• kub3k

    Ahoj,

    chtěl si pořídit ht na občasné ježdění po lese (lehčí traily), prostě kolo co zvládne sportovnější jízdu i delší jízdu na asfaltu. Padlo mi do oka TORRENT 90–29 od Rock Machine. Chtěl bych se zeptat, zda se za tu cenu vyplatí? Nebo jde sehnat/stejné lepší za nižší cenu? Koukal jsem i na celopéra, ale na to moje ježdění by to bylo zbytečné. Ještě se mi líbí Apache Hupahu R1 (https://www.apache-bike.cz/…he-hupahu-r1), ale to asi nejde zatím sehnat. Díky moc za odpovědi.

    Odkaz: https://rockmachinebikes.com/…ilver-silver

    0 0
    • novas752  

      Nevyplatí, za tuhle cenu je aspoň troxhu použitelné kolo do lesa snad jen Qayron Spyro.

      0 0
      • kub3k  

        A důvod prosím? Na rock machine jsem četl vcelku pozitivní recenze + se montují v ČR (takže by snad kvalita neměla být špatná) Na kole jsem 5 let neseděl a info mám jen z netu, takže budu za každou radu rád :)

        0 0
        • novas752  

          Neni to trailové kolo, nemá to teleskopickou sedlovku, má to docela slabé brzdy, nijak zvlášť dobré náboje a xc vidlici se kterou by bylo v terénu docela trápení.

          1 0
          • Radek Broz  

            Ty s nima máš svatou trpělivost.

            2 0
          • Tomas_82  

            Já tedy nevím, co si tazatel představuje pod pojmem trail, ale na ježdění po lese s občasným sjetím prudčí pěšiny teleskopka není potřeba a Raidon na to stačí taky. Navíc píše občasné a chce jezdit i asfalt, takže bych řekl, že shání spíš xc kolo, než trailové…

            1 0
            • novas752  

              Já třeba na trailovém ht nemám vůbec žádný problém na asfaltu jet, na 12km trase jsem na tom o 4 minuty pomalejší než na silničce. Je to zejména o nastavení posedu a o pláštích.

              Teleskopka nezbytně nutná není, ale je to s ní nebe a dudy. Radši bych hardtail s teleskopkou než full bez ní. A na velmi občasnou jízdu v terénu stačí i pevná vidlice když na to přijde, s trailovou vidlicí to opět bude výrazně lepší než s měkčí xc vidlicí s menšim zdvihem. Na asfaltu to jde zamknout, byť sám to vůbec nepoužívám, při dobrém stylu šlapání se to nijak nehoupe.

              0 0
              • Tomas_82  

                Nerozporuju, že že by Spyro byla v tomhle rozpočtu dobrá volba a ani to, že teleskop má přínos v technických sjezdech, ale určitě RM není nepoužitelný, tipnul bych si, že tazatel v takovém terénu stráví maximálně 1% času a to s tím xc kolem bez problémů zvládne.

                0 0
          • TK75  

            Xc vidle = Judy (u levných kol)

            To můžu zapovědne říct, že se o dost líp jezdí s pevnou, než s kroutící se judynou

            0 0
            • esmo  

              Mé 50kg přítelkyni se nekroutí! :D … na cyklostezce…

              0 0
    • Bandicoot  

      Ty nové trail HT jsou fakt k zblití, to se snad nemůže ani nikomu líbit, brr

      0 1
      • Espen  

        Naprosto s tebou souhlasím.

        0 0
        • Bandicoot  

          já jsem zarytej XC hardtailař (a nepotřebovali jsme narovnanější geošku, překoplou vidlu, teleskopku a taky jsme vždy vše sjeli), tohle je jako enduro styl ale nahovno :D

          2 2

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.