hlavko na průmyslech - výhody ?

50 nepřečtených
  • raceman

    Zdarec

    když už čekám na tu svoji novou vidli, která doufám už konečně tento týden dojde, tak si říkám jestli k ní nekoupit ještě nové integrované hlavko

    vybírám mezi ritchey WCS press fit www.kupkolo.cz/…it_2257.html

    a fsa orbit XL II bagbike.cz/?cmd=689

    a tak si říkám, jaké jsou výhody (pokud nějaké jsou :) hlavového na průmyslech oproti klasickému s věnečky?? popřípadě, jaké jiné hlavko do max 1200 kč byste mi doporučili?

    0 0
    • sorak  

      podle me to FSA vypada mnohem lip, takze i kdyz jsem hlasoval „Staci FSA“, tak bych spis preferoval moznost „S*r na prouzky, duhu na kole nechcu… ;-)“ ale vazne – mam podobnej problem, taky nevim, jakej je mezi tim ulozenim rozdil a nejaky koupit potrebuju, ale ciste podle vzhledu mi prijde FSA lepsi…

      0 0
    • Daf  

      Ja byc ti doporucil driv nez cokoliv koupis zjistit si jake ti bude pasovat do ramu ;) Z tech co vybiras je kazde uplne jine a do stejneho ramu je nenarves.

      0 0
    • Daf  

      Jinak co se vyhod tyce. Provoz s prumysly je prakticky bezudrzbovy. Venecky musis cas od casu rozebrat vycistit a doplnit vazelinu. Pokud je tam jednoduche tesneni do venecku se snadno dostane spina.

      0 0
    • orca.1  

      Zjisti přesně co potřebuješ, pak kup Cane Creek:) www.bikesport.cz/zobrazit.php?…

      0 0
      • vlk  

        Cane Creak v žádním případě-tomu se vyhněte velkým obloukem. Mám Cane Creak ZS2-originál ložiska odešly po 200Km zrovna v Jeseníkách-což mi zkazilo zbztek dovolené. Koupil jsem náhradní ložiska a ty mi odešly za dalších 200km-zrovna na závodě Rusavská 50-což mě naštvalo maximálně-jet se zatuhlým řízením je fakt šílenost(navíc pak ty křeče v rukou a ramenou).

        Dal jsem do nich ložiska Ritchey a je po problému. Cane Creak mají šmejdovský ložiska-psalo to tu víc lidí-některým dokonce po půl roce zrezly.Problém je to, že ty Cane Creak ložiska mají jeden úhel 38 a druhý 45-Ritche mají 45 oba úhly-naštěstí jsem to dolní ložisko zkombinoval-tak je to OK.

        CANE CREAK ZS2 NIKDY VÍCE

        0 0
        • orca.1  

          no comment.

          0 0
        • jecnak  

          Tak ti nevim, ale CC mam dve sezony na zavodaku a ani jsem na nej nesahl, funguje bezvadne. Totez ted na silnicce.

          0 0
          • bam  

            Ja si na nej taky nemuzu stezovat. Dal jsem ho kdysi jako nouzovku ze ho pak vymenim a mrcha furt drzi :)

            0 0
          • vlk  

            možná že v těch jiných modelech jsou jiná ložiska-Ty co jsem tam měl já meli mezi kuliškami kvůli rozestupům takový plíšek, který popraskal-ritchey, tam má široké kousky umělé moty-a to je lepší.Jak Budu mít doma foťák, tak sem hodím foto jednoho z těch ložisek.

            0 0
            • jecnak  

              Vim co myslis. Kazdopadne jak pisu, ja s CC nikdy problem nemel, naopak mi prijde lip udelany.

              0 0
        • kafac  

          Mam tu samou zkusenost, mam Cane Creek ZS2 a loziska menim kazdej rok. problem je v tom, ze maji spatne vymysleny utesneni spodniho loziska a dostava se do nej voda. Reseni by bylo koupit ZS6 – to ma nerezovy loziska…

          0 0
        • kudlanka32  

          tys tomu neco zlyho provedl…bud mas krive hlavu, nebo jsti to nedotahnul nebo pretahnul…nemuzou odejit lozista za 200km…zreznout muzou pac moje S2nema tesneni takze kdyz to neopatlas vazelinou tak se tam burdel nakonec dostane.....

          0 0
          • vlk  

            Hlavko mi tam nasazoval servisák od Kořínka a je to zcela rovně. Až sem dám tu fotku, tak pochopíš proč odešly-ony totiž neodečly ty kuličky nebo dráhy-on odešel ten distanční plíšek co drží kuličky od sebe-protože je blbě dělaný-tak se pokřivil-kuličky na něj najely a on se polámal. Jezdím na kole odjakživa.Od 12 let si vše opravuji a seřizuji sám-takže věř mi nebylo ani přetáhnutý ani nedotáhnutý.

            0 0
            • vlk  

              Jinak co jsem vyměnil za Ritchey, tak žádný problém-takže křivostí či špatným seřízením to nebude.

              0 0
            • kudlanka32  

              i kdyby tam byl pisek tak 200km je strasne mala vzdalenost prece...... ale asi mame jiny hlavy neb ja tam mam prumyslovy lozisko…S2 neni ZS2?

              0 0
              • vlk  

                Problém je právě v tomto-viz obr-ty kuličky od sebe drží akorát takovýto plíšek-a když je to namáhaný-tak se ten plíšek sozhne-prostě se ten věneček trochu rozjede-a pka na to začnou ty kuličky tlačit a najížděta poláme se to.

                0 0
                • vlk  

                  Tady je kousek obdobného vymezovacího kroušku ze starých Modus Ložisek-Je to umělá hmota a ten věneček je uzavřen jak nahoře, tak dole-prostě ten se nerozevře-drží prsně svůj tvar-navíc je o dost širší a má tu dírku upravenou na kulatou kuličku-ten prostě nepovolí-sem to z toho skoro nemohl dostat.

                  0 0
                  • vlk  

                    Navíc ty cane creak ložiska, jsou prostě 2 kroužky-mezi tím kuličky-které od sebe drží jen ten plíšek a nahoře i dole je tesnění.viz.

                    0 0
                    • vlk  

                      Teď vozím tato-myslel jsem původně že to jsou ritchey-ale je to něco jiného-Mají ty umelohmotné vymezovací vložky-a tesnění co nejmenší-z té jedné strany je opravdu minimální viz-obr.

                      0 0
                      • vlk  

                        .

                        0 0
                      • kudlanka32  

                        no, to vypada mnohem lip......ono to ma nejaky standardni tvar ze jdou ty loziska takhle prohazovat?

                        0 0
                        • vlk  

                          Vnitřní a vnější průměr je standardizovaný. Liší se jen ve výšce a ve sklonění těch šikmých ploch.

                          Toto má jak tu plochu co vidíš na tomto obrázku, tak tu z druhé strany 45 stupňů-což je u většiny výrobců standard-je to na tom ložisku zboku vždy napsaný. U Cane Creak ZS2 je to vnější sešikmení 45 stupňů a to vnitřní myslím 28 nebo 30.-takovéto se mi od jiného výrobce nepodařilo sehnat. Nicméně místo toho vrchního ložiska mi toto pasuje-to dolní se tím nahradit nedá.

                          V normální prodejně ložisek se nedají s tím sešikmením sehnat-musíš do cykloobchodů a i tak na člověka většinou jen nechápavě čumí.

                          Musím poděkovat Kaňkovskýmu-ten mi asi 3 ložiska sehnal.

                          0 0
                    • kudlanka32  

                      jo tak tohle uz znam.......ale me to drzi…jednou jsem do toho koukal a lozisko bylo takovy viklavy ale kdyz se to stahne, tak se otaci volne a bez vule tak to neresim…

                      0 0
                  • kudlanka32  

                    a co tam dat o kulicku navic na plech se vys.....nalepit ty kulicky do vazeliny a slozit.........a v terenu nerozebirat:

                    0 0
                    • vlk  

                      jj tak jsem to nakonec u jednoho ložiska vyřešil-Když nepoužiji ten vymezovací plíšek, tak se jich tam vleze skoro 2× tolik-tak jsem z těch 2 špatných ložisek vyrobil 1, co je OK.

                      Kuličky má Cane Creak zase nestandartní-2,5mm průměr-většina obdobných ložisek má 3mm. To dolní jsem takhle zkombinovat musel, protože Cane creak má i nestandartní zešikmení na těch ložiskách-jeden úhel je 45 stupňů a druhý myslím okolo 30.

                      takto nestandratní ložisko jsem nesehnal-tak jsem použil to co je na jednom z těch brázků-co má oba úhly 45 stupňů-místo toho horního to naštěstí pasuje a nedělá problémy.Dolní ním nahradit nejde-pak tam mám totiž škvíru mezi těsněním, což by v brodech nebydo moc dobré.

                      0 0
                      • kudlanka32  

                        ja sem mel pres spodni misku O-krouzek, ted tam mam tenky krouzek plastu a hodne vazeliny…s tim prumerem kulicek je to blby pokud nejdou sehnat ale normalne sem to delal u vsech lozisek…akorat netusim ze je tan prumysl takhle odflaklej…dyk u hlavy plati cim kulicek vic tim lip…

                        0 0
                      • vlk  

                        Kruciš omlovám se za ty překlepy-budu si muset pořídit domů stejnou klávesnici jako do práce-takhle se to nedá číst.

                        Jinak bylo to docela nárožné to do sebe zalisovat-když jsem místo vymezovacího plechu použil ty ostatní kuličky. Podařilo se to až na potřetí.Teď už je vše OK bez problému. Je možné, že Cane Creak používá do svých hlavových složení různá ložiska a tak u některých typů nemusí být žádný problém. Ale toto ZS2 se mě teda nazlobilo.

                        0 0
    • Jimmy137  

      Taky pozor na hlavy… je jich nekolik typu… to WCS si sam nenamontujes… lisuje se spodni cast do ramu… Nejdriv si zjisti typ, ktery potrebujes…

      0 0
    • kubad  

      Jestli to máš na to kolo co máš v profilu, tak ten rám je na integrované. To WCS by mělo pasovat, ale to FSA v žádnémm případě pasovat nebude. Nejdřív si zjisti co vlastně za hlavové potřebuješ. Jinak výhoda proti tomu co tam máš(Cane Creek) je v lepším zatěsnění. To co ty tam musíš skládat(věnečky konusy) je zalisováno do jednoho celku a líp utěsněno.Nic víc.

      0 0
    • Vymi  

      a co treba Token, myslim, ze taky maji co nabidnout :-)

      0 0
    • mechanik  

      Jestli máš opravdu IHS tak to FSA na obrázku tam pasovat nebude!!! to je totiž klasika :-)))

      0 0
      • mechanik  

        Sorry teď jsem si všiml že nabízí i IHS,ale v každém případě si proměř to staré ať neuděláš chybu IHS jsou různé :-))

        0 0
    • raceman  

      for all: VÍM, ŽE POTŘEBUJU INTEGROVANÉ ;-). ale bohuzel obr integrovaného FSA jsem nenašel

      0 0
    • raceman  

      a co říkáte na tyhle??

      Syncros Hard Core Inside Headset www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

      FSA Orbit IS-2 www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0
      • Daf  

        Syncros je OK. To FSA je je system IS ktery nebude fungovat, ale to ty urcite vis jen jsi nemohl najit spravny obrazek :)))

        0 0
      • mechanik  

        No a to jsou zrovna dvě úplně jiné IHS a ten Syncros se mi hooodně líbí asi si ho koupím :-))

        0 0
    • MAJX  

      Výhoda prům. lógrů je ta,že na nich jezdím cca 6 sezónu bez jedinýho zásahu a stále funkce 100%. (mám RF) jinak hlavně nekupuj ritchey – ne náhodou vznikla říkanka – kup si ryčí,prachy v p........ no však ty víš kde :x)

      0 0
      • raceman  

        můžeš to rozvést? :-)

        0 0
        • MAJX  

          Co bych ti tak k tomu dodal … prostě kup raděj něco jinýho,je přece tolik skvělejch značek …

          0 0
      • Vymi  

        stale tu nepadla znacka Token… :-) myslim ze jsou lepsi nez ritchey…

        0 0
        • jecnak  

          Kde se prosim daji sehnat?

          0 0
          • Vymi  

            jezdil jsem od zacatku s ritchey ahead za nejakych 450,– docela jsem byl spokojeny ale jen do te doby nez jsem nasel rez na loziskach a tak… kolo pravidelne cistim a servisuji… neni ani mozne ze by se tam mela dostat voda ale bylo tomu tak… mekke a sem tam pazvuky… proto jsem koupil nove… resil jsem znacky a tak.. nakonec jsem si rekl ze zkusim uplne neco jineho nez klasiky co se normalne prodavaji… Token mi prisla jako dobra volba…hodne kvalitni spracovani lozisek i pouzder… velmi dobre propracovane a ne i drahe… takze si myslim ze mam hodne muziky za malo penez… :-)) navic i servisak mi rikal ze jsem udelal dobre! urcite i dalsi komponenty co vyrabeji mohou dobre konkurovat jinym znamim znackam… :-)

            0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.