• perceptio

    Zdravím. Asi mám blbej dotaz, ale učím se. Měnil jsem vidlici, vše ok. Smontoval jsem ahead hlávko, dotáhl ježka, ale u horní vrchní misky zůstala malá mezírka. Je to dotažené, otáčení jde volně, vakl není.

    Je to takhle ok?

    Jo a věneček s kuličkama nahoře patří tou klecí směrem dolu nebo nahoru? Nebyl jsem si jistej…

    Děkuji.

    0 0
    • novas752  

      Věneček s kuličkama ve vrchnim ložisku patří plechovou obrubou nahoru a ve spodnim ložisku naopak dolu. Pokud v tom neni vakl a vidlice s řídítkama se ve vzduchu otáčí hladce bez odporu, je to správně. Pokud jsou pod tim víčkem ložiska tenké podložky, můžeš zkusit jednu vyndat, zmenší to tu mezeru, ale může začít drhnout to víčko o hlavovou trubku/misku.

      0 0
    • tonik666  

      ti tam tamtudy bordel stejne nepujde, voda tece po krku

      mezera je aby se to mohlo tocit

      0 0
      • perceptio  

        Jo, to zní i logicky, páč by vlastně neseděla styčná plocha kroužku na ložiskách, ale na misce, pokud neplácám kraviny :-)).

        Takhle vypadá ta sestava.

        0 0
    • Speedster1944  

      pokud je to kroužek tak ho máš možná naopak a tím menším průměrem patří směrem dolů, pokud je to podložka tak nevím, zkusil bych to rozebrat a znovu složit, dát si pozor na dosednutí a správné nacvaknutí do ložisek, já onehdá rovnal řídítka po pádu a srovnával vůli v hlávku a také jsem se učil, vznikla mi u plastové podložky velká mezera, pak jsem zjistil že vymezovací křoužek jsem měl obráceně a proto nedosedali ty plochy správně a byla tam větší mezera, ikdyž bez vůle, tak byla, takže bych zkusil proces opakovat a dát si většího majzla pokud to bude správně, tak to má takhle nejspíš být a nic s tím moc neuděláš :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.