• Atilla

Ahoj, chtěl bych upgrade z HP Omen i5 1060 max-q na něco novějšího.

/…on-5-15ach6h?…

https://www.czc.cz/…9496/produkt?…

Zrovna teď jsou oba v akci, protože vyšel nový modelový rok. Asus bych asi bral radši, ale nemá numerickou klávesnici, což trochu zamrzí. A u obou mám trochu strach z monitoru i když nejsem nějak extrémně náročný. Nebo má někdo jiný typ za ± podobné peníze? Asi minimum je RTX 3060. Díky

0 0
    • yaris1  

Ahoj, vybírám něco podobné mladému.

1. ASUS TUF Dash F15

https://www.czc.cz/…9649/produkt

• menší a lehčí
      • cena
      • nemá webkameru
      • nemá num klávesnici
      • i7–11370H
      • RAM 8GB
      1. ASUS TUF Gaming A15

https://www.czc.cz/…7927/produkt

• AMD Ryzen 7 5800H
      • RAM 16GB
      • větší a těžší
      • cena (vzhledem k výše uvedenému)
      0 0
        MTBIKER doporučuje
        SPANK Spike platformové pedály, černé Skladem > 2 páry

Akce -19% SPANK Spike platformové pedály, černé

2 349 Kč -19% MOC 3 249 Kč

Craft ADV Essence tričko, navy blue Skladem 2 ks

Akce -28% Craft ADV Essence tričko, navy blue

od 729 Kč -28% MOC 1 259 Kč

Karpos PRALONGIA EVO dámský dres, Cabaret/Ombre Blue Skladem 2 ks

Akce -46% Karpos PRALONGIA EVO dámský dres, Cabaret/Ombre Blue

od 1 259 Kč -46% MOC 2 599 Kč

• Atilla  

Mě se líbí, že ty modely co mám mají 16GB RAM a 3060 na 130W. Jinak to je pěkná cenovka u toho TUF. Ještě přemýšlím jestli nevzít 17"

0 0
        • Breakpain  

jestli si nebereš externí monitor, tak podle mě 17 ;-) …

0 0
          • Atilla  

Nevíš jak to je když koupíš PC bez OS? On je tam nějaký přeinstalovaný a musíš ho aktivovat kódem? Nemá to mechaniku, takže ho tam nějak musím dostat.

0 0
            • mr.garisson  

Když koupíš PC bez OS znamená to, že tam není OS. OS licenci si zakoupíš, nainstaluješ z volně staženého ISO (microsoft má utilitu na vytvoření instalačního iso) přes USB disk. Je důležité nainstalovat edici, na kterou máš licenci. Poté aktivuješ klíčem po prvním přihlášení nebo v průběhu instalace.

1 0
              • Atilla  

Díky. Jasný to mě nedošlo už dlouho jsem virtuální disk nepotřeboval.

0 0
                • mr.garisson  

Hlavně nestahuj nějaký upravený bordel z torrentu apod.

Tady je ms stránka:

https://www.microsoft.com/…ad/windows10

tady ještě dodám odkaz na přímé stažení:

https://go.microsoft.com/fwlink/?…

0 0
                  • Atilla  

Díky, torrent by mě fakt nenapadl. Léta punku už jsou za mnou a vše i hry jenom legál, za ten opruz to stejně nestojí.

0 0
                    • mr.garisson  

Tak občas na google vyběhne nějaká pochybnost, kde si zdarma můžeš stáhnout iso nadílku. :) Torrent byl jen takový příklad. Není samozřejmé, že na prvních místech musí vyhledávač vyhodit zrovna microsoft domény.

Jinak na ebay se dá sehnat licence za cca 6 EUR. No jednu takovou mám a funguje, jedna přestala fungovat pár měsíců nazpět. Otázka, jak je to s legalitou, normálně se to aktivovalo vůči MS serveru bez custom instalačního ISO.

0 0
          • yaris1  

Ono záleží na určení, denně by se mi ta 17ctka tahat nechtěla.

0 0
            • Atilla  

No on je rozdíl v rozměrech mezi tím co mám teď +2 cm na každou stranu a tahám to maximálně autem. I teď mám obrovský zdroj s tlustým kabelem.

0 0
            • Breakpain  

Toš u mě evokuje herní NB něco, co je defakto stolní PC a občas ho přesuneš :-) …

0 0
    • heerer  

Bal bych se chlazeni, tzn bych pohledal jakych teplot dosahuji, co si budem na hrani je lepsi bedna.

0 0
      • Atilla  

Hele to je jasný, ale nejsem žádný ultrapařan a ani nemám místo na to abych měl bednu a navíc si ho občas někam vezmu.

0 0
        • heerer  

… jasny, i tak pohledej diskuze, protoze topit budou a pri spatne udelanem chlazeni t bude 100st za chvilku…

0 0
    • wladeq  

Vis ze ta i sedma je ctyrjadro, mimojine, zejo (aspon teda H)?…a vis ze ta 3060 neni to same, vykonem, co 3060 v desktopu, zejo? A obligatni, vis ze to nejsou herni ntb a za 30 ani zadny nesezenes, zejo? :)…

Jo a…vis ze hra ti tu baterku cucne behem pulhodiny (coz je u hry lusknuti prstu) a vykon bude na baterku nizsi, zejo? :)

proste herni ntb je nesmysl, pokud na tom chces hrat hry, kup desktop, a spir se s tim, ze si to v tech krasnych chvilich mimo domov odpustis ;)

Ale kdyz uz…vzal bych spis 15", sedmnactky jsou o dost drazsi, a ku*evsky obrovske, tezke, neprenosne

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.