• Jarda-nelac

    Ahoj asi to sem nepatří, ale 15.9. v 16:45 v Nelahozevsi tento pan srazil moji ženu, která jela též na kole. Pan ji nedal přednost, s tím, ze prý to neubrzdil. To se stát muže, ale žena skončila na tom místě se zraněním, které nakonec skončilo operaci. A pan okamžitě hrdinně bez omluvy ujel a nechal ji tam svému osudu. Samozřejmě nahlaseno na policii vyšetřováno jako dopravní nehoda. Bohužel pan je neznámý. Podařilo se mě najít kameru která ho zachytila. Kdyby někdo poznal byl bych vděčný.

    2 0
    • xtonda  

      A máš svolení tohle zveřejňovat? Tohle IMO může jen policie. Byl případ kdy vykradený obchod zveřejnil fotku z jejich kamery uvnitř a dostali flastr.

      6 9

        MTBIKER doporučuje

        Trezeta Argo WP boty, Dark brown Skladem > 2 páry

        Akce Trezeta Argo WP boty, Dark brown

        od 1 779 Kč -29% MOC 3 199 Kč

      • roman 3D  

        Snad se najde, souhlasím se zveřejněním takového z…a

        3 1
      • Prazak0  

        Kdo by měl dávat svolení? Policie taky zveřejňuje, někdy i jméno u dětí, které se hladají. Když se dítě najde, tak rázem se jeho jméno zveřejnit nesmí.

        Tady platí GDPR, součástí je, že se nesmí zveřejnit na internetu fotka, z které jde osobu identifikovat. Evidentně u policejního pátrání to nevadí. U soudu se běžně fotí, když tam jde někdo a nebo už pak je odsouzen, tak ho novináři vyfotí, známe ty fotky, kde si dotyčný zakrývá obličej třeba nějakou příruční taškou ap.

        Tady, dle mého názoru z té fotky nejde bezpečně osobu poznat. Jde přibližně poznat, statná postava, určitá výška, hmotnost. Ale fotka obličeje, z té nepoznám skoro nic. Že je vousatý, tak stačí se oholit, ale k indentifikaci to je málo, leda k odhadu věku. Pak taky, když není žalobce, není soudce. Policie nebude vyšetřovat, že někdo zveřejní jeho foto, protože o tom neví a nemá hlášení, kdy by si na fotku stěžoval. Aby si stěžoval, tak by musel na služebnu přijít, u trestního oznámení dát své jméno a říci, že mu vadí, že někdo zveřejnil jeho fotku. Což asi neudělá.

        Stěžovat by si mohl leda po dopadení, že jeho foto bylo zveřejněno. Ale to není fotka, z které jde poznat osoba, na hlavě helma, oči zakryté neprůhlednými sportovními brýlemi, vidět jen kus obličeje s nízkým rozlišením foceno za pohybu.

        Problém tu zkrátka není, že se fotka nesmí, ale že z té fotky se nenajde. A i kdyby se našel, tak fotka bude sotva jako důkaz, leda jako pomocný důkaz, s dalšími věcmi.

        Přiznám se, že kdyby mě někdo v rychlosti srazil, já ho uvidím zezadu, možná krátce jak se na mě podívá a pojede dál, tak ho nejspíš nebudu schopen identifikovat. Možná hned po činu, ale za 2 týdny fakt ne, nepamatuji si tváře tak dlouho. A to foto mi přijde neprůkazné. Navíc to nedokazuje čin, jen že tam tato osoba jela. On může říci, byl jsem to já, jel jsem tamtudy, nikoho jsem nesrazil, byl to někdo jiný.

        1 1
        • Jarda-nelac  

          Ahoj, tam byla ještě u toho svědkyně

          1 0
          • Prazak0  

            Ahoj, tak to je dobře. Když je někdo v šoku, tak si zapamatuje obličej a vůbec cizího člověka hůř, kdo je jako svědek, tak si pamatuje lépe. A hlavně, svědectví dvou lidí znamená daleko víc.

            0 0
    • MrtweyUbrus  

      Tu fotku smaž, můžeš z toho mít velkej problém.

      3 2
      • JachymP  

        Proč problém? Má vykostičkovanej obličej.

        1 2
      • Prazak0  

        Už jsem popsal výše, problém asi ne, leda že dle fotky nikoho nenajdou a kdyby, tak nic nedokážou. Fotka nekvalitní, zakrytí obličeje, nízké rozlišení. Není to fotka, jak někoho sráží, ale jak jede na kole, což není trestné.

        Možná by šlo jinak formulovat, hledám člověka, který je podezdřelý a nebo který byl svědkem ap. A u svého profilu zde neuvádět plné jméno, kdyby náhodou.

        0 2
        • AussigBiker  

          Zalezi, cemu ty rikas problem. Za me ano, muze mit problem.

          Zveřejnění fotografie zloděje na sociálních sítích se může prodražit

          Je to spatne, ale je to tak.

          2 2
          • Prazak0  

            Tad doufejme, že to ještě ústavní soud zvrátí. Ale na internet jako takový bych stejně takovou fotku dal. Nepsal bych k ní svojí jméno, tj. žádný fb profil, ale jinou platformu zveřejnění. Jde dohledat, z kterého počítače to bylo, jenže si nejsem jist, že něco, co má pokutu cca 5 tisíc stojí za takové pátrání, to je poměrně pracné. Ale pro jistotu bych to vložil anonymně, přes nějakou VPN nebo z veřejného internetu, někde se připojit z obchodního centra ap.

            Pak nechápu, proč tu fotku nezveřejnila policie. To foto tu je. Pak by bylo možné tu fotku zveřejnit taky, prostě jen oznámení veřejně dostupných dat.

            Ale z principu bych i radši zaplatil nějakou pokutu, ale toho šmejda chytit. Předpokládám, že jeho postih by byl někde jinde, sražení, to je možná za pár tisíc pokuty, ale ujet a neposkytnout pomoc, to bude asi trestný čin. Jiný problém je dokazovat to sražení, je-li tam další svědek, je vysoká šance. Soud mu může i uvěřit, že to nezavinil nebo neví, kdo to opravdu zavinil, ale byl účastníkem nehody, u které ujel od zraněné osoby.

            0 0
    • Jarda-nelac  

      Ok nějaký jiný nápad jak pana najít?

      0 0
      • jIrI___  

        To je práce policie, věřím že k tomu mají svoje metody a postupy.

        2 0
        • mais  

          v takových to případech najdou většinou houby – platí, voják se stará voják má

          0 0
    • lazza  

      Taky bych dal bacha na zverejnovani cizich ksichtu bez ohledu na moralni profil majitele i kosticky – svet je cim dal tim vic bizar

      https://tv.idnes.cz/…idnestv_pech

      0 0
      • Kouba_2005  

        no tvl … video se probíralo i tady, co si vzpomínám, a výsledek je teda megahustej. divná doba :-(

        0 1
        • lazza  

          Myslim, ze cyklistu soud osolil – pokuta symbolicka, ale rocni podminka.

          Nacez cyklista zaloval a ted se resi vyse castky, co ma otec ditete zacvakat – prej po zverejneni cyklistu vsichni na ulici poznavali, chteli zbit a veset na lampy :)

          0 0
      • oddie  

        Tam se hlavně divím, že ho ten otec rovnou nesestřelil.

        0 2
    • BikerM  

      Tohle je hrozny! Doufam, ze bude tva zena brzy v poradku!

      Trochu mimo tema…

      Posledni dobou mam pocit, ze na kolech zacina jezdit cim dal vice hovad a nevim jestli se mylim, ale driv mi prislo, ze tomu tak nebyvalo. :(

      5 0
      • jmaselnik  

        Je to tím, že na těch elektrokrámech jezdí rychle i lidi, co vůbec jezdit neumí. Nám takto vletěl u Lipna do protisměru chlap se ženskou vedle sebe v pravotočivé zatáčce. Já to stočil do lesa a nějakým zázrakem ustál, synek to položil, aby do nich nevletěl. Naštěstí stihl dost zpomalit, takže až na pár odřenin se nic nestalo.

        Baba ho objela a jela dál, chlap musel zastavit, jenom se podíval, že se kluk zvedá a aniž by se omluvil, ujel taky. Kdybych ten moment neměl o kluka strach, jedu za nima, pěkně si to s nimi vyříkám a nechám je zaplatit aspoň roztržený kraťasy.

        0 2
        • Prazak0  

          Na elektrokolech by to mělo umožnit jen 25 km/h, co je rychlost, která dá na rovině i ne moc trénovaný. A ten pohon by měl fungovat jen za současného šlapání. Problém je, že ten rychlostní limit asi je vyřazený a stejně tak motor umí jet i bez současného šlapání. Zkrátka místo elektrokola, jak je definováno, tak to je jednoznačně elektrický moped. Na skutečném elektrokole bez nedovolené manipulace je to kolo rychlejší leda do kopce nebo proti větru.

          Skutečná elektrokola by mi na cyklostezkách tolik nevadila, pokud by to bylo pro důchodce, fungovalo by rychlostní omezení a oni by šlapali. Prostě měli by trénink s ulehčením, což je asi účel těch kol. Nebo to někomu muže pomoci vyjet kopec, jinak by musel tlačit.

          Ještě horší jsou vozidla čistě na el. pohon, bez náznaku asistence. Podél Vltavy od veslařského klubu na Smíchově občas jezdí jakýsi fatbike čistě na elektřinu. Nebo tam jezdí hovada – poslíčkové. Tam to ani nemá moc vzhled kola, spíš lehkého motocyklu na elektropohon. TAky tam nemají co dělat elektrické koloběžky. Včera jsem zažil u Vltavy v Troji, bylo jich více, je to nepříjemné a nebezpečné, svítí leckdy zezadu jen dole u země, nahoře zas na hlavě čelovkou.

          0 1
        • BikerM  

          Ano, mas pravdu. Elektrokola jsou peklo. Blbe je, ze si ty elektro ,,cyklisti” nejsou nebezpecni jen pro sebe, ale predevsim pro svoje okoli. Ziju v likalite, ktera je cyklistum dost zaslibena a posledni 4 roky co se rozmnozily elektrokola je to fakt hruza.

          Ale nejsou to jen elektrokola. Jsou to trail biky a podobna kola. Loni me malem trefil kluk na trailbiku, ktery mi vletel do protismeru, musel jsem mu na posledni chvili uhnout do skarpy. Nezastavil, nic, proste odjel.. Bohuzel co tu u nas posledni dobou vidam je hruza. Eckari bez prileb, roztahany ve trech vedle sebe na silnici, atd atd… me je jedno na cem si kdo jezdi, at si delaji co chteji. Ale nesmi svym jednanim ohrozovat lidi okolo sebe. Coz bohuzel xasto delaji, jsou bezohledny, bez respektu..

          Btw. Vcera mi do auta malem vlitla pani na e-kole. Sprazila me pohledem, coze to jako delam na te krizovatce…?!?! :D Musel jsem se smat, stal jsem a daval ji prednost. Ona jen jaksi vjela mimo svuj jizdni pruh o cca vic jak metr a tam prave stalo me auto. Ty lidi ty kola nemaji absolutne pod kontrolou a nemaji ani tuseni jak se na kole v provozu maji chovat. Samozrejme, jsou vyjimky…

          5 1
          • Kouba_2005  

            Slušný bláboly :-D

            3 3
            • ladys  

              Realita…

              0 0
            • BikerM  

              Kdyz mas takovy nazor, tak prijed a skoc ke klukum na horskou sluzbu. ;-) Radi ti reknou co tady resili pred 7 roky pres leto a co resi ted. :) o mistni zachrance ani nemluve. Znam pribeh z letosniho jara, kdy tu eckar trefil duchodkyni na chodniku, vynadal ji.. no a jaksi se mu nepovedlo odjet, protoze byl tak rozbitej, ze to neslo. Coz se bez prilby stava. Nasledne byl jeste agresivni na zachranare, ktere samozrejme on nevolal, ale nekdo prihlizejici. Myslis si, ze tohle jsou blaboly a ze je to normalni? Odpovim sam, neni to normalni! A fakt je, ze driv se to zkratka nedelo tak casto. Mam kamarady u horske a rodinneho prislusnika u zachranky, takze se ke me ty pribehy dostavaji celkem casto.

              0 5
              • Kouba_2005  

                Cítím v tvých příspěvcích proti ekolům velkou zášť.

                0 2
                • BikerM  

                  Vyjadruji se k tomu obecne, jak to vnimam. Jinak s ekolyproblem rozhodne nemam. Desa jezdi na kole celej zivot, ale v 83 mi na silnicce nebo biku uplne nestiha, i kdyz zrovna nejedu zadnou palbu. A prave diky ebiku spolu ted muzeme davat svihy, kdy ja se na kole slusne vyflusu a deda mi celou dobu vklidu stiha. :) To je oroste super! A trebas za tyden jedem s kamarady na kola, kde budou mit ebiky dve holky, ktere svih dokonci s nami a nebudou nasrany. :)

                  A treba ten muj deda na ebiku jezdi, protoze ho maj snad vsici jeho o 20 mladsi kamaradi a on uz by jim na normalnim biku nebo silnicce v kopcich nestihal. A on sam rika, ze pro nej je to ted sice fajn, ale s cyklistikou to nema pranic spolecneho, rad aj rika, ze ekola jsou totalni dehonestaci cyklistiky. :) Jenze on to kolo ma v ruce. Vi jak se v provozu chovat, neni to ten aktualne asi nejbeznejsi ebiker, ktere ja tu nejcasteji potkavam.

                  Takze ne, problem s ebiky nemam, jen zalezi kdo na nich sedi. A bohuzel zatim pozoruji prevazne tu horsi variantu.

                  0 3
                • BikerM  

                  A ja zas citim, ze se ti nelibi cokoliv spatneho se rekne/napise o elektrocyklis­tech. :)

                  0 3
                  • Kouba_2005  

                    Co tě k této myšlence svedlo? Že nějak reaguju na ty tvoje choromyslný výlevy typu :

                    Ano, mas pravdu. Elektrokola jsou peklo. Blbe je, ze si ty elektro ,,cyklisti” nejsou nebezpecni jen pro sebe, ale predevsim pro svoje okoli. Ziju v likalite, ktera je cyklistum dost zaslibena a posledni 4 roky co se rozmnozily elektrokola je to fakt hruza.

                    Já tu žádnou skupinu neobhajuju ani neplísním, vyjadřuju se jen a pouze k tvým zcestným výrokům.

                    1 7
          • roman 3D  

            Co to melete, evidentně paní neporazili e-biker, omýván přirození vlažnou vodou, možná vám to pomůže

            0 1
            • BikerM  

              To se u diskuzi stava, rorsiruji se dal. :) A nekdo tu snad pise o tom, ze pani nekdo trefil na e-kole? Nevsiml jsem si. Takze, kdyz tu radis cosi o omyvani, taky poradim. :) Dukladneji cist.

              0 4
              • Kouba_2005  

                Znam pribeh z letosniho jara, kdy tu eckar trefil duchodkyni na chodniku, vynadal ji..

                Seš sjetej?

                0 0
                • BikerM  

                  Reagoval jsem na to, ze tu nikdo netvrdi, ze zenu zakladajiciho vlakna trefil elektrocyklista. ;)

                  0 2
      • Edwin  

        No dnes jsem šel v Prokopáku a to co tam někteří exoti (cyklisti) předvádí za plnýho provozu, kdy je všude milion chodců, dětí, psů, je fakt na ránu. Nechápu, že může bejt někdo tak dementní.

        1 2
        • Mikikuba  

          Moje zkušenost je přesně opačná. Co dokážou na smíšených stezkách chodci, inlajnisti, pejskaři či nejlépe 3 maminky s kočárky vedle sebe je naprosto neuvěřitelný. A vesměs jsou agresivní po cinknutí aby udělali průjezdní prostor…

          2 2
          • Kouba_2005  

            Přesně. Člověk si to sviští na asfaltce ze sjezdovky a přes celou cestu banda šesti lidí a ještě člověka sepsujou, když za nima na krev brzdí.

            1 1
          • mais  

            Dvě strany jedné mince, na jedné straně lidi, co si neuvědomují, že jsou na smíšené stezce s dalšími skupinami obyvatel a na druhé straně lidé na kole, co si pletou smíšenou stezkou s vyhrazeným uzavřeným prostorem pro závodní použití kol.

            0 0
            • Mikikuba  

              Jedu na bajku max 20tkou…Takže u mě tohle fakt není. Případně skoro zastavím a stejně držkujou…Na silničce jedu striktně na silnici nejsem blázen abych jela po cyklostezce…

              2 0
              • mais  

                Já jezdím jenom na biku a snažím se jezdit tak, abych jezdil jen tam a v časech, kde a kdy se v daných lokalitách, prakticky nikdo nevyskytuje. Třeba minulý pátek byl super – průměr potkaných cyklistů 1ks/25 km

                0 0
                • Kouba_2005  

                  to furt sedíš doma, ne? :-)

                  0 0
                  • mais  

                    Ne:

                    1. jsem pánem části svého pracovního času = využívám ráno, dopoledne či brzké odpoledne
                    2. v údolí bydlím pod lesem, kam se moc lidí nehoní bo nejvyšší kopce v okolí
                    3. na horách bydlím pod lesem, ve kterém se jezdí jednou za rok nějaké enduro závody = nikdo tam moc neleze = pro místní je to takový ráj bez džíňáků
                    1 0
          • Edwin  

            Hele, chodím, jezdím na kole, na motorce, v autě, mám psa i děti, takže ty nepříjemný situace znám ze všech stran. Ono je to jen a pouze o lidech. Jedno v jaký ty skupince zrovna jsi. Jako když grevlista jede odhadem 30 do chumlu lidí s dětma a ještě píská, aby mu uhli, tak pro to fakt nemám omluvu.

            1 0
        • keymaker  

          Jako sorry, ale to co predvadi chodci s detma a psama v Prokopaku je taky na bliti. Nejakej cyklista je jim u zadele a po.ser se… Mam ho za zadkem a jezdim tam zasadne jen po sedme rano, kdyz tam temer nikdo neni.

          1 0
          • Edwin  

            Taky tam jezdím dost často, ale vím kudy jedu a co tam můžu čekat a podle toho se chovam. Tím víc, když je víkend a počasí jako dnes. Navíc nejsem žádnej výkonnostní jezdec. Neříkám, že mě ty lidi neserou. Ale i když mě serou, skoro zastavím, pak je objedu a poděkuju, že mi uhli. Taková škola hrou. Třeba jim to příště docvakne.

            0 1
    • tomcat5  

      Hovad na Elektromotorkách, ale to s cyklistikou nemá nic společného, i když se tu ihned strhne futeř, že to prý to jsou také kola.

      Nejsou, má to motor.

      To co se děje v Krkonoších, to jsem za minulých 30 let neviděl.

      4 1
      • psbiker  

        To má éčko? Já to nevidím.

        0 0
        • hawrda  

          Obecne má pravdu.

          0 0
        • roman 3D  

          Nemá ale on si potřeboval pobrečet jak mu ekolisti vadí:-)))

          3 1
          • hawrda  

            Éckari jsou vesměs necyklisticka pakáž.

            Letos na Šumavě, kde jich bylo nejvic v rámci našeho toulání po republice, mne o tom dokonale přesvědčili.

            Čest výjimkám!

            6 1
      • mais  

        Není to o kolech, ale o lidech, čím větší procento je hovad ve společnosti, tím více je hovad je na kolech – bohužel ještě víc, protože cyklistika je taky tak nějak adrenalinovej sport a hovada mají adrenalin ráda…

        0 0
        • Tomcat  

          Nikoliv.

          Počet hovad byl stejný před vynálezem éček i po. Jenže ty hovada kdyby nebyly éčka tolik lidi neotravují. Protože na klasice na místa kde otravují by se ani nedostali.

          Nejde o to snížit počet hovad , jde o o to aby hovada neprudili. To aby hovada nebyli, je složité.

          0 1
          • mais  

            myslím, že nemáš pravdu, hovada se prostě množí jako důsledek nálady společnosti, kdy řada lidí ztrácí zábrany – obecně se mění model chování společnosti do stavu více urvi co můžeš a bezohlednost je v kurzu.

            To, že hovada jsou víc na kolech je jedinej důsledek evoluce zábavy- zatímco otcové řady dnešních hovad jezdili před 20–30 lety na japonských zalehávačkách, tak dneska frčí enduro a trail biky, tedy synové a i řada otců se přesunuli ze zalehávaček na kola a ideálně e kola – i když často mají oboje. A je to skupina, co se naprosto neobtěžuje nic nedodržovat..

            1 2
            • jmaselnik  

              Žiješ ve smutném světě. Největší problém nejsou hovada, ale neumětelové a to je úplně jiný příběh.

              3 1
              • mais  

                neumětelů je implicitně ve společnosti 30 procent, navíc obvykle jde predikovat jejich výskyt ve větší koncentraci dle dané lokality a času a tomu se stačí vyhnout.

                0 0
            • Tomcat  

              Ale tady se bavíme o tom ,že před komerčním ekolem se ti Přemyslové Oráčové nedojeli podívat ani 10km do vedlejšího města po rovině. Za to teď prudí i na 20km vzdálené hoře.

              Ne předtím neotravovali ani na motorce , ani v autě . Oni se prostě na tech trasách a lokalitách vůbec nevyskytovali.

              Typy osobnosti a obecné IQ jsou vrozené. A dlouhodobě je jich ve společnosti konstantní množství . Na tom selhává spousta těch teorií, jak se společnost posune jen svou psýché k lepšímu. Ne, prostě nejsou lidi a vzdělání je nevytvoří.

              To že někdo je největší macho v hospodě, v montovně, na pracáku, ve vyloučené lokalitě fakt není problém. Aď se tam sežerou navzájem a shnijou.

              3 2
              • mais  

                To sice hezky svádíš na elektrokolo, ale ředa těch bordelmasterů jezdí na kolech, protože je fo freecoolin a trendy taky a můžou o tom dělat videa, což je freecoolin a trendy taky, kdyby se znovu staly freecoolin a trendy taky zalehávačky, tak se budou znova omotávat kolem patníků, jak v devadesátkách. Kola jsou teď moda, elektrokola s parametry terénní motorky zvlášť, tak hovada na nich lítají… ono taky jsou totiž pro složky ala policie, ochrana přírody atd hůře polapitelní než na motorce/ čtyřkolce..

                1 4
    • Jirra  

      Asi bude pravda, že můžeš mít se zveřejněním fotky nějaký problém, ale jestli je to opravdu jak píšeš, tak jestli dostaneš pokutu, napiš to sem a já Ti na ní rád přispěji. Možná nejen já.

      Mě tahle „ochrana“ pachatelů docela sere viz ten případ s videm výše.

      4 1
      • Prazak0  

        Ať si tam z profilu dá pryč odkaz s jménem a možná změnit i emailovou adresu. Zas policie nebude hledat po internetu, kdo to byl. To jde kvůli počítačové kriminalitě typu dětské porno, různý prodej drog, terorismus, kdy to domlouvají přes sociální sítě. Ale hledat IP a dle toho majitele, za to to nestojí.

        Ale dle gdpr jde myslím o to, že se nesmí zveřejnit obličej, aby ten člověk byl identifikovatelný. Tady je fotka, kde je to dosti sporné. Brýle, helma, neurčitá vousatá postava, po z obličeje tam moc vidět není.

        Nechal bych to být, kdyby začlo být vyšetřování, tak pak bych to prostě smazal, když by pachatel byl identifikovaný. To snad jde domluvit, vlákno zde smazat? Případně i smazat profil, který nedodržel pravidla gdpr. Pochopitelně obojí míněno, kdyby byly problémy, lump by se našel a foto by už bylo k ničemu.

        Tohle platí vůbec, policejní fotka, jak gauneři skáčou po policejním autě. Jenže ty snímky z průmyslových kamer, ty jsou dost neprůkazné. Proti tomu i hodně nepovodené fotky z mobilu jsou jasné průkazné.

        0 1
        • jIrI___  

          Možná se budeš divit, ale před mnoha lety jsem měl telefonát od PČR a následně předvolání na přestupky kvůli jednomu, z mého pohledu žertovnému, příspěvku na B-F. Kontaktní údaje jsem samozřejmě zveřejněné neměl, ale dle všeho je pro PČR to nejmenší si je dohledat.

          0 0
          • Prazak0  

            Tak pčr má právo požadovat po provozovateli serveru poskytnutí údajů a součinnost. Myslím, že sama si nezjistí, jaké neveřejné údaje tu jsou, např. registrační emailovou adresu nebo záznam o ip adrese, z které se to registrovalo. Hledat to přes poskytovatele internetu, tam by museli prcházet obrovské kvantum dat, to by asi nedělali. Navíc nevím, jak dozadu ten provider uchovává data. On tam bude mít navšívené adresy, ale asi už ne obsah komunikace. Chtít něco hledat na internetu může být velmi pracné. Policie by spíš šla snadnou cestou. Oni nemají moc expertů na kybernetickou kriminalitu, ti jsou velmi drazí. Spíš by poslali dotaz na email, kdo ten profil založil, z profilu si zjistili, co je veřejně dostupné. Já bych je nenechával v datech uživatelů šmejdit, na to právo nemají, chtěl bych na to souhlas státního zástupce.

            Nebo jinak, oni tu fakticky moc nepátrají, když ani sami nezveřejnili tu fotku, hází na to bobek. Přijde mi divné, že by složitě pátrali po internetu, to není tak jednoduché. Jednoduché je pohrozit provozovateli serveru, vyžádat si data a to je tak vše. Když jim admin data nedá, nebo neúplná, nic moc s tím neudělají. Já jako admin bych při žádosti pčr ten profil smazal i toto vlákno, že to porušovalo pravidla a neumím to nikde najít. S tím by moc neudělali, po adminovi nemůžou chtít, aby tam nechával závadné příspěvky nebo je archivoval.

            0 1
          • oberleutnant Weiss  

            Bylo tady jedno takové pohnuté období, kdy kvůli jednomu dnes již „smazanému účtu“ bylo podávat vysvětlení několik zdejších dnes už rovněž „smazaných účtů“ (a tuším že i někteří dosud aktivní uživatelé fóra). Mou maličkostí se kvůli strašlivě podvratným aktivitám na B-F (zejména kvůli založení vláken Sodoma-Gomora letní + zimní, jakkoli to může znít směšně) zabývali díky anonymnímu udání na GIBS a poté na vnitřní kontrole. Čili tak nějak též vím o čem píšeš… … …

            0 0
            • mirorek2  

              si děláš kozy s to S-G , to snad ani není možné

              ale jako zas jestli soudruzi v gibsu nemají do čeho v létě pychnuť

              0 0
              • oberleutnant Weiss  

                No jo, no – dle toho anonyma jsem prý zakládal vlákna primárně určená k dehonestaci menšin, zejména LGBTQ. Naštěstí v tomhle případě vyhrál zdravý rozum a já holt pro jistotu přestal vytvářet další zdejší odkladiště prapodivností z internetu i odjinud a přenechal to jiným… … …:-)

                0 0
    • mais  

      Doufám, že pán bude třeba i této fotce nalezen, usvědčen a jeho trestný čin ujetí od zavinění nehody se zraněním bez pomoci správně zákonně ohodnocen.

      Ohledně zveřejnění, můj názor je, že zákon, který kryje pachatele zločinu, je špatný a je třeba jej změnit

      7 0
    • Ukrutony  

      Klasika, řeší se tady jedno hovado na kole a místní „galerka“ tady začne zase plácat něco o zhoubě ve formě elektrokol. Kašpaři

      Přeji hovadu, aby bylo nalezeno a potrestáno, nicméně hledání to bude těžké…

      2 0
      • psbiker  

        Fotka je sice špatná, ale kolo vypadá, že má v zadním náboji přípomocný motor. Možná by někdo mohl třeba napomoci i s typem kola?

        0 2

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.