• sammy

    Ahoj všem,

    už několik týdnů řeším nákup nového kola. Cenove do tech 18 000, s tim, ze to je fakt strop. Pouziti predevsim do terenu, lehke a snadno ovladatelne, chtel bych ale mit jeste druhou sadu kol s nejakymi „silnicnimi“ pneu.Po dlouhem porovnavani mi z toho vysel GT Avalanche 2.0 2012 (http://www.nejlevnejsi-kola.cz/…-0–2012.html).

    Jeste premyslim, ze si ho nekam zajdu odzkoušet. Jde mi predevsim o nejaky kvalitnejsi ram, vidlici a brzdy (u toho avalanche je i dobra vaha 12,7 kg, nejlepsi co se mi podarilo najit – pokude je spravna).

    Nebranim se ale ne uplne znamym znackam. Zkousel jsem napr. UK kolo Genesis Latitude (ocel) a to byla parada. Zel za 27 000. Genesis se sice da v nejlevnejsi verzi sehnat asi za 16, je to ale bida.

    Hodne jsem to tu procital, ale vsude jsou poznamky typu: ja bych si to nekoupil (konkretne u tech Avalanchu), za ty prachy jsou mnohem lepsi kola. Uz tam ale vetsinou nebyva uvedeno konkretne jaka nebo kdo by ho postavil :)

    Nechci Meridu, Scotta, Ghost, Giant a Specialized (s tim mam v podobne cenove hladine priserny zkusenosti). Osazeni nemusi byt nic extra, ale melo by to byt v zakladu funkcni treba na dva roky nez se usetri neco na upgrade, dejme tomu na 400–500 km/mesic.

    Mate nejake rady?

    Diky.

    Jirka

    0 0
    • Josse  

      Pells, jsou o něco lépe osazený. Sám jezdím 2 kola od Pellsu, kámoš taky jednoho má a spokojenost. Akorát to tady na B-F není oblíbená značka.

      http://pcshop.pells.cz/…_d29010.html

      http://pcshop.pells.cz/…r_c3545.html

      Jestli ti jde teda o 26.

      0 0
    • šlapatko  

      Nechápu vyřazené značky.Kola v cenové relaci budou ± všechny stejné.Záleží jen na tom kdo kolo kompletuje a vypustí z ruk.

      0 0
      • mich.sipek  

        Jo no furt lepší tyto vyřazené značky, než nějakej pells z intersportu a podobná kola ze „supermarketu“. V této cenové kategorii je to všechno podobný. Radši bych si nechal kolo sestavit než kupovat katalogovku. Budeš mít za stejný peníze více muziky.

        0 0
        • sammy  

          No prave, ale vubec nevim kde a od koho? Dela to vubec nekdo za podobne penize? Fakt si nemuzu dovolit vic. Nejede pres to vlak.

          0 0
      • sammy  

        Dovysvetlim, ty značky jsou mi absolutne nesympaticke :) To je jako si koupit auto tohle nebo támhleto, když vnitřnosti jsou de facto identicke, a kola Giant se mi vylozene nelibi. To taky proste taky hraje roli.

        Ale uplne se tomu nebranim, jde spis o to, ze kdyz jsem si je vsechny v te relaci porovnal, vysla mi z toho Avalanche.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.