Hodinky Garmin - otázka primárně pro triatlonisty

15 nepřečtených
  • frantaklika

    Zdravím dámy a pánové,

    mám na Vás neobvyklou otázku, protože už nevím, kde se zeptat tak, se zeptám mezi cyklisty, převážně triatlonisty, kteří budou znát odpověď na mou otázku. Už třetí den sjíždím recenze na hodinky od Garminu, jsem primárně závodní plavec, kolo je až sekundární, ale jak jsem řekl, určitě zde jsou triatlonisté kteří mi poradí. Takže k věci:

    Rád bych si koupil nové hodinky, protože moje Forerunner 735XT umřely, chtěl jsem pokračovat dál v kategorii FR, ale poslední den stále přemýšlím nad hodinkami Fénix 6, proč? Protože chci, aby hodinky vypadaly také dobře ve společnosti a byly odolné u nás ve firmě. Jenže strašně mě odrazuje váha 80 gramů, takže jsem teď ještě na pochybách, jestli se s touto váhou dá vůbec kvalitně plavat. Takže se mi ještě líbí hodinky FR 935 a FR 745. FR 745 jsou nejnovější, ale přijdou mi na ruce takové divné, takže se moje volba zúžila na Fénix 6 a FR 935, které jsou staré, ale sedí především do mého rozpočtu, oboje se pohybují okolo 10 000,–.

    jaký na to máte názor Vy? Díky moc a omlouvám se, že tento dotaz tentokrát není úplně ke kolům. Snad mě všichni zde pochopí.

    Anketa: Jaké

    6x
    55%
    2x
    18%
    3x
    27%
    0 0
    • plzakj  

      Kup si k FR935 origo kozenej pasek za 2k a vypadaj hned jinak.

      0 0
    • milan.v  

      WAHOO Elemnt Rival jsou primárně pro triatlonisty…

      0 0
    • Espen  

      Na fb ti radí špatně Jožo :-D? Od loňska jsem měl Fénix 5 a teď mám od pátku Fénix 6X PRO a ty jsou naprosto parádní :-). Po pořízení Fénix 5 jsem myslel, že mi 14 upadne ruka, X let jsem hodinky nenosil. Teď jsem byl měsíc kvůli reklamaci bez nich a strašně divný pocit, že mi na ruce něco chybí. Od pátku Fénix 6X a už mi na ruce nic nechybí. A mám dokonce pocit, jak je širší řemínek a jsou větší, že jsou pocitově lehčí.

      0 0
      • frantaklika  

        To rozhodně ne, ale většinou mám na facebooku zkušenost, že se nikdo neozve a nebo mi poradí hodinky za 30 000,– protože jen ty jsou ty správné, proto jsem napsal dotaz i sem, kdyby se mi nikdo na facebooku neozval :D

        Každopádně jsme na tom stejně, nemám teď nic na ruce a je mi z toho divně.

        0 0
    • Charles2k  

      Mně by nejvíc vyhovovaly nové 945 LTE. Jsou menší než 945 – zhruba jako 745, ale mají o dost větší výdrž baterie než 745 a nové senzory.

      Jenže bohužel v ČR je podporována jiná norma LTE pro „internet věcí“ – NB-IoT. Garmin využívá LTE-M, takže v ČR neprodává.

      Já bych klidně funkce LTE oželel, dají se koupit v Německu, u nás jsem na objednávku zahlédl jen u TS Bohemia. Akorát nevím, jaké jsou podporované jazykové verze, předpokládám, že čeština tam asi nebude, což by v principu nemuselo vadit.

      A pak cenově je tedy dost nahoře…

      Kromě 745 jsou menší i Fenix 6s, ale ty se mi nelíbí, úzký pásek.

      Rozhodně bych nebral x let starý model 935.

      1 0
      • frantaklika  

        Nakonec jsem se rozhodl také pro 945, ty 2 000,– navíc oproti 745 jsem připal a věřím, že budu spokojený. Fénix jsou sice hezké, ale když jsem je dal na ruku, tak kromě váhy musím říci, že mi nepřijde nějaký obrovský rozdíl ve vzhledu na první dojem v porovnání s 945, prostě jsem si z nich na prdel nesednul, ale možná to je jen tím, že designově pro mě budou vrcholem vždy

        G-Shock s kterými všechny hodinky porovnávám.

        0 0
    • Charles2k  

      Jinak ti, co hlasují pro 935 si evidentně nepřečetli, že jsi primárně plavec… (já také) A 935 se starým optickým senzorem (obdobně jako 735XT) neumí měřit tep při plavání jinak než s hrudním pásem. A plavat s hrudním pásem v bazénu je pěkný opruz, musí být velmi silně utažený, aby při obrátkách nepadal.

      Co se ti nelíbí na 745, vždyť rozměrově jsou podobné jako 735XT (také mám 735XT)?

      Jinak docela dobře je umí opravovat DV computer Humpolec.

      0 0
      • frantaklika  

        Souhlasím, včera jsem se ještě díval na recenze a ty nové 745 umí měřit i pod vodou, což by se mi opravdu hodilo při trénincích s trenérem, protože, když plavu s ním, tak hodně trénujeme starty a pás mi padá stále z hrudníku, takže ho používám jen na otevřené vodě. Primárně se mi nelíbily, protože nejsou tak robustní, ale nakonec jsem se pro ně rozhodl, je to prostě skvělá volba.

        1 0
        • jmaselnik  

          jenom faktická, tepy pod vodou samozřejmě umí měřit i Fénixy 6, ale asi už jsi rozhodnutý, tak to Ti to nebudu komplikovat :-).

          0 0
        • Espen  

          Být tebou tak hlídám akce. Já ty Fénix 6X PRO s topo mapama bral na Alze za 14 000,–. Akce byla od středy a v pátek ze 70 kusů nebyl žádný.

          0 0
      • Barak  

        Nikde nepíše, že chce měřit tep v bazénu.

        Znám několik lidí, kteří dělají triatlon a jsou primárně plavci. Nikdo z nich si v bazénu tep neměří a považují to za kokotinu, takže ten požadavek z toho jaksi úplně nevyplývá.

        0 0
        • Charles2k  

          Tak kokotina to rozhodně není. Stejnou logikou pak můžeš napsat, že je kokotina si měřit tep při běhu nebo na kole…

          A bez měření tepu např. nevyhodnotí Garmin dobře doby regenerace.

          Pořídil jsem na měření tepu v bazénu ještě Polar OH1 a byl jsem dost překvapen, jak vysoko bývají tepy.

          2 0
    • Venda  

      Fenix 6 a enduro reminek. Hned je tam 20 gramu dole.

      0 1
    • frantaklika  

      Tak bych to chtěl trochu shrnout, nakonec jsem zvolil FR 945, předtím jsem si objednal i ty F6 PRO. Ve všech směrech jsem nadšený z 945, váha, funkce, ovládání a to, že rozhodně na ruce nevypadají nějak (ne)elegantně, k obleku vypadají vcelku slušně. Ve vodě fungují skvěle a myslím, že už nemám potřebu nad Fénixy vůbec přemýšlet. Jediné, co mě mrzí je užší pásek, než mají Fénixy, ale to se bude určitě dát nějak vyřešit. Každopádně díky za rady!

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.