Horské/crossové kolo pro ženu?

19 nepřečtených
  • Betka

    Ahoj, sháním pro sebe kolo. V současnosti mám už takovou starou „herku“ neznámé značky, kterou jsem zdědila po sourozencích a nastal čas na výměnu…

    Údaje o mně: 168 cm, 63 kg, 25 let – ale ráda bych, aby mi kolo vydrželo nějaký ten rok, tak se to kromě výšky třeba bude měnit:)

    V plánu mám jezdit aspoň dvakrát týdně – cca 20–30 km (výjimečně nějaký delší výlet). Ze 60% asfalt (silnice a cyklostezky), zbytek polňačky + někdy třeba lesní cesta (kamenitá, zpevněná… žádné rozbahněné, atd). V okolí je to samý kopec, takže určitě spíš lehčí převody, nejlehčí aspoň 24–32 zubů.

    Finančně 10000 Kč – 13000Kč (to je fakt strop), není to žádná sláva, ale bohužel… Koukala jsem na tyto kola:

    http://www.bike-sport-shop.cz/…tos-asl.html

    http://www.bike-sport-shop.cz/…el-disc.html

    http://www.bike-sport-shop.cz/…et-40-v.html

    Které z nich byste mi doporučili? Případně nějaké jiné v podobné cenové relaci? Idálně z uvedeného obchodu, abych si ho mohla koupit osobně… Netrvám nutně na dámském rámu, i když se mi tak nějak vzhledově líbí víc :)

    Díky

    0 0
    • Erknold  

      Blbé je, že právě na polňačkách poznáš, jakou máš přední vidlici, jestli odpruženou, nebo rádoby odpruženou. V lese přes kořen je jasné, to prostě drncá vždy, ale na polňačce dokáže dobrá vidlice udělat příjemnou jízdu a mizerná, to znáš ze stávajícího kola.

      A právě ani jednou z těch kol nemá slušnou vidlici. Zkratka ML znamená mechanický zámek vidlice, což jsou úplně ty nejlevnější vidlice. Když se podíváš někde na zahrádce na kola s těmato vidlicema, tak podle jejich zašpinění snadno sama poznáš, že brzy zatuhnou a z nějakého zdvihu 100 mm je využitelných ani ne půlka.

      Ale jak z toho ven, když procházíš různé krámy, tak zjistíš, že všechny kola jsou bajvočko stejné a pomalu nejsnažší je si vybrat podle vzhledu.

      Nedávno tu lidi kupovali kola z Mallu, jelikož tam byl slušný výprodej.

      Pak je tu ještě cesta individuální stavby, kterou také lidi dost často volí, jelikož poměr cena/výkon je lepší než u kol z kameňáků.

      Já ti tedy z toho krámu ani jedno do nějakých 15k nedoporučím jako svůj tip. Určitě ti v krámu budou tvrdit, jak jsou ty kola super a jak bude vše v cajku fungovat, ale já tomu moc nevěřím. No a můj oblíbený typ zakázkové stavby je pro Tebe asi nepoužitelný, jelikož nejbližší stavitel je Maajkee z Hradce.

      0 0
    • blackpitch  

      Skoda, ze ho podrazili, ale i tak je to za ty peníze obstojný: https://www.mall.cz/…let-flash-29?…

      0 0
    • Betka  

      Díky za reakce…

      • u toho 4EVER CREDIT 2013 se mi úplně nelíbí, že má vepředu nejmenší 26 zubů (radši bych aspoň 24 nebo 22)
      • druhé kolo je mimo můj rozpočet (těch 15000 Kč je už fakt moc)
      • u toho z MALLu se mi zase moc nelíbí vzhledově a navíc jsem četla v recenzích, že přijde rozebrané v krabici, což bych měla trochu strach (přeci jen seřídit vidlici, atd. nedokážu a hned bych musela do servisu)

      Ještě jsem koukala třeba na toto – http://www.bradsky.cz/…-p-9403.html#…

      I když tady je taky nevýhoda, že bych to objednávala po internetu. Radši bych u nás v Chrudimi, abych si mohla třeba kolo i vyzkoušet. Ale trochu se bojím, že mi prodavač může vychválit něco, čeho se chce zbavit… Proto bych měla ráda „předvybráno“ třeba podle doporučení odtud.

      0 0
      • MnemonicJ  

        když budeš objednávat z netu, tak si myslím, že Ti kolo přijde rozebrané vždycky. Jinak v této cenové kategorii asi moc rozdílů nenajdeš, podle mě můžeš vybrat co se Ti bude líbit. Chtěl jsem něco za podobnou cenu pro přítelkyni a zjistil jsem, že skoro nesáhneš vedle, protože výbava je ± stejná. I když mě řekvapilo, že jsme našel v nabídkách i kola nad 10k která měla 6 pastorků, to mi přijde už dost velká bída… No asi se plácnu přes kapsu a koupím jí RB CRR 275 BASE

        0 0
        • scota  

          To je ovšem úplně jiná třída jak provedením tak cenou. Mimochodem má záruka 5 let na rám.

          0 0
          • MnemonicJ  

            jasně, já ho nedoporučuju ke koupi :) Jen jsem napsal, že jsem taky chtěl něco pro přítelkyni a koukal jsem do stejný kategorie (± 13 000) protože na kole dlouho neseděla a nevím jestli jí to bude bavit. Sháněl jsem i bazarovky (moje představa byla Deore a nějaká „rozumná“ vidle) ale zkusil jsem 3 inzeráty, jedno kolo bylo pryč a zbytek se mi ani neozval. No a závěrem, vzhledem k tomu, že bych byl rád, kdyby to tu mojí taky chytlo, tak jí nechci posadit na nějakej vrak (teď má nějaký Joko co dostala kdysi od rodičů, fakt parádní mašina), kterej jí odradí a RBčka se mi fakt líbí :)

            0 0
      • scota  

        Ty dvě kola jsou stejná akorát jedno je odkaz na výrobce s list cenou. 4ever má jako jeden z mála v této cenové kategorii záruku 3 roky. Nevím, co myslíš tím seřídit vidlici.

        0 0
      • Xhao  

        Tak cti poradne… Kolo prijde serizene, jen nahodis pedaly a rychloupinakem pricvaknes predni kolo… Trva to asi 30 vterin i s vyndanim z krabice… Zrovna vcera jsem to tu psal… :-D Jedina nevyhoda kola z eshopu je, ze si ho nevyzkousis…

        Btw. ten Amulet ma super osazeni. Skoda, zes nenapsala driv, meli ho v akci za 10…

        Byt tebou, tak v tento cas uz pockam na vyprodeje… Nekdo tu psal, ze od zari bude mit Sterba –30% a asi nebude sam ;-)

        0 0
        • Betka  

          Brala jsem to podle recenzí na MALLu, kde psali kupující třeba:

          „Bylo třeba seřídit přední vidlici(spešl pumpička),nafou­knout kola(další pumpička),nastavit sedačku(dva klíče)-kdo má vybavení udělá doma,já jsem rozmachánek a tak jedna hvězda dolů“.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Tak pumpičku na kola potřebuješ každopádně, základní klíče je slušnost mít, pumpičku na vidlici je pro kolo se vzduchovou vidlicí také vhodné vlastnit – ale to se dá doladit dvakrát ročně v servisu nebo u kamarádů.

            0 0
          • Xhao  

            Tak to si nove kolo neporizuj.

            Kola stejne musis jednou za cas dofouknout – musis koupit pumpicku. Vzduchovou vidlici si musis nafoukat na svou vahu. Sedlo si musis nastavit na svou sedinku… Vsechno tohle pristlusenstvi musis poridit, pokud nechces jezdit kazdou chvili do servisu…

            0 0
          • scota  

            No super kvalitní imbus klíč s kuličkou značky Bondhus stojí cca 30 Kč a budeš potřebovat 3,4,5 tedy investice za cca 100 Kč. Až budeš montovat skříně z Ikea tak je stejně budeš potřebovat a vydrží ti až do svatby ;-)

            0 0
    • Val  

      Nejvic ti v rozhodovani pomuze, kdyz se na tom kole trochu projedes. Kamena prodejna by te mela/mohla nechat to projet alespon kousek na chodniku pred obchodem a uvidis, ze ti nejaky kolo proste sedne lip nez ty ostatni :)

      0 0
    • Betka  

      Tak nakonec jsem dostala nabídku na postavení kola za 13500Kč. Na tomto rámu http://www.kupkolo.cz/…6530_z96568/ s nástřikem vlastního designu.

      Co na to říkáte? :)

      Model kola – 26"-V-3×9


      Komponent Model

      rám 26"

      vidlice SUNTOUR XCR

      přehazovačka DEORE RDM-591

      přesmykač ACERA

      řetěz HG 53

      kazeta 11.34

      kliky DEORE dutá osa

      osa integr

      řazení DEORE 3X9

      náboje ALIVIO

      v -brzdy SHIMANO

      brzd.páky ALIVIO BLM 421

      mech.kotoučovky ne

      hydr.kotoučovky ne

      kotouče ne

      představec ALU

      řídítka ALU

      hlavové složení semi integr.

      gripy ?

      pedály ALU

      sedlo FORCE

      sedlovka ALU

      objímka ALU

      ráfky 2ks GRAND ROCK 26"

      dráty 72ks NEREZ 288mm

      niple 72ks POZINK 2mm

      velovložky 2ks PLAST 16mm

      pláště 2ks FORCE

      duše 2ks AV 40mm

      rohy ne

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.