• IanMoone

Dobrý deň,

objednal som si štvorpiestikové Shimano Deore m6120. Idem ich nahodiť sám (neviem, či dobrý nápad), na Yt to vyzerá v pohode. Hadičky sú samozrejme dlhé, treba ich skrátiť. Sú naplnené olejom a ten trň na konci hadičky je uzavretý malou záslepkou. 1., skúsiť odrezať hadičku, vydolovať ten trň a použiť ho opäťovne? V takom prípade čo s tou záslepkou? 2., radšej kúpiť nové trne a natlačiť ich do skrátenej hadičky?

0 2
    • Lodivod  

Ten systém musí být zcela uzavřený a to zajištuje práve trn zalisovaný do hadičky a tzv. oliva – ten mosazný „prstýnek“, který se uvnitř těla páky roztáhne při dotahování matice. Ten trn tam MUSÍ být vždy, jinak to poteče. A ano, je to taková docela amatérština, ale v krajní nouzy ji lze vypreparovat ven a znovu použít. Lze jej buď nalisovat, nebo opatrně malým kladívkem naklepat dovnitř. Jen dávej pozor, abys ten trn nenabušil moc. Hadička je poddajná, mohla by se vlivem silně zalisovanýho trnu roztáhnout a olivu přes to místo už neposuneš. Jakmile trn dosedne na nadičku, až do toho nemlať.

0 0
      • IanMoone  

Áno, podstata toho trňa mi je jasná, ale v krabici mi došli páčky, ktoré sú naplnené olejom, oliva je pravdepodobne dnu a sú upchané žltým plastovým kolíkom. Aj prasiatka s hadičkou sú naplnené olejom, na konci je ten trň, ale je upchaný nejakou záslepkou proti úniku oleja počas prepravy. Mal by byť predsa dutý, nech ním prechádza olej pri brzdení predsa?

0 0
    • Lodivod  

Pouze a jen toto patří na konec brzdové hadice. Nic víc.

0 0
    • IanMoone  

Áno, ten môj kolík, ktorý je na Vašom obrázku deraví, má u mňa upachanú dierku, aby pri preprave nevytiekol olej zjavne.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse