• Mulda

    Dokáže někdo porovnat náročnost dlouhých tras PRIMA CUP Harrachov, Rallye Sudety popřípadě srovnat s Drásalem, Králem Šumavy a obdobných klání v ČR?

    Zvažuji Harrachov a nerad bych se tam utrápil k smrti.

    0 0
    • rdx  

      Harrachov bych dal do baliku k Dolni morave a sudetum. (I kdyz se letos vypousti cerna downhill lajna ve spindlu…)

      Drasal a sumava je takove nenarocne pojezdeni v pekne prirode :)

      0 0
    • wishpull  

      Harrachov je dle mých zkušeností fyzicky o 1–2 stupně těžší než Sudety, technicky to je na stejno, ale nejsou tam žádné záludnosti, kromě jednoho úseku na černý lajně (a ta se prý nejede viz rdx výše) je vše jetelné na oči.

      0 0
    • tom xtr  

      Teď už ten Harrachov vypadá asi trochu jinak po úpravách trasy, jel jsem ten první ročník (tuším 2016) a pamatuju si to jako docela extrém, určitě nejtěžší z těch zmíněných závodů (čas vítěze byl taky skoro 7,5 hod.), technicky cca na úrovni Sudet, akorát o 40 kiláků delší – předem hlášených 130 km v reálu bylo přes 150, na bufetech v druhý půlce došlo žrádlo … taková dobrá „Vénovina“ – akce trochu pro dobrodruhy, ale vzpomínám na to rád

      0 0
    • Tydlii  

      Pro představu moje loňské časy :

      Sudety – 6:40

      Harrachov – 8:00

      Je to slušný peklo navržený k totálnímu odrovnani člověka :D

      Prvních 40km v Čechách tě odrovná fyzicky, převýšením atd…, pak přijde Polsko a dalších cca 30km nekonečných trailů v permanentní flow, po odrovnanejch nohách tak přichází na řadu všechny další svaly, který si dokážeš i nedokážeš představit, že na kole zapojíš. V tomhle stavu se vratis na obcerstvovacku, kde to začalo – das kopec a pak přichází ty pravé Vénoviny. Na 90.km je obcerstvovacka kdesi v nížině v Polsku, na který je velký talíř plný soli a chleby s paštikou. Vědí proč. Následuje nejtěžší kopec závodu – přes 600m výškových, cca 10% průměr, terén. Nahoře stal vloni Véna, myslím ze riskoval život ukázat se tam :)

      Pak už jen přežít do Harrachova.

      Samozřejmě trochu prehanim, byl to super závod a letos se tam moc těším. Chce to ale přijet perfektně připravený a dobře odpočatý. Nepřehnat to ze začátku a nechat si síly do techniky v Polsku. Sudety mi přišly jednodušší, i když v součtu stravis v technice více času .

      0 0
      • wishpull  

        Popsal jsi to celkem přesně, nevím jesli jsi jel předloni, tam byl navíc ještě BP Rrokytnice a pak celý výjezd na Dvoračky, ale tehdy mě to sedlo víc než vloni.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.