• vrana38

    Cau. Chcem sa spytat, ze ci sa pod „cyklo-dresmi“ ma nosit spodne pradlo, alebo ci to je individualne,hm? :)

    0 0
    • Krys  

      Otázka nie je hlúpa, hlúpy je názov vlákna.

      A pod žiadnym cyklooblečením sa nenosí spodné prádlo. Možno tak v zime nejaké funkčné.

      0 0
    • Fak  

      ani ne tak individualne, jak na hovno :)

      pod dres (myslim jako triko) si klidne funkcni pradlo dej, to je v pohode, ale do cyklokalhot zasadne na ostro. Jak si vezmes trenky tak ta vlozka v podstate ztraci vyznam.

      0 0
    • Daf  

      Pod dresem se bezne vozi funkcni pradlo.

      0 0
    • Medviedok  

      gate bez pradla, pod dres nosim ked je teplo bavlnene tricko (spotene ta chladi a nemas take straty tekutin), ked je chladnejsie tak climatexove.

      0 0
      • gemini  

        …tak tento slogan je marketingová podpásovka pro všechny firmy, který se zabývají vývojem funkčního prádla:-))))

        0 0
      • kolečko  

        „spotene ta chladi“

        Není nad studený hadr na ledvinách :-D

        0 0
      • Splinter  

        už aby skončily prázdniny :o))

        0 0
      • ydaho  

        já to tušil :-)

        0 0
      • lidumil  

        „spotene ta chladi a nemas take straty tekutin“ – takovouhle blbost jsem už dlouho nečetl.

        0 0
        • Medviedok  

          ano? a co, spotene ta to bude hriat? To co som napisal je poznatok ziskany po stovkach hodin stravenych sportovymi aktivitami, nielen na kole. Jasne ze ked sa ochladi tak je nanajvys neprijemne mat na tele bavlnu napitu vlastnym potom, ale pri teplotach nad 25 C najma za slnecneho pocasia to tak robim a osvedcilo sa mi.

          0 0
          • ydaho  

            přesně!! braň svou pravdu! upálit tě za ní nemůžou, protože by sis těsně před tim narval pod dres flanelovou košili a to by tě tak ochladilo, že bys prostě nechytnul…

            ach jo

            0 0
          • lidumil  

            Jasně, že chladí, a k tomu se Ti pot vstřebává zpátky..... Někdy si ty hámoty po sobě přečti. A jakmile se zastavíš, tak i v teplu je to krajně nepříjemný.

            0 0
            • Medviedok  

              pozri sa, ked niekto nie je schopny aplikovat do praxe znalosti fyziky kvapalin zo strednej skoly, tak sa asi tazko s tebou budem o niecom bavit ked to ma mat nejaku logiku. Okrem toho, toto nie je zaver ku ktoremu som prisiel len ja, ale zas respektujem, ze celostrankove inzeraty vyrobcov odevov z umelych vlaken maju svoj dopad na lahko ovplyvnitelnych jedincov co nedokazu tazit zo svojich vlastnych skusenosti… takze kludne rob ako si zvyknuty.

              0 0
              • lidumil  

                Ale jo, když Ti to tak vyhovuje...... Jakákoliv rozumná diskuze s Tebou je pro mě ztráta času. Jen na závěr bych poznamenal, že nějak nechápu, jak propocené triko sníží ztráty tekutin. To nějak s fyzikou kapalin nemá asi moc společného. Zatím tu všude jen plácáš nesmysly, které jsou podle Tebe podložené STOVKAMI hodin sportovních aktivit, argumenty nemáš a jen všechny napadáš a urážíš. Připomínáš mi mého bývalého švagra z Košic, ten taky jen mlátil prázdnou slámu........­.......

                0 0
                • Medviedok  

                  tak len na zaver ti to trochu ozrejmim, ked to neovladas:

                  Jen na závěr bych poznamenal, že nějak nechápu, jak propocené triko sníží ztráty tekutin. Prepotene (bavlnene) tricko nasaje telesny pot (a to viac ako prepotene tricko z tzv. funkcnych materialov), preto ta chladi a mas nizsie straty (telesnych) tekutin, a teda aj ich spotrebu pri ich doplnani pocas sportoveho vykonu.

                  To nějak s fyzikou kapalin nemá asi moc společného. To ma nahodou s fyzikou kvapalin dost spolocneho – ochladzovanie tvojho tela prebieha o.i. aj zmenou skupenstva tvojho potu – odparovanim, ktore je podporovane o.i. aj prudiacim vzduchom. Kedze bavlnene tricko nasaje viac potu, je mnozstvo odparujucej sa kvapaliny vacsie, preto je aj ochladzovaci ucinok vacsi v porovnani s trickom z materialu, ktory nasaje menej potu. Snad to poznas na vlastnej kozi, ze v spotenej bavlne moze byt aj zima, ale ked je teplota okolia dostatocne vysoka, je to prave vhod…

                  Este stale mas dojem, ze to s fyzikou kvapalin nic nema? Aspon ostatni dufam pochopili.

                  0 0
                  • lidumil  

                    Už jsem nechtěl vůbec reagovat, ale na tuhle nehoráznou blbost musím. Organizmus se ochlazuje odpařováním potu. Jeho produkce závisí na teplotě okolního prostředí, na tělesné teplotě a mimojiné taky na fyzické aktivitě. To, jestli se pot odpařuje z bavlněného trika, nebo z funkčního materiálu je venkoncem jedno. Někde si něco přečti o fyziologii člověka a pak tu stel své rozumy. Zatím se tu pořád jen zesměšňuješ. A tímto opravdu končím.

                    0 0
                    • Medviedok  

                      to by bola pravda tak maximalne keby si na kole jezdil nahy, tak sa spamataj ty.

                      0 0
                      • lidumil  

                        No comment, děláš tu ze sebe šaška

                        0 0
                        • Medviedok  

                          radsej robit zo seba saska, nez byt hlupakom ktory sa to trapne snazi skryt a za kazdu cenu zachranit ked sa ukazu jeho vazne medzery v elementarnych znalostiach…

                          0 0
                          • lidumil  

                            Došly argumenty, tak urážky? Ó jak typické :-D

                            0 0
                          • Balvan  

                            Přijde Pepíček za maminkou a říká: „Mami, my se ve škole učili počítat do deseti a já umím už do sta!“ Maminka na to: „To je tím, že jsi Slovák!“ Později: „Maminko, my jsme se ve škole učili abecedu do F a já ji umím až do Z.“ „To je tím, že jsi Slovák!“ Po nějakém čase se Pepíček ptá maminky: „Proč ho mám já o tolik delšího než ostatní chlapci ve třídě. To proto, že jsem Slovák?“ „Ne Pepíčku, to proto, že ti je sedmnáct!“

                            Tohle na tebe Medvidku presne sedi:)

                            Vsichni rozumni Slovaci mi to doufam odpusti, nic proti vam nemam, ale kdyz jsem cetl medvidkovo prispevky, tak jsem si hned na tento vtip vzpomel.

                            0 0
                            • Medviedok  

                              ano mas pravdu, casto mavam tu na BF pocit ze moja slovencina je nevyhodou… :(

                              0 0
                              • Blade  

                                Ani ne tak slovenčina, jako spíš ne/inteligence.. viz třeba ty tvý stránky co máš v profilu..

                                0 0
                                • Medviedok  

                                  co, sak to je super stranka urobena s citom, pochopenim, empatiou a nadsenim pre vec. :D

                                  0 0
                                  • Vhalasta  

                                    TY to dokážeš dělat bez nadšení pro věc? To snad ani nejde. D

                                     
                                    0 0
                            • vrana38  

                              Tak tento vtip slovak urcite nevymyslel :DDD..som sa teraz dobre pobavil…ja sa do toho „vyparovania“ velmi nevyznam.....kazdy ma istym sposobom osobity organizmus a vyhovuje mu nieco ine viac ako druhemu…ale som prekvapeny kolko prispevkov sa na „moj“ topic nazbieralo…esteze to je len virtualne, lebo by sa tu strhla este aj bitka :))).....inac dakujem vsetkym za rady;)

                              0 0
                      • jIrI___  

                        Co ty si za kokota, to svět neviděl :-/. Normálně sprostý nebývám, ale na ty tvoje nesmysly nejde nereagovat. Do termoregulačních schopností organismu motat fyziku kapalin, která se používá v technických oborech a s člověkem toho má pramálo společného, no nevím… A ještě si za těma nesmysly tak tvrdě a nebojácně stát. Každý člověk dělá chyby a myslí si nesmysly, ne jen ty. Ale normální člověk se nechá poučit. Navíc když jsou vlastnosti termoprádla spolehlivě vědecky ověřeny. Ty mi připomínáš ty „vesnické burany“ – bezmozky, myšleno chováním (sám pocházím z vesnice :-) ), kteří prostě mají svůj pravěký názor, neuznávají vědu a nové materiály, atd. a navážejí se do každého, kdo má nějaké vyšší znalosti než oni sami a snaží se jím do vakua v lebce vtlouct nějaké novinky. A oni ne a ne si nechat poradit a pořád si myslí svoje kraviny a nepravdy a navíc mají tu odvahu je rozšiřovat dál. Trošku se nad sebou zamysli, někdy si přečti noviny (ne Blesk, Prásk,…), kup si nějaký odborný časopis (ne Penthouse, Rytmus života,…) a na internetu se podívej i na něco jiného než na B-F a masturbaci ženských. Pak prozříš a přestaneš ***** lidi a plácat nesmysly. Nakonec si zlepšíš reputaci u ostatních lidí a začnou si tě trochu vážit. To za to stojí, ne? ;-)

                        0 0
                        • Medviedok  

                          no ty ma pouc, rozmaznany fafrnok co si tuni byk za maminciny a tatinkovy penizky a cuduje sa ze maju nieco proti nakupu novych xt kotucoviek… ci to nie si ty?

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Ty myslíš, že vylepšuju kolo za jiné peníze než mnou vydělané? To se ale mýlíš. Všechno až na rám (dárek k 18-tinám) je z mojí kapsy. A za rozmaznaného fafrnoka se fakt nepovažuju, na to tu jsou jiní ;-)

                            0 0
                            • Medviedok  

                              „fafrnoka“ – super :D To je podla vzoru „Ruzomberoka“, „Petera“ a „Medviedoka“

                              Inac to je ok ze sa sam nepovazujes za rozmaznaneho trulka, presne ako pises, mas pravdu, su tu na to ini - napriklad ja ta zanho povazujem :DD

                              0 0
                  • voytaa  

                    Ty seš fyzik člověče, to by jeden brečel. jak tu správně říkáš, člověk se ochlazuje ne tím, že se potí, ale hlavně tím, že ten pot se následně odpařuje. Bavlněný tričko však, jak se ty domníváš, nenasaje víc tekutiny(potu), jen jí víc zadržuje v sobě. Jestli stíháš pozorovat, právě tím, že ve funkčním prádle není tolik tekutiny, protože větší část se odpařuje a to tě právě chladí.

                    Když půjdeš hrát třeba tenis, tak tam to může být docela šumák, jenže na kole se občas jezdí i z kopce a tam je právě to, že ti fouká vítr do propocenýho trička, dost nepříjemný. Navíc tu jde taky o to, že málokoho nějak blaží koupat se ve vlastním potu, pro tebe možná ne,ale pro spoustu lidí je to dost eklhaft

                    0 0
                    • lidumil  

                      Já to už vzdal. S ním to asi fakt nemá cenu.

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Souhlas, jen doplním, že u těch sportů jako tenis (teď posuzuju dle squashe, který přes 10 let hraju) se to u bavlny navíc řeší tak, že si vezmu na náročnější zápas těch bavlněných triček několik a po 20 minutách si vezmu suché a tím tu vlastnost nasávání potu bavlny můžu použít jako výhodu. U funčního prádla by ze mě dříve začal kapat pot na podlahu (u toho squashe) než u bavlny.

                      Kdysi když jsem ještě vozil bavlněná trička na kole, tak jsem to v horách musel řešit úplně stejně, pouze to tam byl totální opruz vozit 3 náhradní trička, pořád se převlíkat a pak ty nacucaná trička tahat v batohu sebou. Tohle je ta výhoda u těch sportů na jednom místě, že to není žádný problém mít těch triček více.

                      A něco přímo k tématu: Pod cyklokraťasy samozřejmě nic. Pod teplé čapáky s membránou (s vložkou) vozím funční trenky. To se mi osvědčilo výrazně lépe než kombinace letní cyklokraťasy s vložkou a přes to čapáky bez vložky. Pod dres funční prádlo vždy, to je mnohem lepší než samotný dres. A když už jsou extrémní vedra, tak vozím jen funční prádlo bez dresu. To je také lepší po funční stránce než samotný dres, zvlášť když jsou cyklokraťasy s kšandami a tedy tak je nemám jako spodní vrstvu.

                      0 0
                      • hribik A1  

                        tak ja to s tymi trickami riesim tak, ze na vrchole kopca vacsinou beztak dlhsie postojim (obvykle byva pekny vyhlad, kde to robim tak ci tak) alebo, v opacnom pripade, idem hned dolu bez zastavovania, skor nez sa stihnem spotit celkom (najviac sa vzdy spotim hned po zastaveni, resp. tricko vtedy najviac nasaje ked prestane plapolat ako vlajka), v tychto pripadoch to vacsinou byva zalesneny vrchol kde neni co obdivovat ale ani sa az tolko spotit do kopca. vtedy to neni zas take strasne. nahradne tricko mam naspodku batoha len pre pripad totalneho premoknutia toho hlavneho pri dazdi. ale to len tak aby rec nestala, nie ze by som chcel robit stihacovi advokata

                        0 0
                        • Fak  

                          tak ty to triko mas volne a usycha ti vetrem, ale medvedik ma svuj chladici system vymakany, bavlnene triko musis mit nacpane pod dresem, aby nasalo pot a triko pak chladilo a nemohlo plapolat a schnout :D

                          0 0
                        • MlokCZ  

                          Potím se hodně na těle a o to míň na končetinách, v horách (kde výjezd trval třeba 2–3 hodiny v kuse) jsem mohl ždímat tričko už v půlce kopce (a to skutečně, to není nadsázka, proto k prvnímu převlíkání docházelo ještě většinou dříve než na kopci). Pokud bych ho nevyměnil za suché, tak by už ten den neuschlo na mě vůbec a byl bych celý den v tom nacucaném humusu. Navíc na kopci (v sedle) tam většinou nebývá žádné horko, takže je třeba se přes to tričko ještě něco hodit (a to jak když chceš na kopci chvíli zůstat, tak do sjezdu).

                          V lehce zvlněné nebo rovinaté krajině to samozřejmě bylo mnohem lepší a tady jsem vozíval většinou jen jedno náhradní a sem tam žáné, ale ani tam u mě nehrozilo v některém počasí, že by tričko pohlo někdy zpětně uschnout na mě.

                          Ani s funčním prádlem nebývám vždy zcela suchý, ale tam už se to nedrží přímo na těle a jde to do vyšších vrstev, takže pohoda a v případě, že se třeba na vrcholu zastaví, tak většinou uschnu úplně (případně ve sjezdu jsem suchý za pár minut, maximálně záda pod camelem ty neuschnou někdy zcela). Tedy s funčním prádlem jsem na tom asi jako ty s bavlnou.

                          Na oplátku mám zase výhodu nepotících se rukou a nohou, tedy třeba spocené nohy v tretrách i když jsou vedra u mě téměř nehrozí, na squashi je to super v tom, že se mi nepotí ruka a neklouže raketa v ruce. Tady je u mě hezký extrém, když jsem hrával kromě squashe ještě badminton a hrálo se v chladnější tělocvičně (kolem 14–15st.). Tam jsem byl schopný během půl hodiny propotit na ždímání tričko s krátkým rukávem a současně jsem měl levou ruku (hraju pravou) studenou jak mrtvola a pravou jen teplou zcela nezpocenou. Dokonce jsem pak jeden čas musel dělat takovou úchylárnu, že jsem na levou nosil návlek na kolo.

                          0 0
                    • Medviedok  

                      voytaa nemas pravdu:

                      Bavlněný tričko však, jak se ty domníváš, nenasaje víc tekutiny(potu), jen jí víc zadržuje v sobě. Jestli stíháš pozorovat, právě tím, že ve funkčním prádle není tolik tekutiny, protože větší část se odpařuje a to tě právě chladí.

                      Pretoze okrem toho odparovania hlavny sposob akym ta to tricko chladi je, ze ten pot nasaty v tricku by chladol (a neodparoval sa) lenze ty svojim telom posobis proti tomu ochladzovaniu, svojou pokozkou spomalujes jeho chladnutie.

                      Boze ludia co to nepoznate z vlastnej skusenosti? Ved to je jak to vysvetlovat martanom…

                      0 0
                      • Fak  

                        hele chlape, to ze musis svym teplem pusobit na to chladne propocene bavlnene tricko je pravda, ale je to uplne na hovno, protoze tim telu akorat odebiras energii, kterou bys mohl investovat napr. do lepsiho vykonu :)

                        jak sem psal vyse, kdyz ti vyhovuje jezdit ve spocene bavlne tak prosim (ony ti to prochladle ledviny casem daji najevo samy, ze je to hovadina)  ale prestan tady valit ty svoje nesmysly. A jestli sis nevsiml, tak uz ti to tady rika vic lidi vcem je vyhoda funkcnich tricek, ale ty jsi porad jak slepy a meles svoji pravdu. ..

                        0 0
                        • Medviedok  

                          to ze musis svym teplem pusobit na to chladne propocene bavlnene tricko je pravda, ale je to uplne na hovno, protoze tim telu akorat odebiras energii, kterou bys mohl investovat napr. do lepsiho vykonu Zas hlupost (prepac), to je nadbytocne teplo ktore treba odviest prec zo sustavy a ktore sa neda premenit na otacavy pohyb pedalov :) Nieco ako teplo ktore v spalovacom motore auta musis odviest chladicom do ovzdusia, a nic s tym neurobis. A kedze kvapalina (pot v balvne) chladi lepsie ako vzduch (cize menej potu nasateho materialom  fun­kcneho tricka) tak chladenie je preto lepsie.

                          Vyhody funkcnych triciek poznam, ked je to vhod samozrejme aj velmi rad vyuzivam (su aj ine slasti ako cyklistika a niekde naozaj tych kJ nie je nazvys a je prilisny luxus susit na tele bavlnu, ale to je disciplina daleko mimo toto forum)

                          S tou bavlnou pod dresom to tak robim cca 14. rok a s ladvinami nic nemam (ale nechlascem moc piva to je fakt :)))

                          0 0
                          • Fak  

                            ok no, s tou premenou energie mas nejspis pravdu, ale proste logicky mi to prijde ujete jezdit v mokrem triku. Ale kazdeho vec.

                            0 0
                  • Fak  

                    placas nesmysly. neni pravda cos napsal: Kedze bavlnene tricko nasaje viac potu, je mnozstvo odparujucej sa kvapaliny vacsie, preto je aj ochladzovaci ucinok vacsi – bavlnene i funkcni triko do sebe natahnou obe stejne mnozstvi potu co vypotis, akorat ze bavlvene to nasaje a drzi v sobe, je mokre a mas sice pocit, ze te chladi, ale jinak je to uplne na prd byt cely den v mokrem a prijemne to muze byt akorat tak tobe. Kdyz ti to vyhovuje, tak si tak ty dalsi stovky v terenu uzij, ja mam zas odzkousene funkcni trika a je to mnohem lepsi nez v bavlne :)

                    Funkcni triko natahne do sebe taky pot jako bavlna, ale ma jeste 1 vlastnost a to je ta, ze tu vlhkost,,posouva" dal od tela, urychluje to odparovani a proto i rychleji vyschne.

                    Uz je ti to jasne?

                    0 0
                    • Medviedok  

                      skus po vyjizdce odvazit bavlnene tricko a funkcne a uvidis ci nasaju rovnako toho potu – len tolko.

                      0 0
                      • Fak  

                        a o to prave jde – bavlnene bude vazit vic, protoze ten pot v sobe porad drzi!

                        Funkcni triko bude lehke, protoze je suche, nebot ten pot davno odvedlo od tela aby se mohl odparit.

                        Cili repete:  Obe tricka obasorbovala stejne mnozstvi potu (potis se stejne plus minus), akorat ze to bavlnene to v sobe ruzi a to funkcni to davno odparilo.

                        0 0
                        • Fak  

                          ruzi= drží

                          0 0
                        • Medviedok  

                          Ved to – tym ze v sebe drzi pot vytvara podmienky pre to, aby ta ochladzovalo. Co je v urictych podmienkach ziaduce a naopak v urcitych neziaduce.

                          Ale ved sa rozumieme. Ja len ze po tom boome fcneho pradla som dosiel na to ze v letnych teplach je niekedy to mokre tricko pod dresom celkom fajn. O funkcii climatexu merina a spol. zadna… ;)

                          Inac mas super nick.

                          0 0
                          • Fak  

                            nick je vysledkem sve dlouholete evoluce, ale o tom jsem psal uz jinde (v threadu Co znamena vas nick? )

                            0 0
              • pajan  

                Ty voe bavlnu na bike… Nechtěl bych v tom jnacucanym jet 60kou na sjezdu :-l

                0 0
                • hribik A1  

                  60 v pohode, nesmies byt taky fajnovy. ale 80kou som uz siel radsej v tlstej ciernej zimnej bunde ™. ono bolo vtedy totiz trochu menej stupnov :-D :-D

                  0 0
      • Blade  

        ..okurková v plným proudu :-D

        0 0
      • Lance  

        si mi vzal vsechna slova........­.......... ale uz popadam dech, tak a ted ty: nadechni se a napis to jeste raz, bo takoveho TROUBU jsem tu snad jeste nezazil

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Ty vole, to jsou hlody. :D Nemůžu … xD To už stojí za to, když už i Lance musel přispět … :D

        0 0
      • zichis  

        Bavlněné tričko pod dres – to musím zkusit. Protože se ale trošku obávám toho co se stane, pokusy zahájím s trenkami a v obráceném pořadí :o)

        0 0
    • Rakosnik  

      Ovšem pak ten dres poněkud ztrácí na významu.

      0 0
    • gveck  

      Pokud chceš vypadat jako profik, tak samozřejmě na ostro. Nicméně se musim přiznat že když mi zavolá kamarád že je sraz na „základně“ tak si na těch 6km klidně vemu slípky a vím že druhý den si můžu vzít stejné gatě na delší výlet znovu a na ostro (je to fakt lepší), ale jestli máš doma dvacet gatí nebo máš praní jako koníček proč ne… Mimochodem znám pár lidí co by naostro nejeli nikdy nějak se jim to ekluje bo co, ale jsou to cyklisté co i jízda na „základnu“ je pro ně vrcholný výkon:-). Pod vršek vozím neco kvůli zimě, radši mám funkční protože rychleji osychá a já pak nemrznu, ale v nejhorším nepohrdnu ani bavlnou.

      0 0
      • vrana38  

        Hm,nerozumiem celkom…myslis,ze po jednom pouziti uz treba dat "cyklogate"vy­prat?…myslim,ze ak dodrziavam normalne hygienu,ze by to znieslo aj viac ako 1krat…

        0 0
        • Fak  

          zalezi jakou vyjizdku absolvujes, kdyz si das 20 km kde se ani nestihnes zapotit, pak zapadnes do hospy a dalsi den totez tak se da i vic dni. Kdyz si daz 80 km treba a jeste je vedro, tak neni na skodu gate premachnout. Ale u vicedennich akci mimo civilizaci se to neresi a nevidim problem, nejsme fajnovky ne :)

          0 0
          • Biker jak Pes  

            No nevím, já peru kalhoty po každém tréninku. Ne kvůli čistotě, ale kvůli soli, která se dostane do vložky. Přece jenom, zadek mám jenom jeden … :))

            0 0
            • Fak  

              vsak jo, ja taky. Ale kdybych jezdil napr. vyjizdky jen 20 km s nizkym profilem, tak se ani nestihnu poradne zahrat a nepotim se, tzn. 3 takoveto vyjizdky po sobe to prezije.

              Jinak ja to delam tak, ze mam dvoje cyklogate, takze peru a prehazuju a mam vzdy suche ktere muzu vzit na sebe.

              0 0
              • Biker jak Pes  

                To se to jezdí, když má člověk dvoje kraťasy. :D My, co fasujem jedny hadry, máme poručeno a konec … :D

                0 0
                • jIrI___  

                  To jako nesmíte jezdit ani na svoje vlastní (ne týmové) projížďky jezdit ve sponzorských hadrech? To je nějaké čudné, ne?

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Asi jsem to špatně napsal. Musíme jezdit pouze ve sponzorských hadrech, ale ty jsme dostali pouze jedny a už v polovině sezóny se v nich nedá jezdit…

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Fakt? A to jako někdo kontroluje jestli nejedeš někde ve svých? Možná to je blbá otázka, ale já tohle vůbec neznám.

                      0 0
                    • Fak  

                      tak my taky mame z tymu jen jedny cyklokratasy, druhe jsem si poridil sam (De Marchi) a i kdyz vlozka vypada podobne, ty de marchi jsou lepsi :)   hh, bych chtel videt jak kontroluji v cem se jedes projet (pokud zrovna nejde o organizovany trening teamu).  To jako kdyz vyperes a do dalsiho dnes to nestihne uschnout tak jedes v mokrych? :-)

                      0 0
                      • Fak  

                        jeste obych to upresnil – ty prvni jsme taky nenafasovali zdarma a tusim ze bych si mohl koupit klidne troje teamove kratasy :)

                        0 0
        • Krys  

          Ja sa napr. potím ako dostihový kôň. Takže prakticky po každom jazdení ide väčšina cyklohandier na 20 minút do práčky.

          0 0
      • Blade  

        Proč s sebou prosím tě taháš slepice? To je jako zapřáhneš za gumicuk a táhnou tě pak ráno domů z hospody??

        0 0
    • jIrI___  

      Pod cyklokraťasy nevozím nic. Vyjímka je, pokud je venku trochu chladněj – to se jistím spoďárama, aby nářadí nenachládlo :-). Pod dres v létě taky nic nevozím. Jedině v Maďarsku jsem vozil pod dres termotriko s dlouhým rukávem, protože mezi ránem a polednem byl strašný teplotní rozdíl. V poledne jsem vyhrnul rukávy a na večer je zase nasunul. Takže termotriko pod dresem určitě není na překážku, ale já ho prostě v našich podmínkách nevozím.

      0 0
    • nox159  

      Podle mě je to individuální.

      Ja osobně pod cyklo kalhotama vozím vždy trenky ( asi nevypadám jak tady podle vas „profík“ :-D ale neřesím to hlavne že se mi tak na kole jezdí dobře) . Na ostro sem jel jen jednou a jako nic moc. Pod dresem,když je vedro nic a když už zacíná být chladno tak moiru.

      0 0
      • jonti  

        Tak pevne dufam ze mas aspon volne cyklo kratasy, som videl par ludi s elastakmi a pod tym volne trenky a bolo to strasne :)

        0 0
        • jIrI___  

          Na pohodu, taky tak v chladnu jezdím (elasťáky+trenky) :-)). Jen je blbé když čouhají konce trenek z kraťasů :-D.

          0 0
          • Fak  

            :D no huste, to schvalne nekdy tak prijedu na trening ze srandy, se chlapi poserou :D :D

            0 0
            • jIrI___  

              Jenom musíš trenky pod kraťasama pořádně narovnat, jinak to vypadá jako bys měl na stehnech křečové žíly :-D

              0 0
        • nox159  

          Mám normálně elasticke cyklortatasy. A trenýrky něco jako sou tyhle ( takze jde o jiné než si asi myslel ty) žadné problémy s tim nemam zdá se mi to uplne v pohode.

          0 0
          • pajan  

            já jsem třeba vůbec nevěděl že se má jezdit naostro… až jsem se zapojil vic do „bikový“ společnosti a tam jsem se to dozvěděl… takže já teprv asi od začátku května jedim naostro… je pravda že to je masivní rozdíl a že bych jinak nevyjel… teda pokud by byla větší zima tak je klidně nasadim  a budu je rovnat hodinu aby to nebylo vidět… :-D

            0 0
            • nox159  

              Ty tak moc řešis co si o tobě myslí ostatní? Ja teda ne!

              Já „hodnotím“ bikera ne podle toho co má na sobě nebo jaké kolo má, ale podle toho jak jezdí. to si myslím že je podstatnější.

              Jak někdy vidím takové ty „bikery“ co mají kolo za 100K, drahé oblečení ( pod ním třeba na ostro :-D ) a ja jedu někamz mladou a předjíždíme je tak se jim musim smát. Dobré kolo, perfektní oblečení … z tebe bikera neudelá!!! 

               
              0 0
              • hribik A1  

                jo takym sa aj ja smejem…ked ich predbieham na hajtrovici :-)

                0 0
              • kovar  

                tomu se říká závist

                0 0
                • hribik A1  

                  nemam im co zavidet, lebo som spokojny s tym co mam. nemenil by som to s nimi

                  0 0
                  • kovar  

                    povídali, že mu hráli.

                    0 0
                    • hribik A1  

                      no jasne, hlavne ty vies co si ja myslim. dialkova psychoanalyza, co? akurat si tesne vedla :-)

                      0 0
                    • nox159  

                      můžu mít na tebe otazku?  jaké maš kolo a kolik toho nazezdíš?

                      0 0
                      • nox159  

                        najezdíš*      aby si zas neměl blbe kecy ze sem se přehmatl ;-)

                        0 0
                      • hribik A1  

                        je v profile – hajtra. najazdim toho dost, nad 10000 rocne. a radsej mat hajtru ale stale na cestach, nez dobry bajk ale stale doma. takze im nemam co zavidet a v tomto by som si to naozaj nevymenil

                        0 0
                        • hribik A1  

                          teraz pozeram ze to asi nebolo na mna…nj, prave som sa pred chvilou vratil z tych ciest

                          0 0
                          • nox159  

                            ne to nebylo na tebe to sem se ptal kovare ale ten ještě nějak neodpověděl no třeba nejezdí tak nemá co napsat ;-)

                            a ve všem co si napsal z tebou souhlasím. Nemám taky nic moc kolo a jezdím vždy když se to da. Nikdy bych s těma co mají super kolo a nejezdí neměnil a zavidět jim :-D fak není co!!

                            0 0
                            • jIrI___  

                              A že ani nemáš svoje kolo v profilu… Čím to je?

                              0 0
                              • nox159  

                                vis že ani nevím jak ;-) ale jestě sem to ani nezjistoval

                                0 0
                              • nox159  

                                Tak sem ti chtel udělat radost a dat si tam to kolo ale nějak mi to nejde. proste vsecko nahraju jak mam vyplnim… a proste nezobrazi se nic no :(

                                nevíš co tam muže bý za problém?

                                 
                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Netiším, nemáš třeba moc „objemné“ fotky? Já vždycky velikost změním na 1000×666 pixelů a bez problémů.

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    netiším = netuším :-)

                                    0 0
                                    • ufonek  

                                      Jo on je tam limit 1MB na fotku, každopádně když uploaduješ tak je to tam přímo napsáno .. stačí číst.

                                      0 0
                                  • Neddy  

                                    Moc objemné fotky? Tak to by mu tam pouze nešly nahrát, ale z textu vyplývá, že se nepřidá kolo (ani popis) do našich biků.

                                    0 0
                                    • nox159  

                                      no je to přesně tak jak si napsal. Fotku sem uparvil pod 1M a jako nahraju ji. do popisu napisu všecko v poho ale jak dam „uložit“( nebo neco takeho co tam je) tak to nic neudělá :(

                                      0 0
                • kofolka  

                  A nebo se tomu může říkat, že není tak povrchní… Nj to je na každým, jak si to přebere… :o)

                  0 0
                • nox159  

                  Takovým lidem není co závidět. Mít dobré kolo a neumět jezdit (mít skvělou výbavu na lyže a jen tak tak sjet svah,.....) příkladů je hodně. To že má někdo peníze to z něj sportovce nedělá.

                  Nejde o to jaké kolo maš ale jak jezdíš!!!

                  Neříkam že výbava není duležitá, ale z věčiny de o to co má člověk v sobě a ne o to na čem jede!

                  0 0
                  • kovar  

                    tomu se říká závist

                    0 0
                  • ufonek  

                    Souhlasím. Ale tohle bude stejně čistě individuální záležitost a každý si to musí přebrat sám. Z jakýho důvodu má drahou výbavu a přitom je LAMA, nebo naopak zda náhodou se dotyčnému nesměje opravdu tak trošičku ze závisti.

                    Já patřím dalo by se říci právě do té první skupiny, sice mám „jen“ Nerva XC 4.0, ale i tak je to de facto dost drahý kolo. Jelikož jsem se léta pouze povaloval, tohle je moje první MTB a moje fyzička je úplně tragická a o nějaké „technice jízdy“ se u mě nedá ani mluvit,  tak mě předjíždí kde kdo. Dovedu si představit že jsem uřčitě spoustě lidí pro smích, na druhou stranu já si chtěl pouze po chudých studentských letech splnit svůj sen a koupit si pěkný kolo. Možná jsem tak trochu blázen to je fakt, pač nekradu a s mým průměrným platem to byl docela finančně náročnej špás. Ale radost jsem si udělal. ;)

                    Není mi sice příliš příjemné když na mě občas projíždějící bikeři dost blbě koukají, ale to je jen jejich problém. Já si to představoval taky jinak když jsem koncem minulých prázdnin začal uvažovat o nákupu kola. Potom co se mě příbuzenstvo víceméně zbavilo tím že mi dali link na BF ať si nejdříve něco nastuduju, a poté co jsem uvažoval o HTčku okolo 25k a obrátil jsem se s prosbou o pomoc s výběrem na kolegy z práce a pak skoro 10 měsíců snášel nejrůznější naschvály, urážky apod. vše v duchu „my máme kola do 15k a tak ty nesmíš mít nic lepšího ty sfině“, tak už na reakce okolí kašlu.

                    Prostě ať si každý koupí co chce a jezdí na čem chce, pokud někdo nemá na nic lepšího je to jeho „problém“, stejně tak pokud někdo utratí hromadu prachů za něco co nedovede využít. O člověku jako takovém to stejně nic neřekne, pokud je někdo „debil“ tak jím zůstane ať bude jezdit na čemkoliv.

                    0 0
              • kámen úrazu1  

                Proč se jim musíš smát? Houby víš, proč jedou tak jak jedou. Můžou mít za sebou 150 v terénu, můžou být po nemoci, po úraze, můžou jet schválně pomalu v kompenzaci, můžou mít sto dalších důvodů proč zrovna jet pomalu. A rozhodně to neznamená, že neumí jet rychle a nepředjeli by tě s rukou v nose, kdyby chtěli. A divil by ses, může to platit i u něk­terejch pupkatejch strejců.

                0 0
                • nox159  

                  Neříkám že nemůžou jet pomalu z nějakého jiného důvodu než je to že na to prostě nemají. v tom s tebou souhlasím( taky sem měl uraz a taky pomaličku zacínal…).  ale tato diskuze začala s tím že jen „dobrý“ biker jezdí naostro. A s tím já nesouhlasím! podle mě nejde o to v čem jezdíš ani na čem jezdíš ale co je v tobě ;-)

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    A já zas reagovala na tvoje: „Jak někdy vidím takové ty "bikery“ co mají kolo za 100K, drahé oblečení ( pod ním třeba na ostro :-D ) a ja jedu někamz mladou a předjíždíme je tak se jim musim smát." 

                    Podle toho se mně zdá, že si spojuješ pomalou jízdu na drahým kole se špatnou výkonností.  A tím popíráš další svá slova, že hodnotíš bikera podle toho, jak jezdí (taky tvá slova). Ne, ty hodnotíš bikera podle toho, jestli zrovna má chuť a důvod jet rychle. Nemluvě o tom, že to není o rychlosti, výkonnosti, ve schopnosti poprat se s těžkým terénem, ale jen a jen o lásce k ježdění.

                    0 0
                    • lidumil  

                      Myslím si, že je to každýho věc na co má a jaký jsou jeho priority. V jiným vláknu se ropzhoduju mezi Kleinem a Spešlem i když vím, že mi na moje ježdění klidně stačí šunka za 5k. Stejně tak vím, že bych si klidně mohl koupit ceokarbon. Je to o prioritách. Nejezdím nijak závratně rychle, techniku jízdy taky nemám nic moc extra, ale prostě mě to baví a chci si udělat radost. Řada lidí nechápe, proč vyhodíš 20k za rám kola, když skoro za to dneska můžeš letět na 12 dní třeba do KAribiku. Ale jak píšu výš, je to otázka priorit.

                      0 0
                    • nox159  

                      Podle toho se mně zdá, že si spojuješ pomalou jízdu na drahým kole se špatnou výkonností.

                      ne tak to není i pomala jízda na levném kole je spojena z malou výkoností ;-)

                      Přejděme z normální vyjíždky na závod. Tam bys měla jet naplno a snažit se o nej umístění v tom se snad nepletu že?  a přitom vidím borce co mají 10× dražží kolo a dojíždějí daleko za mnou. ( tím myslím že ja jedu např. hodinu a oni dvě) Tomuhle se směju a v tom platí to moje že dobré kolo z tebe bikera neudělá. Chtěl sem tím prostě říct že nezálezí tak na kole jak na jezdci!

                      A jak tu někdo (kovar) říkal že takovým lidem závidím tak tvrdím že jim není co závidet!

                      0 0
                      • miki  

                        Jo tak já mám třeba kolo za 100 a závod jedu ty dvě hodiny ale mě to nevadí protože za prvý mám už na to věk a za druhý už to prostě rychleji nejde.Ale taky plno mladých kluků stejně skončí v cíli až za mnou.Najedu za rok cca 2500–3000km .Jezdím v dresu naostro a jinak si to nedovedu představit, i tělo potřebuje své pohodlí v suchu a teple než bavlněný tričko.

                        0 0
                      • ydaho  

                        to nechápu… ?? takže dobrý a drahý kola si budou kupovat jen ty nejlepší na závodech a zbytek musí povinně jezdit na plečkách, aby ses jim nesmál ? podivná logika.

                        každej se nemusí jet na závody rvát o nejlepší místa a když si jede pomalu na krásným kole, tqak to má to taky něco do sebe a asi mu to tak vyhovuje a o tom to je. Nechápu, co je na tom k smíchu…

                        0 0
                        • nox159  

                          Tahle diskuze začala tím že tady podle vás když člověk nejezdi naostro neni biker. s tím sem nesouhlasil a proto sem řek že nezáleží na tom v čem nebo na čem člověk jezdí ale jak jezdí. To je vše co jsem chtěl říct. že i ten kdo jezdí na dobrém kole a naostro nemusí být dobrý biker. že prachy nejsou vše a  ten kdo jezdí na kole které při svých schopnostech nevyužije ani z desetiny je mi pro smich. ( prostě nepochopím člověka co si kupi fulla za 100k a jezdí na něm jednou tydně 10km po asfaltu. tak jsem to myslel

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Když na to má, tak proč ne? ;-). Já mít prachy tak jezdím třeba na Scalpelu a v záloze mám na silnice Spešla Tarmac. A to toho najezdím poměrně málo, užíval bych si hlavně toho pocitu obdivu ostatních :-))

                            0 0
                            • Medviedok  

                              no lebo toto je totalna ubohost, ale to asi ani nechapes…

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Vysvětli mi, proč je to ubohost. Dej sem nějaké rozumné důvody. Já to asi fakt nechápu, když mám peníze, tak si prostě koupím co chci a co aspoň minimálně využiju.

                                0 0
                                • Medviedok  

                                  no som si myslel ze to asi nepochopis… Rozumne duvody. Nie su na vsetko rozumne duvody, pre nieco treba mat aj takt a cit, vychovu a normalny hodnotovy rebricek. Ak je pre teba snobstvo ok tak potom ani ti nemam co vysvetlovat. Najlepsie je na tom to v tvojom predoslom prispevku „uzivat si pocitu obdivu ostatnich“ – ak si myslis ze si hodny obdivu kvoli tomu na com sedis, tak si laskavo povsimni aj faktu ze sedis aj na zadku s dierou ktory mas zhruba rovnaky ako vsetci my ostatni, tak si nie som isty ci je az tak hodny obdivu…

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Řeknu ti to takhle. Známý je jedním z vlastníků poměrně dost prosperující firmy – má zajištěný stálý finanční příjem. Bydlí v menší vilce, nejezdí ani v BMW, Audi, atd., ale z praktických důvodů má Forda S-Max, takže se nedá říct, že by to byl nějaký rozhazovačný trouba, hodnotový žebříček má sestaven velmi dobře. Obě dcery už má vdané, manželku finančně zajištěnou. On už si teď jen v podstatě užívá blížícího se stáří. Nedávno si po těžkém rozhodování pořídil De Rosu za bezmála 100k. Udělal to proto, že mít kolo téhle značky je jeho odvěký sen Nenajezdí statisíce km ročně, ale prostě ho baví si vyjet na švih s kamarády. Vidíš tady nějaký důvod, proč by si tu De Rosu nemohl koupit? Lidi si mají své sny plnit, někomu se to podaří, někomu bohužel ne.

                                    0 0
                                    • Medviedok  

                                      no len to je nieco dost zasadne ine ako to tebou zmienovane „užíval bych si hlavně toho pocitu obdivu ostatních“ Ked sa bavime o hruskach netreba do toho pliest jablka. Alebo to je len taka taktika? Dost slaby pokus.

                                      0 0
                                    • kankrlicek  

                                      Jo, jo. Není nic horšího, jak splněný sen. :)

                                      0 0
                          • lidumil  

                            Jak píše jIrI . když na to má a udělá mu to radost, proč ne? Každej ať si dělá co chce, klidně ať si koupí Scalpela v karbonu a jezdí na něm třeba 500 m do hospody :-)

                            0 0
                            • hribik A1  

                              sak kupit nech si kupi kazdy co uzna za vhodne – ale nech necaka ze len kvoli tomu ze ma dost penazi (to ma dneska kdekdo, a samotna skutocnost draheho biku bez dalsich informacii o nicom okrem tohto nevypoveda) bude automaticky druhymi obdivovany, a o tom je tu, myslim, rec

                              0 0
                            • nox159  

                              Jasne však nejsem proti jen řikám že se nedá soudit biker podle kola nebo oblecení.

                               

                              no a už džím hubu je to každého věc co si mysli, svuj názor sem už řek;-)

                              0 0
                              • kovar  

                                nedá, ale soudíš.

                                0 0
                                • kofolka  

                                  Proč se tahle diskuze dostala úplně někam jinam? Já myslim, že prostě jenom chtěli říct, že prachy nejsou všechno a jestli jezdí někdo naostro nebo ne tak je to jen a jen jeho věc a nevypovídá to vůbec nic o kvalitách toho člověka nebo chcete-li bikera ani o jeho schopnostech… Se trochu tolerujte lidi, ne? :D

                                  0 0
                          • scret  

                            chjo, mozna az budes starsi, tak to treba jednou pochopis a hlavne nad takovejma vecma se pak uz treba ani nepozastavis:)

                            muzes to videt vsude kolem sebe… napr. fura lidi si kupuje tereni autaky a pritom jezdej jenom ve meste, fura lidi si koupi sportak,ale pak se s nim boji nebo nechteji jezdit rychle atd. atd. ale proste ho chtej a maj prachy, tak proc by nemeli mit pravo si ho koupit??

                            proste tech duvodu proc ma nekdo kolo za 100litru a nejezdi mu to „podle tvych predstav“ muze bejt fakt hafo… zkusim tu nektery napsat:

                            1. treba je to snob, malo jezdi,ale vydelava prachy a chce je ukazat…
                            2. jezdi malo, vydelava hodne, ale chce si splnit svuj sen z dob kdy mu to jeste slapalo..
                            3. proste je to uchyl a prefekcionista a kolo za 100 mu udela radost a uspokoji jeho naroky…

                            ja se napr. pohybuju mezi body 2 a 3:) kdyz jsem na zavodech jednou za uherak, tak mne kolikrat predjizdej „mladata“, kluci kterym je treba 17, maj 5× levnejsi bike a daj me, no a?:)  nikdo se na tom zavode neflaka, jede vetsinou jak muze.. clovek zapasi sam se sebou a samozrejme pak ma tu moznost porovnat se s ostatnima,ale hlavne jde prece si to uzit…

                            to je zas muj nazor…

                             
                            0 0
    • Vhalasta  

      Abych pravdu řek, nevím o žádném nařízení , co se „ma nosit“ na bike. Klidně si nos co chceš, jen si buď vědom jak funguje antibakteriální vložka (viz výše).

      Já sám to nehrotím a přizpůsobím se teplotě a počasí vůbec a délce vyjížďky. třeba od vzdušných trenýrek(nejraděj kostkované) s funkčníma boxerkama a bavlněným trikem v létě (či spíš v horku, kdy snadno při sešupu uschne) po kraťasy a dres když je už chladněji či především hrozí déšť.

      0 0
      • gveck  

        Tak nějak to asi bude, řeším to stejně. Potíž je, že si to nedovedu zdůvodnit správně dle fyziky…

        0 0
    • Lucke  

      pod dres moira, craft:) ale pod kratasy, na antibakterialni vlozku naostro. V zime je to jina, ale pres leto bez. T o mi prijde jak ojedna ze zasad b-f. TA pitoma reba uz upada nastupem sida takze uz jen jezdeni naostro a buzerovani olkyce :)

      0 0
    • Oakey  

      já teda vozim funkční oblečení(tim myslim na horní polovinu těla, v kraťasech samo na ostro;)) pořád, protože mám volnej dres a navíc tě to udržuje víc v suchu. Akorát rozlišuju podle období gramáž prádla.

      0 0
    • Neddy  

      Už jsem najezdil přes 8 tisíc km v obyčejným oblečení (podle počasí). Zatím jsem se neodhodlal jít koupit těsné cyklodresy, ale na příští rok už to mám v plánu, hlavně kvůli vložce do kalhot… prej je to s ní pohodlnější :-P

      0 0
    • kovar  

      Je to individuálne. Stačilo napdsat toto, ne ty tuny sraček , co jsou v tomto theádru.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Vy se možná Medvídkovi smějete, ale v oddíle máme kluka, no, už muže, je mu 18 a ten ještě nedávno vozil pod kraťasy obyčejné trenky. Jsem jednou jel za ním a co nevidím, skrz kraťasy mu průsvitaly krásné bílé trenky s červenýma srdíčkama. Když jsem se mu snažil vysvětlit funkci vložky v kalhotech a funkčního prádla, akorát mě zdupal, že mám sedřený zadek z vložky, proto vozí ty trenky. No a v zimě nejezdil v ničem jiném než v bavlněných věcech.

      P.S. Všechno je to pravda i když to vypadá hodně ne­reálně … :D

      0 0
    • pegas  

      jak tak ctu tak sem netusil ze se Olkyc slovensky rekne Medviedok:-))..holt Olkyc se nam naucil slovensky:-DD

      0 0
    • gamster  

      Zajímal by mě váš názor na spodní funkční oblečení,mám jeden set(dres+ kraťase) a když třeba v létě jezdíme na dovolenou(na týden),tak se mě zdá dost blbý abych jezdli na ostro,protože po 2 dnech budu smrdět jak cap,a tak sem si říkal že by to šlo nahradit nějakýma funkčníma trenkama.

      Jak to řešíte,když jste na vícedeních vyjížďkách(takový ty rady o praní,a koupení dalších kraťas už jsem si vyslechl),nějaký jiný řešení???

      0 0
      • DaSnail  

        řešení:

        1. jedny kraťasy a prať
        2. dvoje kraťasy a prať
        3. sedem funkčných treniek a neprať (kraťasy môžeš nechať doma)
        4. smrdieť
        0 0
        • MlokCZ  

          Zapomněl si na možnost:

          1. větší množství kraťasů a tedy mám na každý den čistý a prát nemusím (když jedem na 14 dní, tak se případně dle potřeby už něco přepere, ale stačí jen třeba jednou za celou akci). Cenově to není ani takový problém, protože kdo má jen jedny nebo dvoje, tak utratí stejně, protože mu o to rychleji odejdou (tedy jediný rozdíl je, že je nutná investice na začátku a ne až průběžně).
          0 0
      • jIrI___  

        Správný chlap smrdí potem a chlastem. Takže neprat a hlavně hodně chlastat :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.