su chybne, nepresne, chybaju v nich vyznamne orientacne body atd. klasicke „papierove“ turisticke mapy su najpresnejsie kedze su uz desiatky rokov vyvyjane a editovnane.

                  0 0
                  • Flegmatik  

                    Já ale nemluvím o mapách do Garminu (ty se mi taky nelíbí, graficky nic moc), já mluvím taky o elektronických rastrových mapách a to takových, jaké máš běžně možnost vidět na svém PC, zmiňoval jsem cykloatlas (klikni a zoomuj podle potřeby – přesně tak bys to viděl v telefonu se svou pozicí). Jsou to stejné mapy, jako papírové SHOCart a možná při přiblížení i s větší podrobností (teď to nechci srovnávat, zda to tak je nebo ne).

                    0 0
                  • Flegmatik  

                    Nebo tady , tam to třeba srovnej s realitou, tam to určitě znáš.

                    0 0
                  • MaPa  

                    Zkus si stáhnout Mobile Atlas Creator, je to zdarma utilita. Možná ti ušetří hodně práce. Vlivem prosazování tvého osobního názoru začínáš v diskuzích míjet myšlenky ostatních.

                    0 0
                    • ememem  

                      dik, uz radsej nic nehovorim.

                      inak ked som si precital hed zaciatok toho linku

                      Additionally individual maps can be exported as one large PNG image with calibration MAP file for OziExplorer. As source for an offline atlas Mobile Atlas Creator can use a large number of different online maps such as OpenStreetMap, Google Maps, Microsoft/Bing Maps, Yahoo Maps and many more online map providers.

                      tak velmi neviem co je rozdiel oproti tomu co som pisal ale asi je to aj tak jedno.

                      0 0
        • MaPa  

          Je to jediný program kde si můžeš vytvořit vlastní zobrazovací prostředí (rozložení panelů, tlačítek,…) se všema výhodama co z toho plynou.

          Spolu se „stolní PC“ verzí a 3D nadstavbou je to nejucelenější řešení.

          0 0
          • Tomcat  

            TrekBuddy také podporuje skinny a Oruxmaps maji možnost konfigurace GUI již také.

            0 0
            • MaPa  

              Skinovatelnost TB je někde úplně jinde. Orux se blíží, ale v případě OZiho se nebavíme jen o seskupování příkazů do lišt lišt na okno, bavíme se o počtu zobrazovaných stran, rozložení map, grafů, údajů, funkčních talčítek, atd. Stále ještě je OziScreenDesigner nepřekonatelný doplněk. Ale jo, je potřeba věnovat něco času abys tohle využil, rozhodně to není ve stylu stáhnu a jedu (a občas zanadávám že bych si to představoval jinak).

              0 0
        • pepino  

          Kde si tam stahnu mapy?

          0 0
    • Pijer  

      Nemáte někdo z majitelů srovnání výdrže baterky u Desire a u HTC Diamond? Zvažuji přechod na Desire, ale ta výdrž mi dělá starost :-(

      0 0
      • Gorgov  

        Srovnání nemám, ale Desire mi vydrží den a ani s nim nemusim nic dělat. Je to podle mě výrazně slabá stránka toho telefonu…kromě jiných :) Určitě bych si ho znovu nepořídil, ale vím, že jsem jeden z mála, co není spokojen.

        0 0
      • Mastr  

        No já mám Desire taky a při normálním provozu telefonování vydrží klidně i 4 dny. Pokud máš ale zapnutou WiFi, GPS, Mobilní sítě popřípadě hraješ hry, tak ti žádný smart telefon nevydrží dýl jak půl dne :-)

        0 0
    • VLAN  

      Desire jsem měl, pře přechodem na iPhone 4. Na Android všeobecně se velmi snadno instalují aplikace třetí strany, např. stažené navigace. K ničemu nikoho nenabádám, ale není špatné si ji nejdřív vyzkoušet a pak podpořit autora ;)

      Když jsem viděl některé navigace naživo, tak jsem byl rád, že jsme si je nekoupil. Např Sygic mi přijde cenově hodně přemrštěná, rozhodně špatná není ale ta cena z ní dělá víc, než je.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.