HAIBIKE GREED SL 2011 - proč nekoupit?

23 nepřečtených
  • Cinki

    Zdravím znalce. Narazil jsem na docela pohledný (pro mne) bajk HAIBIKE GREED SL 2011 (odkaz http://jizdni-kola.online-sport.cz/…eed-sl-2011/, více v katalogu http://www.haibike.de/…65,3090.html). Proč ho ne/koupit za 31 K Kč? Pokud by šlo o to komu a na co ho koupit :-) jsem sportovně rekreační jezdec, nyní převážně vyrážím s dětmi, ale tu a tam (2–3× za měsíc) i s partičkou kamarádů na celodenní XC (převážně lesní pěšiny a cesty, polňačky, tu a tam asfalt, …). Méně pravidelně i k cestám do práce (polňačky, asfalt). Dosavadní kolo jsem měl GT Zaskar (už dědeček, praskl mi Al rám), s osazením XT a pružinou RS pružina-olej. Hledal jsem něco s 29" koly, ale nakonec jsem narazil na toto a docela se mi líbí. Ovšem brzdy mi nic moc neříkají, stejně tak i pružina a o uhlí nemluvě. Děkuji na názory.

    0 0
    • McBlacky  

      já vidím cenu 39, ale to na názoru na kolo moc nezmění. Vůbec se toho neboj a budeš akorát příjemně překvapen.

      0 0
      • Cinki  

        Pro mne platí cena 31 :-) (nabízí mi ho nové známý)

        0 0
        • McBlacky  

          za tu cenu to má smysl.

          13 tisíc stojí sada

          6,5 vidlice

          5 kola+pláště

          3 sedlo, rodla, sedlovka, představec

          a carbon rám máš za hubičku :)

          0 0
        • Necris  

          Přijde mi naprosto neskutečný, jak se u nás nakupuje. Dvojí, trojí ceny. Každý kdo tu píše o koupi nového kola okamžitě postne model, který může od známého dostat za výrazně nižší cenu…

          0 0
          • Lance  

            napisu ti to takhle, pokud bych videl nekde nejake kolo za urcitou cenu bez slevy, tak bych ho nekoupil nikdy, minimum slevneni okamzite je deset procent a to jsem hodne pri zemi, proste dat za kolo cenu, kterou uvadi prodejce je blbost, u drazsich kol, minimalne dvacet procent dolu, jinak o dum dal

            0 0
            • PatrikL  

              no 10% by som pri niektorých považoval za smiešnu zľavu, hlavne keď si porovnám aké sú ceny pre náš „špecifický“ trh a v Nemecku = cannondale scalpel 29 4, u nás MOC 2150€, v Nemecku 1999€. Cube ams 29 u nás za 1899€, v Nemecku za 1699€.

              Takže tam by bola aj zľava 15–20% na mieste, aj tak ešte dosť zarobia.

              0 0
              • Vilém  

                A myslis, ze nemecky a slovensky dovozce dovaji do kseftu kola za stejnou nakupku? Myslis, ze nemecky a slovensky dovozce kupuji kola od vyrobce za stejne ceny?

                Myslis, ze nemecky a slovensky trh se mohou porovnavat?

                Pokud s tim mas problem, kupuj v nemecku.

                0 0
                • M_ishak  

                  Přesně tak, než dát peníze navíc nějakému českému vychcánkovi, raději si je nechám a nakoupím v Německu nebo Anglii. Jak jinak mám nazvat člověka, který prodává za 1500 Kč zboží, které mě, včetně dopravy z Anglie, vyjde na 800 Kč.

                  0 0
          • felix.org  

            No jo, život je sviňa. Pojišťovny platí jen vyvoleným, někdo může nakoupit levněji než ostatní…se ti divím, že v takové společnosti vůbec žiješ.

            0 0
          • Mark-H14  

            Bohužel to tak dnes opravdu funguje. Katalogová cena mi přijde už jen jako sci-fi a utáhnou na ní jen bohuša někde z dědiny bez možností připojení na internet. Jak píše výstižně Lance. Nejde jen o nákup kol, ale čehokoli od stavebního materálu začínaje po sportovní potřeby konče.

            0 0
          • Vilém  

            Nezavid.

            0 0
          • M_ishak  

            Když ve snaze usmlouvat cenu řeknu, 90 tis. za to auto mi přijde dost, mám v hledáčku ještě jiný kousky o dům dál, a protistrana mi sama skočí do řeči a řekne, že však to není konečná cena, za 80 je to pro vás při koupi hned teď a já jdu na 70 s tím, že budu chodit v budoucnu k němu na servis a on že tak 75 pro obě strany to bude ok… otázka 1 minuty a 15 tisíc dole.

            Nevím, kolik vyděláváš, ale já nejsem za vodou natolik, abych mohl kupovat bez smlouvání, když vím, že protistrana je připravena a především ochotna smlouvat.

            0 0
            • scret  

              jj, bohuzel takova je doba a cesi si zvykli smlouvat uplne na vsechno… Trochu mi to tady prijde jak v turecku, egypte apod. Se divim, ze ale nikdo nesmlouva treba kdyz jde kupovat rohliky, zradlo atd. Tam lidi utracej hlava nehlava:)

              Nejvic me ale dostava, kdyz neco jako obchodnik zlevnim a ten clovek se me zepta jestli nebude jeste nejaka dalsi sleva… to je na pest… Mam kolikrat pocit, ze si lidi myslej ze na tom ma clovek 200–300% marze nebo co…

              0 0
    • Azmir  

      Ted nedávno tu byl taky za 31k, za tu cenu určitě super kolo.

      0 0
    • Vilém  

      Za 31tKc slusnej kup. Pokud ti sedne geometrie, tak proc ne.

      0 0
    • malamala  

      Mám nižší řadu, rám asi bude stejný. Myslím, že budeš příjemně překvapen. Hezky „táhne“ za šlápnutím, poměrně slušná geometrie na točení po pěšinách a trailech.

      Povrchová úprava rámu není nijak extra špička, ale zase žádný *******, klasika z HK.

      0 0
      • Cinki  

        Tak díky za názory. Už ho mám doma… Pořádně jsem ho ještě neprojel, ale mám z něho fajnový pocit.

        0 0
        • devet  

          Blahopřeji. A hodně pohodových km. Mám sice jen AL rám, ale super.

          0 0
          • VLAN  

            Já mám sice teď dědečka Haibike Rise (model z roku 2006), ale udivila mě hodně silná vrstva bezbarvého laku, navíc je byl v kritických místech (celá vnitřní strana zadní stavby, ochrana proti řetězu, proti odletujícím kamínkům… vážně mě to překvapilo, jsou tak „důslední i dnes“? :)

            0 0
            • Swoby  

              VLAN: dosti dobrá otázka… Taky by mě zajímala ;) Cinki: mohl by si pak napsat, jak si s tím HK spokojenej ;) A jakou máš velikost, jak ti padne geometrie atd :)Taky uvažuju o jeho koupi.

              0 0
              • Cinki  

                Ahoj, mám ho, … Omlouvám se, nějak jsem to tady už zazdil, v okamžiku, kdy jsem si ho koupil :-) Váhal jsem mezi velikostmi tuším 42(44) a 48. Jsem dle tabulkových výpočtů při své výšce (175) a výšce rozkroku přesně uprostřed… Nakonec jsem vzal menší. Předtím jsem měl GT Zaskar, který jsem měl naopak větší a ukázalo se, že to byla chyba (GT byly tak trochu můj sen, ale kvůli ceně jsem ho nakonec znova nevzal…). Tenhle je tedy menší a prostě celkově se mi na tom v terénu (hlavně lesní pěšiny, kořeny, šutry) jede výrazně lépe. Nejezdil jsem moc kol, takže nemohu moc srovnávat a je to tedy neobjektivní. S tím co jsem měl předtím – výrazně větší reakce na záběr, celkově je to kolo agilnější, při výjezdech atd. prostě vystřelí, drží… Nemá cenu popisovat detaily, ajko jsou pláště atd., snad jen se mi chvílemi zdálo, že se více kvedlá zadní stavba, ale prý proto, že je to karbon. Dělá to více známým na jiných značkách… Lakování je takové nic moc, v rámu jsou vidět překrytí pásů, odstíny, … Ale z hlediska jízdy atd. nelituji. Za ty peníze si myslím, že to byla dobrá koupě. Ono se kolo musí i líbit, tak nějak vzít za srdce, snad si rozumíme, a tady jsem spokojený. Název má „divný“, pravda, ale co už…

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.