Hledáme třetího do party od 7.6. na Korsiku

16 nepřečtených
  • Pablo

    Nabízíme jedno volné místo, kamarád má nemocný koleno :( Kdy: 7.(8).6.2007 – 17.(18).6.2007 Kam: Korsika na MTB Účastníci: jsme 2 a je nám okolo 30ti (ale vypadáme mladší :)) Čím: autem (kombík), kola na střeše Ubyt: jezdíme vždy na blind, nejspíše nějaký privát/kemp (co se po cestě objeví, privát má přednost) Program: celodenní tůry pohodovým tempem (cílem jsou vždy nějaký kopce, čím vyšší, tím lepší), chceme objet pokud možno většinu ostrova. Ideální pokud jste na trase (jedeme z Jablonce n.N. přes Prahu na jih) Pouze vážní a zodpovědní zájemci, plán trasy se ještě upřesní, budu mít nějaký info od lidí co to už projeli (zároveň pokud by někdo měl užitečný tip/radu ohledně Korsiky, sem s tím)

    Kontakt: pavhor(zavinac)gma­il(tecka)com

    0 0
    • lábus  

      já tam jedu o měsíc později a potřeboval bych vědět jak se tam dá jezdit na MTB. Vy už nějaký trasy znáte? nebo kde se to dá zjistit? všichni totiž říkají, že to na MTB moc není, ale zase někde jsem četl, že to je ráj MTB, tak fakt nevim

      0 0
      • vt  

        Byl sem tam jen pesky, takze nemam uplne prehled. Nicmene sem za 14 dni prakticky na mtb sjizdnou trasu nenarazil. Ovsem na silnici (treba s mtb kolem – obcas spatny asfalt) bych tam jel hned, to je fantazie.

        0 0
        • lábus  

          a dá se pěšky jít normálně třeba na Monte Cinto nebo Paglia Orba?

          0 0
          • vt  

            To je relativni, ale na MC se chodi bezne, zadne hardcore to neni … vetsi problemy nez s narocnosti sem mel obcas s navigaci.

            0 0
      • Pablo  

        Mám známého, který tam už byl (s MTB, tuším že i víckrát) takže u něj plánuju někdy za týden sezení, kdy mě poradí co a jak a předá snad i nějaký materiály. Další kamarád by měl snad taky něco mít a pak trochu pointernetíme, prohledáme různý Vela atd – toho já se nebojím, příroda tam je krásná a určitě bude kam jet a na co koukat. Asi tam bude větší podíl asfaltu než třeba v Beskydech, ale to se nedá nic dělat, rozhodně se budeme snažit vždy dostat někam do kopců, aby se nemyslelo, že chceme objet ostrov po hlavní okolo pobřeží.

        0 0
    • mata1  

      Vezmi si sebou francouzský slovník :-) Já tam byl v létě dva dny a nenašel jsem člověka mluvícího anglicky nebo německy. Ani v TuristInfu.

      0 0
      • Pablo  

        Dík, slovník určitě bude. Loni jsme byli ve Francii a bylo to podobný, anglicky nikdo neuměl a i v infu měli všechno jen ve francouzštině, to ubytovávání byla celkem sranda, protože oni neznaj ani číslovky, psali mám to na kalkulačce :)

        0 0
      • vt  

        Ja teda s moji drevorubeckou anglictinou problem nikde nemel. V kempech, obchodech, informacich … zakladni domluva vsude ok.

        0 0
    • JIRA  

      Na MTB to podle mne není. Tvrdím to na základě marných pokusů v roce 1999. Okruh se nám v podstatě nepodařilo udělat – vždycky někam k salaši a pak stejnou cestou zpátky. Kdyby to šlo tak už tam takhle jezdí i cestovky.

      Domluvit se anglicky nebyl problém u žádného prodavače vína ani recepční v kempu – víc jsme nepotřebovali. :)

      www.bike-forum.cz/…/povidky.htm?…

      Doporučuju lodní lístky koupit už v Praze. Pokud budete mít štěstí (sezóna) tak je tranport auta za 1 EUR a osoba okolo 1500 CZK. Jednou nám odpustili vlek, podruhé kola na střeše. Nespalte se hned na lodi! :)

      0 0
      • Honzas  

        Tak tos měl na prodavače vína docela šťěstí… Vyzkoušel jsem jich několik, a vždycky jsem se nakonec domluvili rukama, nohama, ale rozhodně ne anglicky nebo německy.

        Jinak v kempech docela v pohodě, tam většinou umí.

        Do terénu jsem na kole zabloudil jednou, někdě na severu přes poušt směrem k moři. Musel bych mít mapu, abych řekl přesně kde. Asi by se dalo dojet, ale neměli jsme dost vody a měli jsme hlad, tak jsme se v půlce cesty otočili a jeli zpátky.

        Korsika je úžasná, ještě tam určitě pojedu ;-)

        0 0
    • dada  

      nechci vam kazit naladu ale na MTB to neni…jezdi tam spousta duchodcu silnicaru kterejm uz je asi jedno ze se na ty silnicky nad morem nevejdou dve kola vedle sebe natoz kolo s autem…no a pak tam potkáte zbesilé vypravy čechů, kteří jediní tam jezdí na MTB, zvláštní sortou jsou pak autobusové výpravy, které cestovka vyveze do nejakyho sedla a oni si to pak muzou zdunet dolu…samo po asfaltu…

      0 0
      • JIRA  

        Kde se nevejde auto(/autobus)? :) Objeli jsme celý ostrov s VW Transporter (prodloužený) + vlek na 10 kol a problém byl jen jednou a to v horách s příliš malým poloměrem zatáčky. Podle mne je tedy ideální vzít si MTB ale 1,4 hladký pláště. Pokud člověk hledá ježdění v terému je spousta lepších míst třeba i v Čechách.

        No ale ať tam pojedete kdokoliv, kdykoliv a na čemkoliv kamkoliv, tak si to pěkně užijte! :) Já bych jel hned a rád si to znova projedu i po těch silnicích. :) Ten ostrov je „návykový“.

        Moje nejoblíbenější místo na nocleh www.cryzyy.net/…p1040057.jpg

        0 0
        • dada  

          no ja jen narazel na to ze bych´se v tech zatackach na kole bal-viset sto metru nad morem a kolem mne projet navatej korsičan nebo nedejbože autobus…

          0 0
      • Mamutko  

        My sme tam boli pred rokom s MTB s hladkými plášťami. Išli sme tam kvôli kopcom, ktoré sú fakt super. Napr. Porto-Vecchio -L'Ospedale, Solenzara – Col de Bavella, Porto – Col de Vergio alebo Corte – Col de Vergio a potom 40 km zjazd do Porta. Boli sme tam týždeň a viac sme nestihli. Je treba si uvedomiť, že presuny autom po ostrove sú veľmi, veľmi pomalé. V horách môže byť priemerka 20km/h. O tom že tento ostrov je návykový svedči aj to, že tam 26.5 odchádzame na 2 týždne :-)

        0 0
    • Pablo  

      Díky všem za info, teď už snad můžu definitivně napsat, že nabízený místo je obsazený. Človíček co pojede říkal že jo, ale definitivní slovo to pořád nebylo.. Teď už snad definitivně :)

      Ještě dotaz, neměl by někdo elektronickou mapu (bitmapu) Korsiky v nějaký známý projekci, případně už zaměřenou (v naprosto ideálním případě .ogf2 :)? Sehnal jsem všechno možný, ale Korsika (no vlastně i Francie jako taková) je nějak špatně sehnatelná.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.