GT Avalanche Elite 2021 prosba o radu

6 nepřečtených
  • Markoa

Ahoj, chtel bych pozadat o radu – chci si koupit kolo ( asi GT avalanche Elite 2021 / vel. L). Chtel bych ale vymenit prevodnik z 32 na 36 nebo idealne na 38. Jak prosim zjistim zda to jde? Myslim tim, zda je velikost 36 nebo 38 vubec mozna na tomto kole. Moc dekuji. Marko

0 0
    • nooski  

Tenhle převodník jen tak neseženeš. 34z max. Jinak to chce i jiné kliky a 38 bych si vůbec nebyl jistý, že se vejde.

0 0
      • Markoa  

ok – a kliky 36 nebo 38 se tam vejdou? resp jak to zjistim – jinak nez ze si to kolo koupim :) Díky.

0 0
      • humil  

Převodník seženeš.

Někteří výrobci uvádí u rámů maximální velikost převodníku. U XC kol to bývá 38, u trailových 34. Několikrát jsem narazil na informaci: Shimano max. 34, Sram max. 32. Nevím, proč je tam rozdíl.

Osobně bych ti doporučil dát víc zubů. Na 27" jsem měl 38 zubů a chyběly mi převody do rychla (při kazetě 11–40).

Na 29" mám jen 34 zubů a kazetu 11–42 (je to trailový rám a víc zubů nepobere) a je to fakt málo. I ve svým věku (62) bych uvítal převod víc do rychla: buď kazetu 10-něco nebo převodník 36 zubů.

Ten převodník s 38 zuby jsem měl Renthal, maximální spokojenost! Až na tu cenu, na mě je 1450.- Kč celkem dost.

Ale Shimano má pro 1×12 dražší:

https://www.koloshop.cz/….-38-z..html

0 0
    • kycis  

A skutecne takovou pilu potrebujes? S prevodnikem 34z mas nejtezsi prevod na 29 cca 3,4, coz je v podstate to same jako na 26 kole 44/11. Opravdu ti na 26" kole s 3*9/10 chybely tezke prevody?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.