• Jenajs1

    Zdravím, má někdo zkušenost s touhle helmou? Mám hlavu 58–59, coz znamena M nebo L a musím se rozhoupat a vymyslet kde vyzkouším, která sedí líp ale spíš jde o to, jestli v tehle cenove kategorii nesezenu neco lepsiho nebo nejakou dostupnejsi helmu? Pac ty Foxky jsou povetsinou hned vyprodane… Dík za info :)

    0 0
    • ms000  

      Přidám svůj pohled na věc. Rozhodoval jsem se mezi speedframe, speedframe pro, uvex Quatro a Quatro integrale. Problém u foxek je opravdu to, že je jich jako šafránu a je velmi těžké nalézt obchod kde by se dala vyzkoušet. Nejdříve jsem byl pro quatro integrale, ale pak jsem trochu víc začal studovat MIPS a zdá se, že to opravdu dává smysl – osobně mne přesvědčily grafy rozdílu rotačních sil působících na mozek při pádu u MIPS a neMIPS helem. Jednoduše mne ti Švédové zvyklali. A protože mě mozek živí, investoval jsem o pár stovek navíc

      Foxku jsem vyzkoušel 2× a nakonec ji vzal hlavně kvůli MIPS a fox samotný myslím píše, že je to jejich nejlepší MTB helma od počátku věků :)

      Mohu jen zmínit výhody, nevýhody oproti Uvexu, který mi vždy parádně seděl.

      Výhody : MIPS na dobře vypadající helme, padne mi fakt dobře – přidávají navíc polstrování na výměnu a paráda je to magnetické zapínání. Je mohutnější a dobře odvětrání. Kšilt lze krásně polohovat.

      Nevýhody – nemá síťku proti hmyzu v otvorech, nemá štelovaci poutka u uši (tohle má dle mne uvex bezkonkurenční) , pouze se dá utáhnout celý pásek pod bradou

      Silně doporučuji vyzkoušet, protože se helma utahuje pocitově výš než zmiňovaný uvex, tj. Obvod hlavy je trochu jiný. Já mám u Uvexu cca 59 a u Foxky myslím o cm více, bral jsem L

      Jestli existuje lepší nevím, ještě jsem se nevysekal tak, abych to byl schopen zhodnotit, bohudík

      Snad ti to aspoň trochu pomůže

      0 0
    • daevid  

      Zdravím.

      Speedframe Pro jsem si poridil taky. Sedela mi ze vsech zkousenych helem nejlip. Obvod hlavy mam stejny, 59, sedela mi vic L. M jeste padla ale citil jsem ze zacina tlacit na spanky, proste rozmer na hrane, bohuzel.

      Kazdopadne doporucuji jedine vyzkouset.

      Sitky chybi, akurat je resim, jinak top helma, nebal bych se ji.

      Jinak jeste stoji za zminku ABUS Montrailer MIPS a nebo Alpine Rootage bez MIPS.

      0 0
    • LisourJr  

      Mám cca 58 a Speedframe Mko sedí suprově, řekl bych že při povolení pásku je tam ještě dost místa. Když jsem zkoušel Lko tak to strašně lítalo. Mám ji z cyklomania.cz

      0 0
    • tonik666  

      Mam Speedframe Pro, vel. M.

      Sedi mi vyborne. Mam kulatou hlavu a vetsina helem mi nesedi, tato padne nejlip z mnoha co jsem zkousel. Predtim jsem mel Giro Xen v M.

      Vyzkouset – Krabcycles, Ski and Bike Radotin.

      0 0
    • Pain  

      Zeptám se tady. Dá se tahle helma vubec jeste sehnat ? Normální verze nebo Pro. Už jsem toho prolezl a nikde nic. Akorát obcas ta Fluo barva ale jinak jsem nic nenašel. Je to novinka a vetsinou vyprodáno. Chci jí koupit, ale asi mam smulu.

      0 0
      • tonik666  

        Razzo má Ska, plus fluo M.

        Barvicky tady https://www.idealo.de/…ategory.html?…

        Pokud víš velikost normálně vem z německa.

        0 0
        • Pain  

          Shanim právě Mko. Na par Německých eshopech kde nakupuju, nejsou. Fluo prave nechci. No budu hledat dál

          0 0
          • tonik666  

            tady mas novou cervenou M

            https://bikemarkt.mtb-news.de/…ro-helm-gr-m

            0 0
            • Pain  

              Tak jsem na helmu dnes narazil v kamenným obchode a kupodivu jich tam meli dost. Zkusil jsem, ale nakonec nekoupil. Nesedí mi. Zkusil jsem M i L. Budu dál jezdit ve svy IXS. Asi to bude tim, že mam spíš oválný obličej nevim :-)) helma mi přišla hodne velka. Taková krabice.

              0 0
      • Edwin  

        Mám Fox flux mips fluo a super. Nejlepší je, že ty fluo barvy bývají za slušnou cenu. Takže jsem ji koupil o dost levnější stejně jako tretry ve stejné barvě. Nejsem žádnej model a ušetřených pár tisíc. Jen mě štve, že v ty helmě není síťka, takze tam semtam zalitne nějaký hmyz. Jinak sedí parádně.

        0 0
    • Nitroglycerin  

      Taky jsem na ní nedávno koukal, nakonec jsem vybral o litr levnější SMITH. To, že nemá síťku proti hmyzu beru jako plus, bo alespoň se můžu za jízdy podrbat na zpocený hlavě a nemusím helmu sundávat. Ale asi cokoliv podobnýho s MIPSem v katagorii 2,5–5k poslouží víceméně stejně

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.